martaibartek 24.02.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 joasiah widzę, że bywasz w moich ulubionych wątkach więc zajrzałam do ciebie piszesz, że podobają ci się sielskie wnętrza i, że taki dom chciałabyś mieć... szczerze ci powie, że ciężko będzie, bo urządziłaś swój dom w całkiem innym stylu... kuchnię ewentualnie możesz ocieplić/udomowić dodatkami (drewno, wiklina, wieszaczki, półeczki a na nich kubeczki, pojemniczki...) zazdrostką w oknie, pomysł na salon dobry (cegła+ektorp) tylko idąc w stronę diabłów, kasi, yokasty to twoja "meblościanka" idzie w odstawkę-nie te klimaty. Zasłony len/bawełna raczej ciężkie, nie satynowe podlotki. Na parapetach durnostrojki- dodają klimatu. To tak na szybko co mi przyszło na myśl. jeżeli się wymądrzam- zamilknę, bo w sumie żaden ze mnie znawca urządzania/dekorowania sama cały czas szukam, kombinuję i tworzę i jestem daleko w polu... Pozdrawiam i powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 24.02.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Ja za Martą przyszłam do Ciebie, moja imienniczko:)Tak meble nie pasują do stylu sielanki...chyba, że przemalujesz, zmienisz uchwyty. Ale one jeszcze pachną nowością i zapewne "sponsorzy" troszkę poczuliby się urażeni, gdybyś je już zaraz "zepsuła"Ociepl wnętrze dodatkami, świecznikami, bielą. W kuchni widziałabym jakąś fajną zazdroskę. Powodzenia w inspirowaniu się i wprowadzaniu tych inspiracji w życie. P.S.A i cegła......dziekuję za linki:)) okazało się właśnie, że nie mogę mieć ścianki z prawdziwej cegiełki, więc pokażę te płyteczki małżowi i zobaczymy, co wyniknie:)Czy nasz regips to zdoła utrzymać. Czytałam, ze jedna waży ponad pół kg, a troszkę ich będzie potrzeba. A nasza ścianka między pokojami jest tylko z płyty kart-gips.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 24.02.2012 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 no własnie u nas też jest dzielona ścianka karton-gipsmalowanie szafek nie wchodzi w gręmyslalam ze może da się troszkę nowoczesności i trochę sielskości wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 24.02.2012 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 aaa i asiulka gdzieś na którejś aukcji pisało że takie cegiełki mozna na każdej ścianie hmm to nie wiem wydawalo mi się ze ja to ma 1,5 cm grubości to może nie aż takie ciężkie ale może się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 24.02.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Asia, zwykła cegła waży prawie 4kg. a te płytki ok. 0,5kg. więc nie byłoby źle.Pokażę mężulowi, przy chwili wolnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 24.02.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Cześć Asiu, widzę, że masz moje ulubione grzejniki żeberkowe Mam takie u rodziców i już wiem, że będzie mi ich strasznie brakować kiedy się wyprowadzimy. W kuchni faktycznie można by zmienić uchwyty. To w sumie nie taki duży koszt, a klimat już nieco inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 24.02.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Witam się. Też jestem z Hajnówki i zaglądam z ciekawością. Powodzenia w urządzaniu mieszkanka. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 25.02.2012 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 ooo witaj Eliza a dokładnie gdzie domek wasz stoi? gdzieś niedaleko szpitala czy w ogóle gdzie indziej? Dropp witaj u mnie a jakie byś radziła uchwyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 25.02.2012 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 myślę nad kanapą do pokojunie wiem czy ektorp jest rozkładany bo taką kanapę muszę mieć w razie gościi tak sama nie wiem czy naroźnik czy sofa ale dylematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.02.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 (edytowane) Uchwyty ? Ja bym zmieniła może na ikeowskie z porcelanową rączką, ani one sielskie ani nowoczesne dlatego mogą się wpasować w różne klimaty . http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/lindsdal-uchwyt__35666_PE126543_S4.jpg a pewno lepsze od obecnych nie wiem tylko czy rozstaw jest taki sam. W ogóle kuchnia ma fajne kolory . W kuchni możesz postawić drewniany chlebaczek, wiklinowy koszyk, na oknie zazdrostka albo biała roleta rzymska . Widze, że zieleń dobrze w tej kuchni wygląda, więc posadziłabym zioła do doniczek . Cegła to bardzo fajny wybór . To co podoba mi się mniej a w zasadzie wcale to plastikowe narożniki w łazience kto Wam kładł kafelki? Jeśli rodzina to zrozumiem (chociaż też nie do końca ), ale jeśli komuś za to płaciliście to . I meblościanka (dobierana pod kolor podłogi ? ), najsłabszy punkt a szkoda bo salon ma spory potencjał - białe okna, ciemniejszy kolor ścian, cegiełka, ektorp etc. Jaki kolor tej sofki chcecie kupić? Beżowy chyba by się zlał ze ścianą . Pozdrawiam . I nie przejmuj się, na początku jest mało ludzi bo większość ma subskrypcję kilku tematów i cześć . Edytowane 25 Lutego 2012 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.02.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 myślę nad kanapą do pokoju nie wiem czy ektorp jest rozkładany bo taką kanapę muszę mieć w razie gości i tak sama nie wiem czy narożnik czy sofa ale dylematy Są rozkładane, zarówno 2 jak i 3 (znacznie droższe od nierozkładanych). Jeśli na 100% będziecie mieć tylko jedną sofę i tylko jedno na nie miejsce to możesz spokojnie brać pod uwagę narożnik ale jeżeli potem w przyszłości będziesz chciała coś zmienić to już nie będzie tak kolorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.02.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Asiu, masz piękne grzejniki! Czy mi się dobrze wydaje, że ciągnie Cię w stronę sielskości? Uchwyty, które yokasta proponuje, będą pasować i moim zdaniem. Do tego białe dodatki - ja lubię Albo limonkowe? Kuchnię masz spokojną, to i sporo do niej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.02.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Si, si ja też pomyślałam o zieleni do szarości, bieli i beżu pasuje jesli lubisz oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 25.02.2012 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 meblościana akurat nam się spodobała bo jest prosta ale aż tak się nie zlewa do końca z podłogą no i była tania kiedyś pewnie wymienimy musieliśmy coś kupić bo wyprowadzka nas nagliła z wynajmowanego mieszkania a cena 400 zł za to więc jakoś się kiedyś zmieni o rączki do szafek dojrzałam w ikei i mają taki sam rozstaw co moje co do łazienki niestety te białe narozniki robił nam znajomy ale jakoś na nie nie patrzę kwestia przyzwyczajenia bo i w tej łazience nie siedzę za długo za to w pokojach owszem i dlatego tu planuję zmiany co do ektorpa i narożnika to własnie my mamy przedzielony pokój i raczej się na zmiany nie zanosi (drugie dziecię w drodze) i nie wiem czy naroźnik dużo miejsca mi zajmie ale chyba wezmę może karton z piwnicy i wytnę i zobaczę ja to będzie wyglądać a i co do ścian w salonie to pewnie mi się za niedługo znudzi no i dywan planuję ale w jakim kolorze nie wiem sofa to myslalam o jasnym ale jak pomyslę jak mój piesek, który wchodzi prosto z dworu gdzie akurat deszcz padał wskakuje na moją jasną kanapę to oooo lepiej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 25.02.2012 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 a i jeszcze został mi korytarz tam w ogóle nie mam nic stoi tam wieszak taki http://allegro.pl/85w-wieszak-parasolnik-stojacy-drewniany-mahon-i2084639432.html typu parasolnik mama wzieła z pracy stoi tymczasowo a po drugiej stronie za drzwiami łazienkowymi jest wnęka tez mała http://i42.tinypic.com/2lvg3dz.jpg http://i44.tinypic.com/e7j9na.jpg a to moja ospiarka http://i39.tinypic.com/eprrwl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 25.02.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Joasiu, miałam właśnie zaproponować te uchwyty, które pokazała Yokasta. Z Ikeowskich te właśnie podobają mi się najbardziej i takie same będę mieć u siebie http://emotikona.pl/emotikony/pic/0laughing.gif Inne, które też lubię to te: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/fintorp-uchwyt__0120567_PE277230_S3.JPG Myślę, że fajnie zgrałyby się z Twoimi frontami. Tylko one są dość szeroko rozstawione, nie wiem czy pod tym względem będą pasować. Choć w sumie z tego co widzę na fotkach, Twoje mają chyba podobny rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 25.02.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 A tak z ciekawości, jaki metraż ma pokój dzieciowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 25.02.2012 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 hmmm jaki metraż nie pamiętam prawdę mówiąc ale zmierzę i dam znać ale nie jest duży w korytarzu tak mi przyszło do głowy dać szafę aspelunda i komodę 3 szufladową a nad nią lustro ale nie wiem czy to dobry pomysł i ściany przemalować mój się złapał za głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 25.02.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Szafa Aspelund wizualnie jest bardzo fajna, sama nawet rozważałam szafki nocne z tej serii. Niestety obawiam się, że jakościowo nie jest najlepsza. Znajomi mają i naprawdę każde najmniejsze zahaczenie czy uderzenie kończy się zarysowaniami, wgięciami, czy zdarciem farby. Myślałam, że może po prostu jakoś pechowo trafili albo wyjątkowo nie uważają, ale potem zobaczyłam, że w naszej Ikei te meble na ekspozycji też są w fatalnym stanie. Ja się ich szczerze mówiąc trochę wystraszyłam, ale może inni mają lepsze doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 25.02.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Znalazłam kiedyś ciekawą aranżację z wykorzystaniem mebli Liatorp. Może Ci się spodoba, jeśli nie, oczywiście usunę Tylko z tego co piszesz przydałyby Ci się chyba jakieś większe szafy, hmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts