cineck 08.10.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Witam , proszę o informacje jak ustawić (jak nim kręcić) zawór czterodrogowy firmy esbe, aby była ciepła woda zarówno w grzejnikach ( z czym nie mam problemu) oraz w kranie Przekręcając zawór w lewo - woda leci tylko na bojler - natomiast w prawo tylko na grzejniki. Próbowałem różnych kombinacji ale nie jestem w stanie ustawić go tak aby zarówno rurka od wody na kran , jak i rurka od CO były jednakowo gorące. Chciałbym również wiedzieć , czy to normalne, że gdy przełączam zawór z bojlera na grzejniki, to cała gorąca woda(znajdująca się w bojlerze) zostaje przekazana na grzejniki ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 08.10.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 gratuluje ci fachowca, który takiego knota zmontował. Proponuje szybko szukać kolejnego po poprawek zanim zima na dobre nie przyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 08.10.2011 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Chciałbym również wiedzieć , czy to normalne, że gdy przełączam zawór z bojlera na grzejniki, to cała gorąca woda(znajdująca się w bojlerze) zostaje przekazana na grzejniki ??? Czyli to jak najbardziej nie jest normalne. ??? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 08.10.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 jak masz 4 d to powinieneś mieć pompę cwu z zaworem zwrotnym. POzycja 4d nie powinna mieć żadnego wpływu na ładowanie cwu, ani tym bardziej na jego rozładowanie. Grawitacyjnie przy 4d to grzejemy tylko powrót, a nawet to najlepiej powierzyć pompie kotłowej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigrw 14.10.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 takich rewelacji to jeszcze nie słyszałem.... zgadzam się z poprzednikiem....szukaj kogoś kto ci to przerobi.....bo masz to spie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 24.10.2011 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Witam, pozwolę sobie lekko odświeżyć temat Mam jeszcze jedno pytanie , mianowicie czy ta pompa , która powinna być dodatkowo wstawiona , musi być podłączona pod sterownik ??? Proszę o przykład jaka to powinna być pompa. Jakie polecacie , aby znowu nie było nie miłych niespodzianek :/ Pozdrawiam i dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts