newyork 09.10.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Kuchnia 12m kwadratowych. Okap może być zamontowany jako wyciąg czyli wszystko zostanie skierowane do komina. Czy okap kuchenny spełni role pochłaniacza dymu papierosowego ? Pewnie macie okapy i część z Was pali....warto inwestować w okap? Wyciągnie całość dymu? Proszę o wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 09.10.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 U mnie okap chodzi cały czas od jesieni do wiosny, do czasu otwierania okien. Jak palę sam a palę dużo to wszystko jest ok. Nie wyrabia tylko jak jest impreza i trochę palących gości to po całej nocy pracy jeszcze trochę czuć dym. Przy bardzo dużych mrozach, żeby choć trochę ograniczyć straty to na noc jest wyłączany i wtedy włączam go na czas palenia!!!! Sprawdza się wyśmienicie ale trzeba stać przy kuchence:) Montuj i nawet się nie zastanawiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 07.03.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Dokładnie. Musisz palić pod okapem i wtedy w reszcie mieszkania nie czuć papierosów. Moja przyjaciółka robi tak w mieszkaniu będącym jedną wielka otwarta przestrzenia. I w sumie nawet bardzo ten zapach ne zostaje wtedy na ubraniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darriusz 16.11.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Chyba muszę zacząć to włączać bo mam dość tego smrodu w całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 16.11.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 U mnie okap chodzi cały czas od jesieni do wiosny, do czasu otwierania okien. Jak palę sam a palę dużo to wszystko jest ok. Nie wyrabia tylko jak jest impreza i trochę palących gości to po całej nocy pracy jeszcze trochę czuć dym. Przy bardzo dużych mrozach, żeby choć trochę ograniczyć straty to na noc jest wyłączany i wtedy włączam go na czas palenia!!!! Sprawdza się wyśmienicie ale trzeba stać przy kuchence:) Montuj i nawet się nie zastanawiaj Ci co nie palą od razu to wyczują. Moja mama jak paliła to też smrodu papierosów nie czuła, teraz wszystko jej śmierdzi. Ot taka przypadłość papierosów, PS. Wiecie jak oddziały onkologiczne są przepełnione - niech da wam troszkę do myślenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 10.12.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 W kwestii dymu najlepszym rozwiazaniem pozostaną chyba balkony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Route 66 12.12.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Sprawdza się, zwłaszcza przy rozszczelnionym, czy uchylonym oknie. Znaczenie ma też wydajność okapu, mój pochłania, nie tylko dym, ale i zapach ryb, bigosu. Może ma też znaczenie osobne wyjście wentylacyjne do okapu. A ja palę i niestety za późno na rzucanie. W poprzednim mieszkaniu, gdzie na dokładkę była podwójna kratka (okap+wentylacja) było do bani. Wyciąg spełniał rolę atrapy. Edytowane 12 Grudnia 2012 przez Route 66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EmKa88 01.04.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 U mnie się nie sprawdził w tej funkcji, a palę tylko ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klocuch 14.06.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 u mnie minus jest taki, że sąsiedzi się skarżą, że im śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalecki 04.07.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Okap wszystkiego nie wchłonie - nie dla czujnych nosów niepalących. Ekskluzywnym rozwiązaniem jest klimatyzator, bo te nowsze neutralizują zapachy, no ale dla fajka nie opłaca się sprzętu za kilka tysi kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts