dawte 09.10.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Witam. Mam kilka pytań odnośnie instalacji CO. Chcę zrobic je w systemie otwartym. Rury CU, pompa, zbiornik wyrównawczy, kilka grzejników i dwu-płaszczowy bojler. Czy schemat który wstawiłem poniżej jest poprawny? Chodzi mi konkretnie o zbiornik wyrównawczy. Czy od góry nie powinno byc zamiast odpowietrznika doprowadzone połączenie z "odpływem" instalacji? (niebieski kolor). Nie mogę znaleźc w necie takiego prostego schematu. Identycznie jak na rysunku ma połączone ogrzewanie znajoma - i zapowietrza się jej notorycznie - może to jest przyczyna?Jeszcze jedno pytanie - na dwu-płaszczowym bojlerze mam 4 wyprowadzenia do instalacji CO - zasilanie i odpływ (to rozumiem) ale i czujnik temperatury i króciec cyrkulacyjny. Czujnik jeśli go nie posiadam - mogę zaślepić (tak uważam), ale co to jest ten króciec??? Nigdzie nie mogę tego znaleźc z czym to połączyc. Bardzo proszę o podpowiedź.http://www.ze-kszafron.pl/ogrzewanie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts