Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze małe 48 metrów :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 298
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tak po prostu :(

powiem tak , że musiałam wykończyć jak najszybciej mieszkanie żeby móc się wprowadzić

bo poprzednie mieszkanie było wynajmowane i nie chcieliśmy płacić jeszcze dodatkowo za wynajem plus kredyt i czynsz

te meble do dużego pokoju kupione w sumie były za grosze aby to jakoś wyglądało

nie chciałam mieszkać przez ileś tam czasu na walizkach bo tak się nie da żyć zwłaszcza przy dziecku a już jak dojdzie drugie to tym bardziej

co do mebli w kuchni miałam wybór albo takie co mam albo brw

mama powiedziała do jakiej kwoty może mi zasponsorować i tak musiało zostać

starałam się wybrać możliwie jak najjaśniejszy kolor żeby w kuchni było jasno

pan mi wyliczył ile by mnie kosztowałaby kuchnia taka biała jak z ikei to było prawie 2 razy tyle-niestety nie było mnie na to stać

musiałam iść na kompromis w sprawie kuchni

co do salonu planuję cegłę ale policzyłam jej koszt więc ona będzie jako ostatnia bo jednak wolę kupić sofę potem stół z krzesłami

i pomału zmieniać meblościankę

podoba mi się takie rozwiązanie:

http://i41.tinypic.com/33p7dck.jpg

http://i40.tinypic.com/33uv121.jpg

te 1 bardziej

bo planujemy zmienić tv na większy więc akurat by to pasowało :)

ale tv to kiedyś :D

czyli mozńa by było zrobić takie dwie witrynki z Hemnesa plus stolik pod tv z Hemnesa

http://i39.tinypic.com/25ispsl.jpg

http://i44.tinypic.com/14imq6t.jpg

ale i tak zanim to tak będzie to minie może z rok albo i dwa bo tu już wyjdzie za samo to 3 tysie :(

Joasia, nie musisz się tłumaczyć ze swoich wyborów. Pamiętaj, że jeśli decydujesz się na publikowanie zdjęć swojego M to musisz też liczyć się z ewentualną krytyką. Tu nie jest tak, że wszyscy pieją z zachwytu nawet jeśli im się nie podoba (chociaż znam takie wątki :lol2:).

I nie ma się co obrażać ani łapać dołów tylko jeśli pozwoli czas, fundusze i ochota zmienić coś na lepsze - ale nie pod publiczkę! Tylko i wyłącznie dla siebie. Zastanów się czy zanim trafiłaś na forum też marzyłaś o takich białych meblach etc. ? Przeszkadzały Ci plastikowe listwy ? (Powinni zaprzestać ich produkcji, narożnik lepiej wypełnić fugą). Bo jeśli nie to to coś znaczy :).

Tu znajdziesz wiele miejsc, domów do których się będziesz ślinić (przepraszam za wyrażenie) i gwarantuję Ci, że 99% z nas ma dokładnie tak samo :D. Ciężko znaleźć osobę, która byłaby w 100% ze wszystkiego zadowolona (np. MarJel jest i jej okrutnie zazdroszczę heheh). Dobrze, że nie możesz zmienić wszystkiego od razu bo za rok mogłoby się okazać, że to nie to. Ja cały czas mam ochotę coś zmienić pod wpływem impulsu ale fundusze nie pozwalają i dzięki temu bardzo ładnie klaruje mi się to czego potrzebuję :). Wiem np., że takie w 100% wiejsko-sielskie wnętrza bardzo mi się u kogoś podobają, nawet bardzo bardzo ale u siebie nie mogę tak mieć bo bym zwariowała ;).

Więc głowa do góry i działaj :).

Podpowiem jeszcze, że taniej niż meblościankę można kupić deski i zrobić z nich półki + jakiś niewielki stolik pod tv. Meblościanki mam wrażenie są bardzo chaotyczne i zwyczajnie brzydkie - patrząc obiektywnie. A z tego co widzę nawet Ty nie jesteś zachwycona :). Tak naprawdę to co pokazałaś to też jest swego rodzaju meblościanka :) stojące w rządku meble z tv ale jednak uporządkowana, si?

