ravJG 16.10.2011 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Spoko, kto pyta nie błądzi. Co do wykrywacza, ostatnio montując stelaż do sufitu na drewnianym stropie wkręt wszedł w kabel od oświetlenia i było zwarcie, po wykręceniu wkręta wszystko wróciło do normy, ale bałem się zostawić tego w takim stanie żeby kiedyś do zwarcia nie doszło więc było troszeczkę zabawy i rozkuwania, stąd pomysł o wykrywaczu, ale z drugiej strony zastanawia mnie fakt czy będzie mi się chciało za każdym razem sprawdzać tym ustrojstwem, zapewne nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 16.10.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 nigdy nie spotkałem porządnego wykrywacza kabli a kiedyś miałem dużą chęć znaleźć obecnie stosuję stare metody czyli zbijanie tynku w miejscach wiercenia i to się najlepiej sprawdza, a jak jestem na danej budowie od początku to zdjęcia z miarą i w żaden kabel czy rurkę nie trafisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STALID 16.10.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Też rozważałem taką, ale wolał bym wkrętarkę z ogranicznikiem głębokości wkręcania, dzięki czemu o wiele szybciej wkręca się wkręty, a ceny akumulatorowych z ogranicznikiem a nie ze sprzęgłem sa 2 razy wyższe Pierwsza pozycja: http://www.modeco.pl/c?m=5&g=1&p=11&lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 16.10.2011 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Wielkie dzięki, to zmienia postać rzeczy, a na pewno praca z wkrętarką akumulatorową jest sprawniejsza.A co myślicie o podnośniku do płyt GK bo mam zamiar na dniach go zamówić:http://allegro.pl/podnosnik-do-plyt-gipsowo-kartonowych-gratis-i1858417989.html#gallery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 16.10.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 (edytowane) Najlepszy podnośnik do płyt G-K http://images10.fotosik.pl/93/4e00cb61d3318162.jpg http://images10.fotosik.pl/93/f63ece2f08f6e792.jpg http://images47.fotosik.pl/194/c1acf6c7bf59446c.jpg Ty naprawdę Kolego nie masz co z kasą robić ...i jeszcze jedno... wkrętarka akumulatorowa niezbyt sprawdza się do "zawodowego" wkręcania bo ma za niskie obroty... lepsza dedykowana przewodówka (np makita lub sparky) lub zwykła wiertarka za 45zł i bit z talerzykiem oczywiście po wymianie kabla na 10mb Edytowane 16 Października 2011 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 16.10.2011 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Nie chodzi o upłynnienie kasy, lecz jeżeli 99% prac wykonuje się samodzielnie to trzeba sobie życie ułatwiać, bo jak utrzymam sam całą płytę KG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 16.10.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ja płytę długą na 2,60 na suficie wieszam sam! Na skosie przeważnie są trochę mniejsze (krótsze ok. 2,3) i też daję radę... wystarczy chęć i porządne wkurzenie na własnie zwolnonych pracowników (była taka akcja i jak wyrzuciłem dwoje ludków to robotę dokończyłem sam) A podnośnik nie za bardzo nadaje się do wieszania płyt na skosach bo pod kątem płytę trzyma ale w poziomie a my montujemy ją w pionie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 17.10.2011 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Nie chodzi o upłynnienie kasy, lecz jeżeli 99% prac wykonuje się samodzielnie to trzeba sobie życie ułatwiać, bo jak utrzymam sam całą płytę KG? ten podnośnik dość ciekawie pomyślany ale jak to ma być tylko do twojego użytku nie zawodowo to kup sobie profesjonalną wkrętarkę na baterie dobrej marki bardziej ci się przyda a do płyt sposób Rom-Kom wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 17.10.2011 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Ok, ale ja mam do zrobienia łącznie 400m/kw pomieszczeń a więc nie wiem czy takie nie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 17.10.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 (edytowane) Szlifierka nie odbija, ale mankament jest jeden i to duży, bez maski i ekranu na twarz ani rusz. Do profesjonalnej bruzdownicy można podłączyć odkurzacz, ale taka bruzdownica na jednej budowie się nie spłaci. Używałem małej szlifierki na tarcza 125mm. Mała, lekka i nie męczy rąk. Co do wykrywacza metali. Mam starego niebieskiego Boscha i wykrywa kable UTP, pod warunkiem że nie są głębiej pod tynkiem niż 2cm. Ale mam metodę również na to. Odpinam od kabli wszystkie urządzenia i z jednej strony zasilam napięciem zmniejszonym do 60V. Ta metoda jeszcze mnie nie zawiodła. No chyba że kable będą z drugiej strony cegły Edytowane 17 Października 2011 przez chrisowaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts