Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze małe 48 metrów :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 298
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Joasiu, mam nadzieję, że wszelkie doły i kryzysy już minęły i teraz będzie tylko lepiej. :) Plusem tej sytuacji jest to, że masz dużo czasu na zastanowienie - możesz sobie wszystko na spokojnie przemyśleć i rozplanować. A kiedy już poczujesz, że to jest to, powoli wszystko kupicie. Dodatkami można czasami naprawdę pięknie odmienić wnętrze, trzymam więc kciuki, że Tobie też się uda. :)

joasiah skoro wiesz co Ci się podoba rób wszystko, zeby osiągnąć taki właśnie efekt ;) małymi kroczkami do przodu....

odnosnie mojej kanapy....wymiary to 210cm na 100 cm, ceny nie pamiętam bo kupowałam ją 2 lata temu ale coś około 2 tyś...najlepiej do nich zadzwoń i wypytaj a najlepiej idź do sklepu bo mają duży wybór tkanin więc można pooglądać ;)

no taki mam zamiar jechać do Białegostoku i zobaczyć ale mniej więcej chciałam cenę znać bo jakby to było ok 3 tys to już bym nie pojechała i sobie głowy zawracała

postanowiłam na razie w tych krzesłach co mam zmienić obicia bo już mi zbrzydły chociaż są jasne ale już wysiedziane bo już deskę pod tylkiem czuję :D

a powiedzcie mi nawet do tych białych mebli co wkleiłam to co pasuje jaki stół

czy z takimi ozdobnymi nogami też czy już jednak proste nogi białe i ciemniejszy blat?

podobają mi się te krzesła

http://i39.tinypic.com/vhet54.jpg

i jakiś do tego stół

jak zrobię coś takiego jak tu

http://i42.tinypic.com/15nauxe.jpg

to będzie znowu jak meblościanka hehe

chyba że kazdy regał oddzielnie ale mi jakoś tak pasuje razem w jednym miejscu :D

i bądz tu człowieku mądry :D

jedynie co moge przestawić ten słupek bo on jest nie przytwierdzony

a tę szafkę ze szkłem to nie mam pomysłu gdzie ją powiesić

bo tam między oknem a kaloryferem (tu przy przejsciu do nastepnego pokoju) to jest ścianka karton gips i obawiam się ze to nie utrzyma się (tam jest dość cienko)

i pod półkami jest dziura bo trochę tynku odpadło więc czekałoby mnie szpachlowanie i na całej ścianie malowanie

Ja bym zawiesiła ją między oknami tam przy stole....możesz tam trzymać kieliszki i inne rzeczy które fajnie mieć przy stole :)

Teraz doczytałam, ze pisałaś że to scianka działowa....ale chyba nie myślimy o tej samej ścianie....mi chodzi o tę przy stole miedzy oknem z wyjsciem na balkon a tym drugim.

Stolik i krzesla też nie są złe możesz dodać jakieś poduszki na krzesła a nawet je przemalować i już będzie fajnie :) czasami nie warto sie pozbywać rzeczy, które juz mamy ...lepiej przerobić !

Nie bój się jeździć z meblami ;) mnie by nie powstrzymywała dziura w ścianie :p od czego gips i farba ;)

Asia, fajne te segregatory:)))

A zasłonka w kuchni-jeśli karnisz będzie taki, jak wnęka okienna to nie przeszkodzi lodówce. I zasłonka będzie fajnie wyglądała, a pod nią np.zazdroska lub roletka z koronką:)

A falbanki-mogą być wokół poduszek na kanapie, krześle..

Ja do tych mebli, co masz, ujednoliciłabym dodatki. Wiesz, żeby nie od czapy były.

Sama mam dylemat co do mebli z płyty, które mam..mam w pokoju Bartka 2 duże szafy z BRW i tak od chyba 3 lat korci mnie, żeby je przemalować, ale jakoś nie mogę zabrać się za to..ale i tak wiem, że kiedyś je potraktuje na biało.

I dylemat z cegłą i kolorem ścian mam już teraz pod koniec remontu..

Oglądałam te płytki ceglane w takiej hurtowni budowlanej na żywo-fajne, ale cena u mnie ok.60za m2

Póki co inne wydatki i ta przyjemność odchodzi na jakąś nadwyżkę finansową na póżniej;)

Wiesz, jakbyśmy wszystko od razu miały takie, jak sobie wymarzyłyśmy, to zero frajdy z urządzania

Pozdrawiam poranną porą:)

Czesc Asiu! Mebelki w saloniku sa fajne i delikatne. Poprzestawiaj troszkę i zobacz jak Ci bardziej pasuje. Moim zdaniem ustawienie jakie masz teraz nie jest złe :) Co do krzeseł z Twojej inspiracji to jeśli są z Ikea, to nie za bardzo dobre jakościowo, przynajmniej z mojego doświadczenia. Mamy właśnie takie. Ale dostaliśmy używane, więc może to miało też wpływ na ich rozklekotanie... Twoje foldery baaardzo mi się podobają :) Będę w Hajnówce w czerwcu to może się spotkamy jak będziesz miała czas? pozrdowienia

Kasiu chodzi ci o tę ściankę?

http://i41.tinypic.com/331p1cj.jpg

no właśnie tu nic nie może wisieć niestety

pytałam się już męża i taty i tego pana co nam wiercił

tam jest bardzo cienko i obawiam się ze nie wytrzymałoby ciężaru tej szafki

a stół i krzesła bym przemalowała ale one są lakierowane ale na razie wolę ich nie ruszać :)

asiulka jakoś nie mogę sobie wyobrazić tej zasłonki własnie :D jak to ma być upięte :D

eliza ja bardzo chętnie na spotkanie :)

jeszcze pewnie rodzić nie będę

a powiedz na początku czerwca planujesz jechać czy kiedy?

joasiah

Ten regał który pokazujesz to ikea billy tylko z drzwiamiw połowie przeszklonymi, jest bardzo fajny tylko pamiętaj ze nie jest pojemny, to raczej regał biurowy, do ksiązek.

fajne pomysły na Twoje mieszkanko ma Kasia-sw:) pomalutkuuda Ci się zrobić tak jak chcesz. Niestety gdy nie ma kaski często musimy wybierać miedzy tym co nam się podoba a tym na co nas stać.

Ale trzymam kciuki:)

ps. segregatorki super!

zazdroszczęumiejętności manualnych:)

zadzwoniłam do tego salonu z którego ma Kasia sofę

ceny lekko mnie poraziły :(

sofa 180cm szerokości kosztuje blisko 2800 w najtanszej wersji tkanin

pufa 600 zł

a fotel 1100 to są ceny w najtanszej wersji tkanin

nie stać mnie będzie na taką niestety :(

do ikei mam za daleko żeby sofe od nich przywieżć

Asia takie sofy ala ikea w swojej ofercie ma już dużo producentów :) np Meblex Kalisz

http://allegro.pl/sofa-viktoria-3-nierozkladana-j678-i2173036948.html

ceny o wiele niższe :)

segregatory bardzo ładne!!!! masz kobietko do tego talent :)

a na kiedy masz termin rozwiązania? imię już dla dzieciaczka wybrane?