Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tak sobie myślę... poprawmy to!

perm

Recommended Posts

W ramach nieustającej tęsknoty za światem lepszym niż obecny proponuję rozwiązanie problemu plakatów wyborczych i podobnych tworów zalegających często długo jeszcze po akcie doniosłym. Wszelkie materiały wyborcze powinny być usuwane przed nastaniem ciszy wyborczej. Pozostawienie czegokolwiek byłoby naruszeniem tejże i karane zgodnie z prawem. Myślę że byłoby to bardziej zgodne z ideą zakazu prowadzenia kampanii w ciągu dni poprzedzających wybory niż obecne rozwiązanie a do tego rozwiązałoby nabrzmiały problem sprzątania powyborczych kupek.

Świat jest byle jaki co widać gołym okiem. Może ktos jeszcze ma pomysł na usprawnienia drobne i te większe. Proszę bez skrępowania pisać tu o swoich pomysłach. Albo będziemy dyskutować albo śmiać się. Nudno nie będzie :).

Nie, nie, Eniu. Świat ma być lepszy. Jak wymyślisz sposób na wyciszenie kosiarki sąsiada tak by on to zaakceptował to jak najbardziej pisz tutaj. Jeżeli znajdziesz sposób by zmusić go do koszenia w cywilizowanych porach to pisz tym bardziej.

To ma być wątek pozytywny. Narzekaniom mówimy nie! Masz sposób na coś, pomysł który ułatwiłby życie, rozwiązał problem papieru toaletowego i sznurka do snopowiązałki:) - zapraszam.

a ja ze zdziwieniem zauważyłam, że plakaty pana na którego głosowałam zniknęły już w poniedziałek po wyborach- pewnie tylko dlatego zwróciłam na to uwagę, że na niego oddałam głos. I tym samym zyskał mój szacunek. Ale może wiąże się to z tym, że akcja plakatowa tego pana była raczej na małą skalę?

A co do kosiarki- może umawiajcie się sąsiadem na wspólne koszenie- wtedy tobie nie będzie przeszkadzał jego hałas a jemu Twój :-)

Nie, nie, Eniu. Świat ma być lepszy. Jak wymyślisz sposób na wyciszenie kosiarki sąsiada tak by on to zaakceptował to jak najbardziej pisz tutaj. Jeżeli znajdziesz sposób by zmusić go do koszenia w cywilizowanych porach to pisz tym bardziej.

To ma być wątek pozytywny. Narzekaniom mówimy nie! Masz sposób na coś, pomysł który ułatwiłby życie, rozwiązał problem papieru toaletowego i sznurka do snopowiązałki:) - zapraszam.

Ja proponuje kose, taka reczna.. jak to kiedys koszono. Sasiad mialby cwiczenia, znakomite dla zdrowia a otoczenie cisze i czyste powietrze.... tylko co na to sasiad ??