Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Onyks wymarzony!!!

charisma

Recommended Posts

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

Czekałam z niecierpliwością na Pani zdjęcia i jestem pod wrażeniem - o takim domu marzę. Innego po prostu nie chcę, kocham przestrzeń i ten dom to ma.

Mam działkę, pozwolenie na budowę Onyksa od ponad roku .... i strach w oczach, bo z kim rozmawiałam to zaskoczony, że taki duży dom chcę budować, że koszt to minimum osiemset tysięcy. Oglądałam ten dom w pobliżu mnie i też podano mi podobną cenę.I jak na dodatek mąż zachorował - to się poddałam.

Od niedzieli, kiedy przeczytałam, że da się wybudować za pięćset tysięcy - wręcz podjęłam decyzję, że będę budować. Chciałam zapytać, czy byłaby możliwość pomocy z Pani strony, bo widzę, że skrupulatnie Pani notowała wydatki, przesłania zestawienia jakie materiały i za ile były kupowane. Zakupię chyba aktualny kosztorys i zestawienie materiałów budowlanych, ale to chyba mi nie podpowie jak wybudować jak najtaniej ten dom.

Jeszcze raz gratuluję

Witam,

Ja również byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek porady i informacje o kosztach budowy. Zaczęliśmy z żoną budowę Onyksa w ubiegłym roku, ale zatrzymaliśmy się po wylaniu pierwszej płyty. Chcemy spróbować się lepiej przygotować do tej budowy dlatego bylibyśmy ogromnie wdzięczni za pomoc i uwagi. Bardzo prosimy o informacje na maila [email protected]

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Ja mam aktualną wycenę blachy . Komplet z dodatkami ruki 30 lat 14000,00 zł a ruki 50 lat 25000,00. Jeżeli chodzi o okna to wystarczy podzielić witrynę na pół i zmniejszyć boczną witrynę do rozmiaru drzwi . To witryna jest droga same okna już nie

Sprawdz dokładnie warunki gwarancji. Podejrzewam że są nie do spełnienia. Nikt na tyle nie da gwarancji.

• 1 month później...
Dzisiaj a właściwie wczoraj tyczenie budynku, dzisiaj wykopy pod fundamenty. Wprost nie mogę uwierzyć, że to się dzieje. Mam nadzieję, że do świąt też podciągniemy do dachu. Z przyjemnością oglądam wasze fotki z budowy. Już kilka razy przydały mi się w rozmowach, gdy ciężko mi coś wytłumaczyć. Zdjęcia szybciej trafiają do wyobraźni. Tak, że proszę o więcej.

• 2 months później...
Dzisiaj a właściwie wczoraj tyczenie budynku, dzisiaj wykopy pod fundamenty. Wprost nie mogę uwierzyć, że to się dzieje. Mam nadzieję, że do świąt też podciągniemy do dachu. Z przyjemnością oglądam wasze fotki z budowy. Już kilka razy przydały mi się w rozmowach, gdy ciężko mi coś wytłumaczyć. Zdjęcia szybciej trafiają do wyobraźni. Tak, że proszę o więcej.

Gratuluje :)

My niestety nie możemy znaleźć działki, która byłaby na tyle tania, żeby zamknąć się z budową w realnych pieniądzach :bash:

(to co nam pasuje pod kątem lokalizacji itp. to nie mniej niż 200zł/m :()

Przy okazji dziękuję autorce wątku za przesłanie kiedyś pliku excela, trochę późno, ale dziękuję:)

Powodzenia i czekam z zainteresowaniem na jakieś kolejne fotki mojego wymarzonego domu.

• 8 months później...

Od kilku dni mieszkamy w Onyksie.

Nie jest to być może dom idealny, nie wszystko jest wykończone, ale ja czuję się w nim fantastycznie.

Przestrzeń dzienna i sypialnia to najfajniejsze miejsca w tym domu. Odkryte belki to super pomysł, chociaż nie jest tani i niełatwy do wykonania.

Serdeczne podziękowania dla Charismy za ten dziennik, bo był i pomocą i inspiracją. Również na prywatne maile p.Ania

bez problemu odpowiadała, za co jestem bardzo, bardzo wdzięczna. Bo czasami nie było łatwo.

Serdecznie dziękuję i pozdrawiam.