Edytowane przez yokasta

forum czytałam zanim kupiłam mieszkanie :) i białe meble mi się podobały odkąd pamiętam

ale niestety finanse zrobiły swoje :(

ta meblościanka ona jest oddzielnie to nie jest wszystko razem a zrobiłam tak bo mi pasowało póki co

i jak piszę cena była niezła bo już nie pamiętam ile daliśmy 300 czy 400 zł coś koło tego

własnie ja bym chciała mieć troszkę nowoczesnosci i troszkę sielskości ale nie tak że typowa sielskość

ale czy to wyjdzie to nie wiem

może podam przykład u diabełka wydaje mi się ze jest wlasnie tam taka sielskość

ale u siebie w mieszkaniu raczej by to nie przeszło

może w domku na wsi :)

dlatego chce wypośrodkować to co bym chciała

co do łazienki to akurat mi się ona podoba :)

a ta biała listwa akurat mnie nie razi w oczy

tam najmniej przebywam

a najwięcej w dużym pokoju no i kuchnia

a opinie są dla mnie ważne nawet jak nie są to ochy i achy :)

każdy ma inny gust ale rady są mile widziane bo można spojrzeć okiem kogoś innego własnie

a co do doła to miałam z tego powodu że nikt nie zagląda :(

wklejam jeszcze w kuchni

coś tu chyba trzeba dodać może jakąś półeczkę na kubki bo mam ładne z ikei

albo coś nie wiem

http://i43.tinypic.com/909h0x.jpg

http://i43.tinypic.com/2druu00.jpg

proszę nie zwracać uwagi na bałagan dobra? :)

no i trzeba coś na tę ścianę nakleić albo coś bo niestety już jest brudna a nie da się domyć tych plamek tłuszczu :/

Asiu ja mam białą kuchnię, ale salon już w orzechu i drzwi i okna w orzechu, a pomimo tego idę w sielkość. Nie tylko białe meble=sielkość.

Co do zaglądania to to nie jest tak, że jak ty byłaś u kogoś i coś napisałaś to zaraz ten ktoś wpadnie z rewizytą. Ja w niektórych wątkach bywam od wielu miesięcy, a ich właściciele u mnie już nie :)

joasiah jaka śliczna ospiarka :D

Jestem pod wrażeniem remontu jaki zrobiliście :yes: Ja u siebie na wątku nie mam zdjęć "sprzed" ale było mniej więcej podobnie, więc wiem ile pracy to kosztuje :)

Podoba mi się to co do kuchni zaproponowała Ci yokasia :) Dodatki w bieli, szarości i wiklinie, zioła w doniczkach to jest to :yes: Uchyty bardzo fajne :)

Ej!, Nie smutaj się :hug:

W obecnym mieszkaniu mam kuchnię sponsorowaną przez mojego tatę. To dopiero jest koszmarek!

Twoja jest naprawdę neutralna i zrobisz z niej cudo :)

Z inspiracjami niewiele pomogę, bo kompletnie nie mój styl. Ja tam wolę bardziej nowocześnie.

Ale zawsze mogę pokrytykować :rotfl:

Lubię na przykład dodatki z BRW: http://sklep-dodatki.brw.com.pl/

Albumy super!

Jakoś nie mogłam się do tego przekonać. Spróbowałam, ale to nie to.

A może sobie jakieś obrazki do kuchni zrobisz?

joasiah wreszcie wszystko przeczytałam i pooglądałam :)

Nie dołuj się Kobietko, bo to sensu nie ma ;)

wydaje mi się, ze na początek musisz sobie odpowiedzieć, co podoba Ci się najbardziej i tego się trzymać :)

Jeśli lubisz nowoczesność ale chcesz ją jakoś ocieplić ...wszystko jest do zrobienia ale nie na siłę.

Osobiście nie lubię jak ktoś ma nowoczesną w formie kuchnię i na siłe pakuje do niej falbanki, fikuśną porcelanę i wiejskie dodatki.

U Ciebie wszysko da się ładnie zrobić i to tanim kosztem...wierz mi mam w tym doświadczenie :p

Przede wszystkim ocieplisz wszystko tkaninami, zasłony plus jakieś roletki, poduchy itd.

W kuchennym oknie zawiesiła bym jakąś tkaninę i podpięła z lewej strony a od góry coś w formie roletki a na parapecie ładne doniczki z ziołami np świetnie by pasowały te które ostatnio były w biedronce z miejscem na napisy. Wymiana uchwytów to świetny pomysł. Kup tanie koszyki w ikei przemaluj na biało i chowaj do nich wszystkie rzeczy, które stawiasz na blacie to wprowadzi ład i ociepli kuchnię. Półka obok tych wiszących szafek to też fajny pomysł pod spodem możesz zawiesić jakiś wieszak na ściereczki czy kuchenne fartuszki. Ja kupiła bym prostą półkę bez zbędnych ozdobników.

Wprowadź do kuchni np. motyw kratki w jakiś ulubionym kolorze....zasałonka do tego ściereczki i partuszek i już będzie przytulniej. Tkaninę możesz wyszperać w lumpku...czasami trafiają się juz gotowe zasłonki...kupisz 2 sztuki a z drugiej uszyjesz resztę ;)

W pokoju rozdzieliła bym tę meblościankę. Ja nie lubę takich stykających sie mebli ;)

Szafka pod tv na środek, nad tv obie półki ale jedna nad drugą, równo a na nich można zrobić fajną galerię z fotkami w róznych ramkach. Tę część po prawej stronie dała bym troszkę bliżej okna..... Wisząca szafka mogła by zawisnąć między oknami a w jej miejsce można postawić np regał na książki. Uchwyty w meblach też można zmienić nawet te, które Yokasta do kuchni proponowała fajnie by wyglądały.

W okna jasne tkaniny, ładne poszewki na kanapę i będzie super :)

Pamiętaj jednak, że JA tak to widzę a Ty musisz zrobić tak, żeby Tobie się podobało ;)

O kanapie napiszę wieczorem, bo teraz jestem w pracy i nie mogę jej zmierzyć ;)

Witam się Joasiu :)

Podziwiam za prace jaka wykonaliście w mieszkaniu..uwielbiam zdjęcia przed i po - są taaakie motywujące :D

Masz dobrą, neutralną bazę i tak jak pisały dziewczyny, odpowiednie dodatki uzupełnią wnętrze..podobają mi się propozycje Yokasty i Kasi_sw ... uporządkuj rzeczy w koszykach, postaw zioła ...a wieszak w przedpokoju przemalowałabym na biało ;)

I nie łap doła! ja zaglądałam od początku, ale nie zawsze mam czas, żeby coś napisać... wpadam na forum, poskacze po wątkach i spadam do pracy... i jestem pewna, ze nie tylko ja tak robię :)

Masz talent (bardzo ładnie zrobiłaś segregatory! jakbyś jeszcze ozdobiła grzbiety to wyglądałyby fantastycznie!) i wierzę, że dasz radę zrobić coś z niczego...! zacznij od dodatków, które dużo nie kosztują a tak naprawdę tworzą wnętrze:) bez sensu, żebym jeszcze dorzucała swoje rady, bo powieliłabym tylko zdanie dziewczyn ;)

Joasiu, masz piękną córeczkę! Bidulka męczy się z ospą....brrr jak ja źle to wspominam

ja może wkleję czym się zajmuje dodatkowo :)

BOMBOWE!!!!

Wystawiasz to gdzieś może? Są naprawdę prześliczne :yes:

I mieszkanko również nabiera kształtów, rozumiem także Twoje rozdarcie pomiędzy sielskością a nowoczesnością, mam to samo, to co mnie się podoba określam stylem ikeowskim, cokolwiek to znaczy :lol2:

no więc tak Kasiu przemyślałam co napisałaś

1. zacznę od dużego pokoju

ta meblościanka musi zostać jak jest - a dlaczego już wyjaśniam , tam gdzie było wiercone pod szafkę i półki sa dziury po prostu bo kawałek tynku odpadł

jak coś będę zmieniać to już wtedy zaszpachluję i wtedy całą ścianę trzeba malować bo ta farba tak ma że jak kawałek się pomaluje to zostaje inny odcień

i czy do mojego salonu by pasowały takie roletki jak ty masz?

2. kuchnia

hmmm cięzko mi wytłumaczyć tak na prawdę o co mi chodzi

ale spróbuję

podoba mi się materiał w kropki, krateczkę różnego koloru

falbanki mi się podobają u kogoś ale u siebie to chyba ich nie widzę

chciałabym spokojnie ale bez żadnej ekstrawagancji

ee nie wiem czy coś z tego rozumiesz :D

ale podoba mi się u ciebie np kompozycja na święta BN, podoba mi się twój stół z białymi nogami, podoba mi się witrynka, podobają mi się poduszki, te rózne dodatki i ramki na zdjęcia, czy też świeczniki itd

podoba mi się takie coś własnie

http://i41.tinypic.com/33p7dck.jpg

a co do zasłonki żeby ja upiać z prawej strony to ona będzie zaslonięta lodówką

i prawdę mówiąc nie umiem sobie jakoś jej wyobrazić :D

Kasiu a co myślisz o korytarzu?

madileo dziękuję ci :)

co do segregatorów to takie grzbiety muszą być ze względów praktycznych

gdyż często mają one na grzbiecie łączenia albo folijki :)

marma jakbyś coś chciala to zapraszam tu:

http://www.decobazaar.com/papierowa-dolina

a jak nie tam to można się ugadać na maila albo gg :)