nowy palacz 09.10.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Witam dużo czytałem o tym kominku i chciał bym zasięgnąć informacji od osób które mają taki kominek. Dlaczego tarnava ?? Tarnava posiada wylot spalin 150 a ja mam rury 120 więc nie mogę mieć innego. Proszę o wasze opinie.. Czy tarnava nadaje się do obwodu zamknietego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 09.10.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Witam. Tarnava posiada wylot spalin 150 a ja mam rury 120 więc nie mogę mieć innego Rozwiń temat ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy palacz 09.10.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Dużo czytałem o Tarnavie ale o samych wkładach bez płaszcza a ja potrzebuje teraz z płaszczę wodnym kominek i chciał bym się dowiedzieć czy tarnava z płaszczem wodnym to dobry wybór mam mieszkanie 80m2 pokoje wysokie 3m czy Aquatar comfort 16kw wystarczy ?? Co do centralnego to do tej pory grzałem na prąd mieszkam na parterze a bojler z grzałkamielektrycznymi jest w piwnicy i ogrzewam tylko grzejniki. Mój obieg jest zamkniety czy tarnawa jest na obieg zamknięty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 09.10.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Dużo czytałem o Tarnavie ale o samych wkładach bez płaszcza a ja potrzebuje teraz z płaszczę wodnym kominek i chciał bym się dowiedzieć czy tarnava z płaszczem wodnym to dobry wybór mam mieszkanie 80m2 pokoje wysokie 3m czy Aquatar comfort 16kw wystarczy ?? Co do centralnego to do tej pory grzałem na prąd mieszkam na parterze a bojler z grzałkamielektrycznymi jest w piwnicy i ogrzewam tylko grzejniki. Mój obieg jest zamkniety czy tarnawa jest na obieg zamknięty ?? Musi mieć chłodnicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy palacz 10.10.2011 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 mogę prosić jaśniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 10.10.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 mogę prosić jaśniej Wkład do podłączenia w ciśnieniu ,musi posiadać chłodnicę . Chłodnica to urządzenie do obniżania temperatury czynnika roboczego, uruchamiana zaworem termicznym .Chłodnicę należy na stałe podłączyć do sieci wodociągowej. To tylko jeden z wymogów , ale od tego trzeba zacząć. Schładzanie można rozwiązać inaczej , ale to proszę z hydraulikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 10.10.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Witam. Tarnava posiada wylot spalin 150 a ja mam rury 120 więc nie mogę mieć innego Ten temat rozwiń. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 12.10.2011 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Do komina fi 120 wkład z wylotem fi 150 ?? Jestem ciekaw kto tak podłączy kominek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.10.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Mistrzu.Ty zapewne nie. Zwężkę już ma "naturalną". .Na zwężce zamontuje pręt.Podłączy elektronikę i będzie mierzył ilość przepływu spalin :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts