ravJG 09.10.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Chciałem kupić sobie troszkę elektronarzędzi, ponieważ wszystkie prace w naszym pensjonacie wykonuję samodzielnie i narzędzia są do tego niezbędne, przedstawię poniżej co mam zamiar zakupić, bardzo proszę o rady czy jest to dobry wybór czy może są lepsze pozycje. Młotowiertarka:BOSCH GBH 2-28DeWalt D25323KHitachi DH24PC3 Wkrętarka do płyt g/k:Bosch GSR 6-45TEMakita FS 2700Makita FS 6300 Inne:Dalmierz BOSCH DLE 50Laser krzyżowy bosch PLL360Maszyna do cięcia glazury WALMER 800Detektor metalu Bosch GMS120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert999 09.10.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Młotowiertarka Hitachi u mnie zrobiła nienormalną robotę kupiłem ją używaną ale mimo to co się nakłuła (strop monolit,zkówałem kawałek wieńca żeby wpuścić zbrojenie) to szok. teraz już niestety się będzie kończyć ale nową to na 100% zakupie właśnie Hitachi. inne sprzęty z tej firmy które posiadam działają również bez zarzutów .jedyną wadą jest cena. ale coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 09.10.2011 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Cena w porównaniu do Boscha niebieskiego bądź DeWalt-a jest podobna a nawet minimalnie niższa, więc nie ma tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abigor 09.10.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Jako dalmierz polecam LEICA DISTO D2, bardzo dokładny i poręczny. Od 3ech lat używam w niełatwych warunkach i jeszcze żyje. Na pewno chcesz wkrętarkę sieciową? Do KG bardzo nieporęczne są. Osobiście mam Makitę i nie zamieniłbym na nic innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 09.10.2011 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Też rozważałem taką, ale wolał bym wkrętarkę z ogranicznikiem głębokości wkręcania, dzięki czemu o wiele szybciej wkręca się wkręty, a ceny akumulatorowych z ogranicznikiem a nie ze sprzęgłem sa 2 razy wyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 11.10.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 jakieś inne rady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 11.10.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Mam Dalmierz BOSCH DLE 50 od jakiś 3 lat nigdy nie mialem z nim problemów. Moge polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 12.10.2011 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Sporo jest pytań o narzedzia wogóle. Mogła by redakcja założyć dział "narzedzia" ale jakoś nie ma na to ochoty. Jest reklama czyli dział w którym nic napisać nie mozna. Forum budowlane bez działu narzedzia jest kalekie jakieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 16.10.2011 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A co myślicie o pozostałych elektronarzędziach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 16.10.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Od kilku lat używam starszego modelu wykrywacza f-my Bosch. Ogólnie rewelka, już nie raz pomógł mi nie zepsuć ściany . Młotowiertarkę również mam Boscha, tylko wcześniejszy model. W mądrych rękach sprzęt nie do zajechania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 16.10.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 ten pomysł z odpowiednim tematem o narzędziach jest bardzo ważny uważam że powinna byś jawna ocena tego czego używamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 16.10.2011 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A jak się spisują bruzdownice, np taka:http://allegro.pl/bruzdownica-bosch-gnf-20ca-walizka-tacze-diament-i1874325239.htmlJak często wymienia się tarcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 16.10.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Żywotność tarcz taka sama jak w szlifierkach kątowych. Ja bruzdy w wielkiej płycie robiłem szlifierką kątową. Jedną tarczą "obrobiłem" mieszkanie 59m2 i jeszcze sporadycznie tę tarczę używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 16.10.2011 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A czy "zwykła" szlifierka kątowa nie odbija przy wycinaniu bruzd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 16.10.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Od kilku lat używam starszego modelu wykrywacza f-my Bosch. Ogólnie rewelka, już nie raz pomógł mi nie zepsuć ściany . Młotowiertarkę również mam Boscha, tylko wcześniejszy model. W mądrych rękach sprzęt nie do zajechania. Ja też używałem starszego typu (taki zielony) i niestety uważam że totalne nieporozumienie! W moim fachu wierci się setki otworów dziennie i gdybym zaufał detektorowi miałbym parę przewiertów kabli na jednej budowie. Dobrze wykrywa rury czy kable ale tylko pod napięciem ale nie radzi sobie z kablami bez napiecia a już wcale nie widzi kabli od alarmu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 16.10.2011 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Tak, z tym że zielony Bosch to za przeproszeniem dziadostwo (marketówka) ja rozważam dlatego jedynie niebieskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 16.10.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Kolego a czy Ty czasem nie chcesz otworzyć dużej firmy z czterema brygadami? Bo park narzędziowy jaki kompletujesz to na to wskazuje... i mała rada człowieka który w budowlance siedzi przeszło 20lat - nie buduj profesjonalizmu firmy profesjonalnymi narzędziami bo nie tędy droga. Dobry fachowiec potrafi zrobić dobrą robotę tanimi narzędziami. A do przeinwestowania jest tylko malutki kroczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 16.10.2011 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Nie, robię wszystko samodzielnie u nas w ośrodku i uważam że narzędzia to podstawa, a jako że oszczędzam na robociźnie chciałem zainwestować w narzędzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 16.10.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Tak, z tym że zielony Bosch to za przeproszeniem dziadostwo (marketówka) ja rozważam dlatego jedynie niebieskiego. ...nawet sino koperkowy róż nie znajdzie żyły 0,25mm2 (miedzi) pod 2cm tynku! i dlatego ja już sobie odpuścilem wykrywacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 16.10.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Nie, robię wszystko samodzielnie u nas w ośrodku i uważam że narzędzia to podstawa, a jako że oszczędzam na robociźnie chciałem zainwestować w narzędzia. ...no chyba że... to sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts