betib 13.10.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 (edytowane) kuchnia boazeria do sufitu- poroniony pomysl ,rodem z prl-u to juz lepiej nie rob jej wcale, bo naprawdę efekt bedzie mizerny -moze nikt tego doslownie nie powiedzial ale wiem co mówie- wszyscy na bank myślą podobnie...tak się zwyczanie juz nie robi kuchnie masz jasną, lekką....ja bym nie wprowadzala na sile sielskości tam...mozna kupic tez ładną tapete czy inaczej wykończyć sciane...nie kazdy musi miec boazerie ...naprawdę przemysl czy potrzebujesz tam taki dodatek...mi się wydaje ze nie,bo kuchnia jest klasyczna ...i taka powinna zostac jezeli stół jest do kuchni ... i w przyszlosci myslisz o pomalowaniu tych szafek na bialo lub ecri to zamów taki kolor mebli plus blat i siedziska w kolorze brązowym....ale jezeli te meble zostają w tym kolorze to chyba ecri zestaw i brązowe blaty jezeli stol ma stac w pokoju i chcesz tam białe meble to na biało i brazowe blaty ale naturalna sosna to porazka - odradzam Ci z całego serca ! nie wiem jak duza to Twoja kuchnia jest ale widze ze masz bardzo duzo rzeczy na wierzchu, ja pomyslalabym o zamknieciu otwartych szafek i pochowaniu rzeczy ktore robią bałagan, blaty tez powinny byc lepiej zorganizowane bedzie Ci łatwiej tam gotowac jak troche odgruzujesz te blaty sofa kupiona ? Edytowane 13 Października 2012 przez betib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 20.12.2012 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 cześć wam dziewczyny dziękuję że do mnie zaglądacie :* więc tak stół zakupiony kupiłam w Ikei dokładnie ten: http://i49.tinypic.com/nmghtf.jpg krzesła zostały od starego stołu tylko obicia muszę w nim zmienić na stronie ikei a na żywo wygląda całkiem inaczej jestem zadowolona do tych moich mebli w duzym pokoju dokupiłam komodę jak posprzątam na święta co fotkę cyknę i pokażę w kuchni nie będzie boazerii ale musze odmalować tę ścianę bo jest brudna masakrycznie a to zaczyna mnie drażnić na blacie stoją najpotrzebniejsze rzeczy a pewnie zdjęcie robiłam jak było powystawiane i nie pochowane do szafek w kuchni nie mam żadnej otwartej szafki oprócz jednej ale ona jest docelowo do książek i segregatorów - które nie chcą się zrobić w kuchni tę jedną scianę musze coś zrobić bo mnie wpienia bardzo jest cała pochlapana w plamach itd a nie da się tego w ogóle odmyć a nie chcialabym robić jej takiej nowoczesnej mocno mam jeszcze dylemat nie wiem czy obijać starą kanapę co mam wyszłoby mi może 300 zł z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 21.12.2012 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 chciałam się jeszcze pochwalić malutką zmianą a mianowicie tą komodą i troszkę światęcznie w tym kąciku co prawda u niektórych świątecznych artykułow jest więcej ale ja pomału zbieram takie rzeczy dla przypomnienia było tak: http://i42.tinypic.com/293k3us.jpg a jest teraz tak: http://i48.tinypic.com/t6wgh1.jpg http://i49.tinypic.com/10dsbdc.jpg http://i48.tinypic.com/256h92s.jpg tak skromnie ale mi się podoba Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia pragnę przesłać Wam Kochani najserdeczniejsze życzenia. Niech nadchodzące Święta będą dla każdego z was niezapomnianym czasem spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień. Życzę Wam, aby odbyły się w spokoju, radości wśród Rodziny, Przyjaciół oraz wszystkich Bliskich dla Was osób. A wraz z nadchodzącym Nowym Rokiem życzę Każdemu z Was również dużo zdrowia i szczęścia. Niech nie opuszcza Was pomyślność i spełnią się te najskrytsze marzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 21.12.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Cześć Asiu Zmiana bardzo pozytywna Ozdób wcale nie jest za mało - przynajmniej ja nie lubię gdy jest przesyt, także sądzę, że wyszło bardzo ok A i Business English dostrzegłam... coś działasz w tym kierunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena0 21.12.