Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze małe 48 metrów :)

Recommended Posts

wracam na chwilę do dużego pokoju

znalazłam na allegro meble sosnowe:

http://allegro.pl/witryna-oszklona-ii-d-nowoczesna-bobo-sosnowa-i2583001303.html

http://allegro.pl/stolik-komoda-rtv-nowoczesna-bobo-sosnowa-i2583001083.html

i pomalować by to na biało tylko nie wiem jak się sosna maluje

można zamówić u tego gościa surową sosnę

to byłaby alternatywa dla tego billego

http://i42.tinypic.com/15nauxe.jpg

ale chcę witrynkę na talerze potem idzie szafka rtv no i ewentualnie komoda albo znowu witrynka na książki

coś mi się kołacze że sosna to niedobry materiał ale może mi się wydaje

• Odpowiedzi 298
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam się u Ciebie :)

Gratuluję przepięknej córeczki :)

Mebellki które chcesz do salonu po przemalowaniu na pewno bedą wyglądać super, tylko jak dobrze pamietam w tym pokoju masz już meblościanke. Chcesz wymienić te meble?

Co do kuchni to ja też bardzo lubię takie białe boazerie. W twojej kuchni co prawda nie masz białech mebli ale nie powinno pasować. A ta boazeria będzie się kończyć na wysokości szafki górnej czy aż do sufitu?

Witaj Zoja :* miło Cię gościć :)

Tak mam meblościankę chcę ją wymienić bo mi się szkło nie mieści itd

oddam ją dla teściowej albo szwagier weźmie

boazerię chciałam do sufitu bo tak do połowy szafki to moim zdaniem będzie dziwnie wyglądać

ale chyba jednak przemaluję tę ścianę farbą do kuchni i łazienek

Kamilcia dziękuję :)

a co do boazerii to wydaje mi się że będzie tak głupio

tam jeszcze będzie dorobiona druga jakby szafka otwierana do góry tak jak ta z lewej strony i będzie na równo z blatem

u taty w garażu jest kilka takich listewek bozaerii chyba przytacham i przyłożę do ściany i zobaczę czy mi pasuje

Asiu na początku gratuluję pięknych córeczek :)

Ja w kuchni u Ciebie zrobiła bym boazerię do samych drzwi ale jeśli chodzi o wysokość, to nie do samego sufitu ale do wysokości jak zaczynają się szafki. Będziesz ją miała między szafkami a blatem i do samych drzwi. Przy drzwiach tam gdzie nie masz szafek powieś płytką półkę np na talerze i ściana ładnie się zapełni.

Co do mebli do pokoju ja nie bawiła bym się w malowanie nowych mebli...poszukaj czegoś już białego, w tej cenie z pewnością znajdziesz ;)

Witaj Kasiu

dziękuję za poradę muszę się dokładnie wczytać odnośnie boazerii

a co do malowania to czemu byś nie malowała nowych?

przeszukałam białe meble na allu i nic nie znalazłam ciekawego i w cenie normalnej a nie że tysiąc kosztuje komoda czy coś

tam z tym panem rozmawiałam i pisał mi że on może pomalować na biało ale będzie widać sęki więc podejrzewam że malują tylko raz a ja chcę całkowicie przykryć

i te meble ma własnie takie proste bez ozdobników jak to w niektorych pomalowanych na biało jest

a powiedz mi kasiu jak się maluje trzeba każdą część rozkreconą malować czy się maluje skręcone?

Witaj bogumil i dziękuję :)

Edytowane przez joasiah

Boazeria do poło wysokości ściany wcale nie będzie wyglądała źle!

Moim zdaniem, nawet lepiej niż taka do sufitu :yes:

Co do malowania mebli, to pewnie zgodnie z Twoimi podejrzeniami malują tylko jedną warstwę. Albo używają nie farby a jakiejś bejcy.

Tylko nastaw się na żmudną robotę. Choć efekt pewnie będzie super!

Ja do malowania nie rozkręcam mebli na części pierwsze, ale na pewno warto odkręcić drzwiczki, wyjąć ewentualne szuflady - jest dużo wygodniej. Jesli meble beda miały dużo sęków ( jak np te najtańsze Ikeowe surowe komody ) i niestety z tych sęków potrafi wyjść żywica po jakimś czasie co zażółca farbę... jest ryzyko. I na pokrycie sęków to 3 warstwy farby mogą nie wystarczyć.

nie raczej nie

zostanę przy billym

rozmawialam z koleżanką która to ma i sobie chwali i jest zadowolona

najgorzej że mam mało ścian i nie mogę zbytnio poszaleć bo marzyła mi się komoda i na niej różne bibeloty no ale nie można mieć wszystkiego niestety...

teraz zaczynam zbierać różne ozdoby na święta BN

siostra ma kupić mi parę drobiazgów w ikei dałam jej listę

• 3 weeks później...

znalazłam na allegro taką firmę która robi stoły i krzesła

http://art-ew.pl/krzsosna.php

który wzór krzeseł się Wam podoba

ja mam 2 typy

generalnie taki zestaw mi się podoba w takim kolorze:

http://art-ew.pl/lbox/zestawysosna/047.jpg

tylko inny wzór krzeseł

co myślicie?

a czy ktoś słyszał o tym stole

to chyba stara kolekcja ikei

http://allegro.pl/ikea-jokkmokk-4-krzesla-stol-tania-wysylka-i2629219265.html

• 2 weeks później...

cześć Joasiu

śliczne masz dziewczyny a Hania to normalnie cukieras jest........no cudna, zakochalam się !!!

co do stołu i krzeseł

te wyprzedażowe zestawy z ikea to rzeczywiscie starsza kolekcja,mialam to w poprzednim mieszkaniu- spoko. dobry zestaw...ładny kolor - cena adektwatna do jakosci ale nie jest zle

jezeli chodzi o te z allegro- fajne to

jedyna moja obawa czy te krzesła będą wam długo służyc, te z ikea to skecane czyli jak się cos poluzni to dokręcisz a tu producent ma krzesla klejone.......pytanie tylko jaka jakośc...choć opinie widze ze dobre..no ale krzeslo jak ma się rozkleisc to nie od razu ;)

generalnie mi się to podoba ale kolor ktory wybralas to naturalna sosna.ona za chwile będzie pomarańczowa jak dynia.......i wtedy lipa totalna ....

Edytowane przez betib