Karol N. 18.05.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Mam pytania do tych co mają piaskowca albo innego kamienia: 1. jak się sprawują - wyszły jakieś wady? 2. jak się to montuje w ścianie dwuwarstwowej (na styropianie?), nie będzie odrywało ocieplenia? 3. czy macie wyfrezowany kapinos? 4. czym impregnowaliście? granitowe: ad1 dobrze (nawet swiethie) - nie ad2. pianka montazowa i nie odrywa sie (tanczyc sie na tym nie da za wasko, mozna spasc i przy wiekszym tanczeniu mozna by ocieplenie faktycznie uszkodzic) ad.3 oczywiscie ad.4 niczym (granit) Karol N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 18.05.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 5. jakiej grubości granicik?6. dużo wystaje od ściany?7. czym się uszczelnia do okna i do ścian?8. montuje się na styk z oknem czy pod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 18.05.2004 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 5. jakiej grubości granicik? 6. dużo wystaje od ściany? 7. czym się uszczelnia do okna i do ścian? 8. montuje się na styk z oknem czy pod? ad. 5 chyba 2 cm ewentualnie 3 cm nie pamietam nie moge teraz zmierzyc ad.6 chyba 5 albo 7 cm ad7. silikonem ad8. u nas leko wsuniete pod okno 5-10mm z duzym spadkiem >2% (tez chyba ) pardon > 5% woda musi szybko splywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 18.05.2004 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Tylko ten silikon to powinien być neutralny, chociaż nawet taki za jakiś czas się odklei... Lepszy byłby jakiś uszczelniacz dekarski np. FixAll Soudal-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 18.05.2004 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Tylko ten silikon to powinien być neutralny, chociaż nawet taki za jakiś czas się odklei... Lepszy byłby jakiś uszczelniacz dekarski np. FixAll Soudal-a. A sa biale? Karol N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 19.05.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Są bezbarwne, białe, brązowe, beżowe, czerwone (pomarańczowe), może inne. Takie widziałem na półce w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 19.05.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 A ja mam w projekcie (Magnolia ze stajni Horyzontu) drewniane... I do tego drewniane listwy dookoła, jako ozdobne, "wtapiane" w tynk.. Będę je zmieniał co parę lat, w ramach wprawek, coś czuję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MILeq 21.05.2004 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Klinkier w kolorze ciemnowiśniowym. Wygląda super, ale przed zakupem spędziliśmy dobrą godzinę, żeby wybrać nieporysowane - chyba się rzucali tymi opakowaniami przed postawieniem na półkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.05.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 jeżeli masz kase to najlepiej naturalny kamień nic się z nim nie dzieje a jak pięknie wyląda wasz dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 22.05.2004 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Mam aluminiowe w kolorze okien drewnianych a od wewnątrz z kamienia - marmur polski. W przypadku parapetów aluminiowych należy uważać w przypadku tynkowania czy malowania elewacji zewnętrznej. Zabrudzone aluminium jest trwale uszkodzone - powierzchniowo rzecz jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts