aga19861 09.10.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 WitamMam pytanie odnośnie wysokości na jakiej znajduję się kratka wentylacyjna w mojej łazience. Górna krawędź kratki znajduję się 30 cm od sufitu. Ostatnio był u nas kierownik firmy budowlanej która między innymi budowała nasz blok, sprawdzić wentylację w łazience ponieważ na suficie zaczęła pojawiać się pleśń/grzyb i z tego powodu go tez wezwaliśmy. Pan stwierdził, że grzyb pojawił się ponieważ kratka wentylacyjna jest za nisko i nie wciąga pary z pod sufitu. Stwierdził też że jest to nasza wina ponieważ my obniżyliśmy kanał wentylacyjny, co jest bzdurą. Moje pytanie, czy faktycznie kratka wentylacyjna jest za nisko, i czy ewentualnie mogę domagać się poprawy kanału wentylacyjnego? PozdrawiamZ góry dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 09.10.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Niestety ewentualny grzyb to twoja wina. Należy rozszczelniać okna zwłaszcza w pokojach gdy na zewnątrz jest zimno. Inaczej żadna kratka nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga19861 10.10.2011 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 No właśnie nie widze problemu z mojej strony. W oknach posiadam wbudowaną mikro wentylacje, poza tym zawsze mam okno uchylone, no chyba ze jest - 20. Po każdej kąpieli otwieram drzwi od łazienkiżeby szybciej wyschła, nie suszą tez tam prania ani ręczników po kąpieli a grzyb i tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga19861 10.10.2011 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Dzisiaj ma przyjść inspektor budowlany zobaczyć tą naszą nieszczęsna kratkę.Rozumiem że instalacja wentylacji mechanicznej w tym przypadku jest bezsenu poniważ i tak nie wciągnie pary z gory? dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 10.10.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 wm już sobie z tym poradzi, chociaż usytuowanie tej kratki faktycznie jest kwiatem inteligencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 10.10.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 są normy na odległość kratki went. od sufitu, z głowy pamiętam że nie może być ona mniejsza niż bodajże 14-15 cm więc kratka jest za nisko. A kto tak zrobił to już inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts