elefterija 09.10.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Witam, Czy ktoś może mi udzielić informacji dotyczącej całkowitego kosztu położenia podłogi z desek litych, chciałabym żeby podłoga była polakierowana na biało (nie bielona, tylko jednolita powierzchnia)? Mieszkam w mieszkaniu, w tym momencie mam na podłodze jakieś tanie panele, nie wiem co jest po spodem, domyślam się, że nie jest idealnie równo, więc pewnie trzeba liczyć jakąś wylewkę. Zamierzam tu mieszkać jeszcze maksymalnie 5-7 lat, więc podłoga nie musi być najtrwalsza na świecie Proszę o pomoc, ponieważ jestem całkowitym laikiem, nie widzę w ofercie sklepów takich desek o jakie mi chodzi, więc pewnie trzeba kupić jakiekolwiek i polakierować, tylko ile to kosztuje? Materiał plus wykonanie. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lichu7 11.10.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Szukając deski podłogowej znalazłem producenta w wielkopolsce, który reklamuje się, że posiada deski lite z Daglezji (niby zbliżony do modrzewia). Wycenili mi: 65zł netto za mk deski podłogowej (surowej tj. nielakierowanej). Dotego policzyli mi za legar (taki styl montażu proponują) 3 zł netto za mb bierzący legara ( legary muszą być oddalone od siebie ok 50cm). Położenie takiej deski z legarem za mkw policzyli mi 25zł netto. Dodego trzeba doliczyć cyklinowanie i 3 razy malowanie. Rasumując 1m kwadratowy takiej podłogi tj. 65+25(montaż legarów i deski) + 35 (cyklinowanie i 3 krotne malowanie) = 125zł netto za mkwadratowy nie wliczając podkładu i lakieru. Zastanawiam się czy nie kupić towaru i samemu sobie zamontować podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 11.10.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Dąb średnio ok. 300 zł za m2. Z takimi kosztami trzeba się liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts