Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze małe 48 metrów :)

Recommended Posts

joasiah widzę, że bywasz w moich ulubionych wątkach więc zajrzałam do ciebie :)

piszesz, że podobają ci się sielskie wnętrza i, że taki dom chciałabyś mieć... szczerze ci powie, że ciężko będzie, bo urządziłaś swój dom w całkiem innym stylu...

kuchnię ewentualnie możesz ocieplić/udomowić dodatkami (drewno, wiklina, wieszaczki, półeczki a na nich kubeczki, pojemniczki...) zazdrostką w oknie,

pomysł na salon dobry (cegła+ektorp) tylko idąc w stronę diabłów, kasi, yokasty to twoja "meblościanka" idzie w odstawkę-nie te klimaty. Zasłony len/bawełna raczej ciężkie, nie satynowe podlotki. Na parapetach durnostrojki- dodają klimatu. To tak na szybko co mi przyszło na myśl. jeżeli się wymądrzam- zamilknę, bo w sumie żaden ze mnie znawca urządzania/dekorowania :) sama cały czas szukam, kombinuję i tworzę i jestem daleko w polu...

Pozdrawiam i powodzenia życzę :)

• Odpowiedzi 298
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja za Martą przyszłam do Ciebie, moja imienniczko:)

Tak meble nie pasują do stylu sielanki...chyba, że przemalujesz, zmienisz uchwyty. Ale one jeszcze pachną nowością i zapewne "sponsorzy" troszkę poczuliby się urażeni, gdybyś je już zaraz "zepsuła"

Ociepl wnętrze dodatkami, świecznikami, bielą.

W kuchni widziałabym jakąś fajną zazdroskę.

Powodzenia w inspirowaniu się i wprowadzaniu tych inspiracji w życie.

P.S.

A i cegła......dziekuję za linki:)) okazało się właśnie, że nie mogę mieć ścianki z prawdziwej cegiełki, więc pokażę te płyteczki małżowi i zobaczymy, co wyniknie:)

Czy nasz regips to zdoła utrzymać. Czytałam, ze jedna waży ponad pół kg, a troszkę ich będzie potrzeba. A nasza ścianka między pokojami jest tylko z płyty kart-gips.

Pozdrawiam

Uchwyty ? Ja bym zmieniła może na ikeowskie z porcelanową rączką, ani one sielskie ani nowoczesne :yes: dlatego mogą się wpasować w różne klimaty :yes:.

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/lindsdal-uchwyt__35666_PE126543_S4.jpg a pewno lepsze od obecnych :yes: nie wiem tylko czy rozstaw jest taki sam.

W ogóle kuchnia ma fajne kolory :yes:.

W kuchni możesz postawić drewniany chlebaczek, wiklinowy koszyk, na oknie zazdrostka albo biała roleta rzymska :rolleyes:.

Widze, że zieleń dobrze w tej kuchni wygląda, więc posadziłabym zioła do doniczek :).

Cegła to bardzo fajny wybór :yes:.

To co podoba mi się mniej a w zasadzie wcale to plastikowe narożniki w łazience :( kto Wam kładł kafelki? Jeśli rodzina to zrozumiem (chociaż też nie do końca ;)), ale jeśli komuś za to płaciliście to :no:. I meblościanka (dobierana pod kolor podłogi ? :o), najsłabszy punkt a szkoda bo salon ma spory potencjał - białe okna, ciemniejszy kolor ścian, cegiełka, ektorp etc. Jaki kolor tej sofki chcecie kupić? Beżowy chyba by się zlał ze ścianą :rolleyes:.

Pozdrawiam :). I nie przejmuj się, na początku jest mało ludzi bo większość ma subskrypcję kilku tematów i cześć :D.

Edytowane przez yokasta

myślę nad kanapą do pokoju

nie wiem czy ektorp jest rozkładany bo taką kanapę muszę mieć w razie gości

i tak sama nie wiem czy narożnik czy sofa

ale dylematy

Są rozkładane, zarówno 2 jak i 3 (znacznie droższe od nierozkładanych). Jeśli na 100% będziecie mieć tylko jedną sofę i tylko jedno na nie miejsce to możesz spokojnie brać pod uwagę narożnik ale jeżeli potem w przyszłości będziesz chciała coś zmienić to już nie będzie tak kolorowo.

Asiu, masz piękne grzejniki!

Czy mi się dobrze wydaje, że ciągnie Cię w stronę sielskości?

Uchwyty, które yokasta proponuje, będą pasować i moim zdaniem.

Do tego białe dodatki - ja lubię :) Albo limonkowe?

Kuchnię masz spokojną, to i sporo do niej pasuje.

meblościana akurat nam się spodobała bo jest prosta ale aż tak się nie zlewa do końca z podłogą no i była tania

kiedyś pewnie wymienimy :D

musieliśmy coś kupić bo wyprowadzka nas nagliła z wynajmowanego mieszkania a cena 400 zł za to więc jakoś się kiedyś zmieni :)

o rączki do szafek dojrzałam w ikei i mają taki sam rozstaw co moje :D

co do łazienki niestety te białe narozniki

robił nam znajomy ale jakoś na nie nie patrzę :)

kwestia przyzwyczajenia bo i w tej łazience nie siedzę za długo

za to w pokojach owszem i dlatego tu planuję zmiany :D

co do ektorpa i narożnika to własnie my mamy przedzielony pokój i raczej się na zmiany nie zanosi (drugie dziecię w drodze)

i nie wiem czy naroźnik dużo miejsca mi zajmie

ale chyba wezmę może karton z piwnicy i wytnę i zobaczę ja to będzie wyglądać :D

a i co do ścian w salonie to pewnie mi się za niedługo znudzi :D

no i dywan planuję ale w jakim kolorze nie wiem

sofa to myslalam o jasnym ale jak pomyslę jak mój piesek, który wchodzi prosto z dworu gdzie akurat deszcz padał wskakuje na moją jasną kanapę to oooo lepiej nie :D

a i jeszcze został mi korytarz :D

tam w ogóle nie mam nic

stoi tam wieszak taki http://allegro.pl/85w-wieszak-parasolnik-stojacy-drewniany-mahon-i2084639432.html

typu parasolnik

mama wzieła z pracy :D stoi tymczasowo

a po drugiej stronie za drzwiami łazienkowymi jest wnęka tez mała

http://i42.tinypic.com/2lvg3dz.jpg

http://i44.tinypic.com/e7j9na.jpg

a to moja ospiarka :D

http://i39.tinypic.com/eprrwl.jpg

Joasiu, miałam właśnie zaproponować te uchwyty, które pokazała Yokasta. Z Ikeowskich te właśnie podobają mi się najbardziej i takie same będę mieć u siebie http://emotikona.pl/emotikony/pic/0laughing.gif

Inne, które też lubię to te:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/fintorp-uchwyt__0120567_PE277230_S3.JPG

Myślę, że fajnie zgrałyby się z Twoimi frontami. Tylko one są dość szeroko rozstawione, nie wiem czy pod tym względem będą pasować. Choć w sumie z tego co widzę na fotkach, Twoje mają chyba podobny rozmiar. :)

Szafa Aspelund wizualnie jest bardzo fajna, sama nawet rozważałam szafki nocne z tej serii. Niestety obawiam się, że jakościowo nie jest najlepsza. Znajomi mają i naprawdę każde najmniejsze zahaczenie czy uderzenie kończy się zarysowaniami, wgięciami, czy zdarciem farby. Myślałam, że może po prostu jakoś pechowo trafili albo wyjątkowo nie uważają, ale potem zobaczyłam, że w naszej Ikei te meble na ekspozycji też są w fatalnym stanie. Ja się ich szczerze mówiąc trochę wystraszyłam, ale może inni mają lepsze doświadczenia. :)