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Joasiah Ozdób wcale nie jest mało. Wyszło bardzo przyjemnie PS.Za życzenia bardzo dziękuję i żeby się nie powtarzać , to napisze tylko - wzajemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 21.12.2012 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Witaj Drop wiesz co jak kiedyś studiowałam to taki słownik kupiłam i tylko leży Atena miło że wpadłaś Dziękuję Wam na święta dostałam "najlepszy" prezent na święta a taki że jestem bez pracy nie przedłużyli mi zwyczajnie umowy i tyle... no ale staram się być dzielna ale przykro mi trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 21.12.2012 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Asiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 22.12.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Mikołaja bogatego,śniegu bielutkiego,choinki pachnąceji gwiazdki błyszczącej.Minimum stresu,maksimum miłościoraz tyle radości ile ryba ma kości! Wszystkiego najlepszego na święta i nie tylko!życzy nemi http://img843.imageshack.us/img843/7875/merrychristmasfromblogg.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 22.12.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Asiu dziękuję cibardz za ten cudowny świąteczny prezent- a raczej PREZENTY! wszystko jest śliczne!!! jak pozwolisz pochwalę się prezentami w swoim dzienniku salon prezentuje się bardzo ładnie! zyskał i to bardzo a teraz jak obyczaj każe stary... http://img502.imageshack.us/img502/2761/33399091.jpg Boże Narodzenie wkrótce, więc życzę Ci szczerze Ciepłych chwil w rodzinie w Wigilijną Wieczerzę Wszystko w złocie, zieleni, czerwieni Niech Nowy Rok będzie pełen nadziei By spełniło się choć jedno z twoich marzeń Dużo szczęścia i niezapomnianych wrażeń! Antosia, Jasiek, Marta i Bartek ze Stańczykowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 22.12.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 uff w końcu napisałaś że dostałaś a już się bałąm że coś zaginęło a nic nie chciałam mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 23.12.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Joasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 25.12.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Dlaczego jest święto Bożego Narodzenia? Dlaczego wpatrujemy się w gwiazdę na niebie? Dlaczego śpiewamy kolędy? Dlatego, żeby się uczyć miłości do Pana Jezusa. Dlatego, żeby podawać sobie ręce. Dlatego, żeby się uśmiechać do siebie. Dlatego, żeby sobie przebaczać. ks. Jan Twardowski Radości i pokoju płynących z tego, że Bóg, narodzony w Betlejem, KOCHA NAS. A także codziennej odpowiedzi na tę MIŁOŚĆ w Waszych szczerych i otwartych sercach w Nowym Roku 2013 życzą, a także dziękują za okazaną pomoc i wsparcie: Aleksandra, Paweł, Julia, Mikołaj Gaża - NELKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 25.12.2012 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Świąt magicznych, wyjątkowych, pełnych MIŁOŚCI i domowego ciepłaoraz szczęścia i zdrowia na każdy dzień nadchodzącego roku.Niech spełnią się wszystkie Wasze marzenia.Monika z Rodziną http://img690.imageshack.us/img690/6329/16whitechristmasballchr.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 28.12.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Asiu zaprezentowałam u siebie twoje cuda Jeszcze raz wielkie dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 31.12.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Joasiu,12 miesięcy zdrowia, 53 tygodni szczęścia, 8.760 godzin miłości, 526.600 minut pogody ducha i 31.536.000 sekund wspaniałej zabawy! Dziękuję za kolejny wspólny rok na FMI życzę wszystkiego najlepszego w Nowym 2013 Roku.Oby był lepszy niż poprzedni! http://img72.imageshack.us/img72/6250/newyear2013.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 04.01.2013 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 dziękuję za życzenia noworoczne :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 05.01.2013 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Cześ Asiu! Przyszłam z rewizytą i ... przeczytałam cały Twój wątek:bye: Córeczki masz cuuudowne! Bardzo współczuję Ci sytuacji z pracą Kurcze! Przy dwójcie maluszków i kredycie na głowie to jest niewesoło:-( Jest kryzys i to będzie ciężki rok... Masz jakieś perspektywy na nową pracę? Kto zajmował się Kruszynką, jak zaczęłaś pracować? Widziałam Twoje segregatorowe prace i dobór zdjęć do ramki. Dziewczyno, masz wyczucie kolorów, proporcji, perspektywy:yes: Wykorzystaj to przy urządzaniu mieszkania. Tak, jak piszą dziewczyny, wiele rzeczy można zrobić samemu, to nie tylko drastyczna oszczędność, ale jak dla mnie - to przede wszystkim niewiarygodna duma i satysfakcja, a do tego wzrost pewności siebie, że się potrafi, że daje się radę. Gwarantuję Ci, że jeszcze popełnisz mnóstwo błędów, że będziesz ryczeć w poduszkę z powodu nie najlepszych decyzji (bo pieniądze wydane, a tu efekt beznadziejny, bo się uprzesz na przekór mężowi i wyjdzie na jego, po poświęcisz czas, a nie wyjdzie, bo będzie jeszcze sto innych powodów:-x). Tak będzie. My wszystkie próbujemy, szukamy własnego stylu, najlepszych dla nas rozwiązań, czasami błądzimy i się mylimy, mamy miliony wątpliwości i mega doły, rzucamy i zamykamy wątki. Walczymy nie tylko z problemami budowlanymi ale i codziennymi kłopotami. Często nosimy na kobiecych barkach duże ciężary i jeszcze większą odpowiedzialność. Takie jest życie. Ale bez względu na wszystko nie warto się poddawać Jeśli jesteś gotowa przyjąć, że możesz popełnić błąd to podążaj tą drogą, jeśli nie to lepiej zejdź z niej od razu, zaoszczędzisz sobie stresu, rozczarowań i ... kasy straconej na błędach, Ale jeśli zostaniesz to masz szansę znaleźć ten swój styl i stworzyć niezwykłe, bo wasze własne wyjątkowe miejsce. Słuchaj przede wszystkim własnego serca. Pytaj, jeśli masz wątpliwości, bo akurat tutaj masz życzliwych Tobie ludzi, ale decyzje podejmuj tylko takie do których jesteś sama wewnętrznie, bezwzględnie przekonana. To co podoba się Tobie, zupełnie nie musi odpowiadać innym:-). U mnie na przykład są barierki, które były moją miłością od pierwszego wejrzenia. Mało komu się podobają, ale ja je uwielbiam i w tym zakresie zupełnie nie przejmuję się zdaniem innych:rolleyes:. Ale taka samoświadomość przychodzi z czasem. Jak czytałaś mój dziennik widziałaś moje wzloty i upadki (od razu powiem, że pisałam o ekstremalnych dołach, wiele mniejszych nie zostało zaewidencjonowanych ), ale zapewniam Cię, że to hartuje. Dla mnie z budową domu jest jak z posiadaniem i wychowywaniem dziecka - o ileż prostsze i bogatsze finansowo byłoby nasza życie bez tego doświadczenia i o ileż bardziej ubogie emocjonalnie i życiowo:-) Człowiek dojrzewa i rozwija mierząc się z tymi problemami. Ta droga nas kształtuje. A dom, jaki na końcu powstanie jest odzwierciedleniem przejścia tego procesu:-) Chociaż też Ci gwarantuję, że jak skończysz i uznasz że jest to dokładnie szczyt Twoich marzeń to za jakiś czas zacznie podobać Ci się coś troszkę innego. I będzie to znak, że się rozwinęłaś i otworzyłaś, ale bynajmniej nie oznacza, że musisz zacząć nowy remont:p No, chyba, że masz w sobie dryg i zapał jak Karola i Artur, którzy zaczynają własnie swój trzeci dom nie zadomawiając się w żadnym z poprzednich, ale ich styl się zmienia i dojrzewa, więc szukając ideału sprzedają jeden dom i zaczynają kolejny (ten ma być ostatni:-D) A Ty masz potencjał No dobra, wymądrzyłam się , ale to tak celem, żebyś nie ryczała, że nikt nie zagląda, bo każdy ma multum własnych spraw i nie zawsze ma czas albo ochotę akurat pisać, tylko np. właśnie czegoś szuka i chce tylko inspiracji, Więc wracając do Twojego mieszkania - ja rozważyłabym dwa warianty, żeby nadać mu indywidualnego charakteru i wybrać motyw, element przewodni: - czy będą to duże zdjęcia lub zdjęcie np. w dużym pokoju (może zamiast lub obok cegiełki) - perspektywa zdjęcia optycznie powiększy pokój - wprowadziłabym jeden wzór, który wykorzystywałabym w różnym nasyceniu w poszczególnych pomieszczeniach - dobrze łączyłaś kolory, wzory i faktury na segregatorach więc nie powinnaś mieć z tym kłopotu - np. kratka, pasy, kropki, Większe w jednym miejscu - na ścianie, mniejsze w innym - np. koc na kanapie, obicie krzeseł lub na ramach od fotografii, zasłony, co tam znajdziesz. Dziewczyny dobrze doradzają z białymi meblami, najlepiej jeszcze drewnianym (nawet sosnowymi - będziesz je mogła przemalowywać, jeśli odmieni ci się kiedyś koncepcja). Pomalowałaś na szaro ścianę na meblościanką??? Widzisz, jak meblel jest tłem, a grają drobiazgi - obłędnie to wygląda z tymi fantastycznymi chorągiewkami - gdyby nie plastikowa choinka fotki mogłyby uchodzić jak z jakiegoś pisma wnętrzarskiego. No dobra! Pobiłam mój rekord długości wpisu... jeszcze nigdy się tak nie rozwlekłam:rolleyes: Nie wiem czy to wejdzie... Edytowane 5 Stycznia 2013 przez Balbina200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLIK 07.01.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Ale pieknie wyglada teraz pokoj z girlanda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 29.01.2013 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 WItaj Balbinko dziękuję za wizytę odpowiadając na twoje pytania pozwól że je wypunktuję 1. więc tak jak Zuzia poszła do przedszkola to ja znalazłam pracę i po 2 latach zaszłam w ciążę z Hanią i miałabym opiekę do niej bo moja praca była na 1/2 etatu, a co do pracy to szukam cały czas i ciężko jest jak nie wiem 2.zacznę od choinki niestety podobała mi się choinka żywa ale w przypadku braku pracy 70 zł danie za nią (była w doniczce śliczna) musiałam odpuścić a chorągiewka to prezent od MOLLIK która zresztą wpisała się do mojego dziennika :* a ta ściana jest brązowa tak jak była nic nie przemalowywałam zresztą kiedyś może przemaluję jak Hania mi wyrośnie teraz to nie ma sensu troszkę co do reszty wnętrz to jakąs tam wizję mam ale na razie to idzie jak po gruzie własnie ze względów finansowych są teraz wazniejsze rzeczy ale jakieś dodatki jak mam jakieś wolne środki coś dokupuję planuję dokończyć kuchnię czyli żyrandol i jakąś roletę a może firaneczkę nie wiem jeszcze to musi poczekać do maja kiedy się wybiorę do ikei bo czekam na to z utęsknieniem mam też w planach sesję zdjęciową ale już z Hanią taką rodzinną i takie zdjęcia oprawić w ramkach i je powiesić albo na korytarzu albo w dużym pokoju na tej pustej ścianie zobaczymy jeszcze korytarz nie jest skończony ale on długo nie będzie bo na niego potrzeba troszkę większej sumy pieniędzy żeby to grało bo i szafę i komodę u stolarza chcę zamówić dziękuję że zaglądacie do mnie jakby ktoś chciał kupić segregator i nie tylko to zapraszam na bloga: http://www.handmadejoasi.blogspot.com i do sklepu: http://www.decobazaar.com/papierowa-dolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 06.03.2013 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Heloł jak się miewacie? Przychodzę do Was z pomocą i bardzo proszę jak macie jakieś pomysły to proszę proszę o pomoc co dać tu na okno w kuchni? http://i43.tinypic.com/348pog5.jpg wisi tu firanka z braku laku powieszona i tak mnie już wnerwia że nie mogę patrzeć i co na tę ścianę: http://i43.tinypic.com/909h0x.jpg bo niestety ta ściana jest brudna i jej nie domyję więc chciałabym cos co będzie mi pasowało do szarości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts