Malwina03 13.10.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Stempli systemowych potrzeba mniej niz drewnianych. U mnie byl strop zelbetowy wiec doszedl jeszcze koszt plyt. Kupno ich kosztuje juz konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziennikBudowy 21.10.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Czy na stemple nadaje się inne drewno, np. osika (średnica 10 - 30cm)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 22.10.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Czy na stemple nadaje się inne drewno, np. osika (średnica 10 - 30cm)? Jeśli to zdrowe ,nie spróchniałe drewno to czemu nie. Sosna , świerk mają wzdłużny układ włókien , przez co są bardziej wytrzymałe , ale jak masz dostęp do taniej osiki , to wybierz grubszą , albo gęściej je rozstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziennikBudowy 24.10.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Ok, dzięki za info. No to jestem trochę do przodu:D Mam cały las:) Drzewka 10-15 letnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 24.10.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Okoruj je ( niekoniecznie dokładnie - pasami), bo to drewno któremoże zaparzyć się w korze (latem). Szybciej wyschną , później jak znalazłdo kominka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 24.10.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Już widzę jak ustawiasz steplowanie z osiki o srednicy 15 cm wilgotnej, bo taka musi byc ostatecznie aby wogóle mysleć o steplowaniu i to samemu bo żaden rozsądny ciesla nie zgodzi sie na to i nie weźmie odpowiedzialnosci za szalunek, osika nie nadaje sie na to, jest zbyt słaba, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauluss22 29.06.2021 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Aktualizując temat, koszty i procesy się trochę zmieniły. Dzisiaj potrzebne są znacznie lepszej jakości stemple - z tego co doświadczyłem, wymagane są jakieś lepsze standardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts