LM1719499389 10.10.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Mam takie banalne pytanie. Biorąc pod uwagę bardzo drogi olej chcę na razie tylko trochę dogrzewać dzieciom pokoje w nocy albo łazienki przed kąpielą.Zastanawiam się czy kupić KONWEKTOR GRZEJNIK ELEKTRYCZNY 2000W TERMOSTAT czy też np. GRZEJNIK OLEJOWY 13 ŻEBEREK 2500 W. Czym te produkty się różnią? Które są praktyczniejsze i ekonomiczniejsze. Pokoje, łazienka mają ok. 8, 15 i 25 m2.Mam już kupiony kiedyś taki mały termowentylator który miał mi szybko łazienkę nagrzać ale to jest nic nie warte.Może ktoś mi doradzi bo nie chcę znowu wyrzucać pieniędzy w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardziu 10.10.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Oba są na prąd, konwektor potrafi szybciej nagrzać pomieszczenie. Ekonomia - za oba będziesz płacić tyle samo.Dlaczego twierdzisz że "mały termowentylator który miał szybko nagrzać łazienkę" jest nic nie warty ?Jeśli posiadasz pomieszczenia w których "hula wiatr" to ogrzewanie prądem inaczej niż w drugiej taryfie jest raczej nieopłacalne. Lepiej przedstaw dokładniej sytuację, będzie można lepiej doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LM1719499389 18.10.2011 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Wczoraj wstawiłem do sypialni 20 m2 ten ceramiczny termowentylator ustawiłem grzanie na HIGH i w ciągu 3,5 godzin nagrzał z 16 do 18 st. Termowentylator ma moc 2000W. Jak kiedyś w innym pomieszczeniu nastawiłem KONWEKTOR GRZEJNIK ELEKTRYCZNY 2000W nadmuch na max to w ciągu godziny było gorąco. Sam już nie wiem co o tym myśleć. Obawiam się ze ten olejowy to też mało da.Zaczynam się też coraz bardziej zastanawiać nad gazowym ale jakoś boję się tego bo śpi z nami dziecko 4 m-czne i jakoś do gazowych nie mam zaufania ale jego plusem jest ze pewnie szybko i taniej nagrzewa duże pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts