Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMOCY! -Kostka Brukowa Piccola Pastello

Recommended Posts

Witam,

proszę wykonawców i inwestorów o pomoc. Mianowicie zakupiłam 130 m2 kostki brukowej Libet Piccola Pastello z serii Colormix i kostki pomimo, że jest to pierwszy gat. i z tej samej linii produkcyjnej kostki różnią się w paletach. Trzy palety były bez nakropień i nie było dużego kontrastu w kolorach. W załączeniu wysyłam zdjęcia, proszę powiedzcie czy to jest normalne zjawisko, że kostki są nakrapiane i jest duży rozrzut kolorystyczny - od pastelowych do białych o odcieniu różu! Te nakropienia, szczególnie na tych jasnych kostkach wyglądają jak rdza. Uprzedzę Was,oczywiście przedstawiciel handlowy (w końcu jego zadaniem jest sprzedać towar) był i określił, że kostka jest ok, tylko brukarze mają ją układać zgodnie z ich zaleceniami.

Z góry bardzo dziękuję.Nie ukrywam, że jest to dla mnie pilna sprawa.

Pozdrawiam,

Anna

DSC00557.jpg

DSC00558.jpg

DSC00559.jpg

DSC00585.jpg

DSC00584.jpg

jak popatrzysz na zdjecie w katalogu to tez masz pomieszane odcienie w jednej tonacji kasztan pastele czy kolory jesieni

to taka kostka jak nazwa wskazuje colormix

popatrz na zdjecia katalogowe

http://www.libet.pl/upload/userfiles/katalog/COLORMIX_piccola.pdf

my tez bralismy ta kostke i ona nie jest jednolita

ciezko mi jednak okreslic czy jest wszystko ok czy sie nie pomylili

to co moge doradzic to zadnej kostki nie kladzie sie biorac najpierw jedna palete pozniej druga.. i tak dalej...

zawsze sie miesza z roznych palet.. bo kolor nigdy nie jest identyczny...

popatrz na wasze zdjecie jak macie ulozony ten kawalek i ten fragment kolory pastelowe na wewnetrznej stronie kola z 2 strony katalogu jest identyczny

i u nas tez tak jest

wg mnie wszystko jest w porzadku

chyba wybierajac kostke nie zwrociliscie uwagi na to ze po ulozeniu to nie jest jednolity kolor

• 3 weeks później...