charisma 05.07.2016 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Od kilku dni mieszkamy w Onyksie. Nie jest to być może dom idealny, nie wszystko jest wykończone, ale ja czuję się w nim fantastycznie. Przestrzeń dzienna i sypialnia to najfajniejsze miejsca w tym domu. Odkryte belki to super pomysł, chociaż nie jest tani i niełatwy do wykonania. Serdeczne podziękowania dla Charismy za ten dziennik, bo był i pomocą i inspiracją. Również na prywatne maile p.Ania bez problemu odpowiadała, za co jestem bardzo, bardzo wdzięczna. Bo czasami nie było łatwo. Serdecznie dziękuję i pozdrawiam. gratulacje!!!! Onyks jest jedyny w swoim rodzaju - myślę , że żaden inny dom nie da nam takiego poczucia przestrzeni. Naprawdę można w nim wypocząć i zrelaksować się po całym dniu pracy. Może zabrzmi to dziwnie, ale w normalnych wnętrzach mam poczucie klaustrofobii Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana111 05.07.2016 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 W trakcie budowy przewinęło się naprawdę sporo osób przez nasz dom, i wszyscy, nawet bardzo prości ludzie mówili, że to ładny dom.Więc chyba ten dom ma to coś co czyni go nietuzinkowym, mimo, że jest to typowy projekt. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiozo 05.07.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Również gratulujemy A ma ktoś już może Onyksa wykończonego z zewnątrz i mógłby się pochwalić zdjęciami? Bylibyśmy z żoną bardzo wdzięczni. Pozdrawiam Jarek i Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana111 06.07.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Za jakiś 1,5 miesiąca chyba będę mogła wysłać. Chcę zaryzykować wykończenie częściowo z czerwienią, ale trochę boję się tego koloru.Gdyby ktoś pokazał jak wykończył, też byłabym wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiozo 07.07.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 (edytowane) Za jakiś 1,5 miesiąca chyba będę mogła wysłać. Chcę zaryzykować wykończenie częściowo z czerwienią, ale trochę boję się tego koloru. Gdyby ktoś pokazał jak wykończył, też byłabym wdzięczna. My też się wahamy czy robić wykończenie czerwone jak w oryginale czy może coś innego. Na szczęście jeszcze nie rozpoczęliśmy budowy (choć raczej to żadne szczęscie bo wolałbym już w nim mieszkać Na tą chwilę rozważamy ten warianty (projekt po małych zmianach) Edytowane 10 Lipca 2016 przez fiozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ankahanka 12.07.2016 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Gratulacje Dana111. Zazdroszczę Ci. Ja jeszcze muszę poczekać zanim się wprowadzę. Nie ma co się bać czerwonego koloru. My w tym momencie kończymy elewację i czerwony w połączeniu z odcieniami szarości wygląda obłędnie. Za parę dni jak skończą wyślę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiozo 12.07.2016 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Gratulacje Dana111. Zazdroszczę Ci. Ja jeszcze muszę poczekać zanim się wprowadzę. Nie ma co się bać czerwonego koloru. My w tym momencie kończymy elewację i czerwony w połączeniu z odcieniami szarości wygląda obłędnie. Za parę dni jak skończą wyślę zdjęcia. To my też poprosimy o zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana111 19.07.2016 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Do FiozoCiekawy wariant z oknami w jadalni i nad nią, ale czy zmieści się to drugie okno na poddaszu?Chyba, że podniesie się ściankę kolankową i zmniejszy kąt nachylenia dachu? My zrobiliśmy takie same okno w jadalni jak w kuchni - no może krótsze o 30 cm niż w projekcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiozo 25.07.2016 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 (edytowane) Do Fiozo Ciekawy wariant z oknami w jadalni i nad nią, ale czy zmieści się to drugie okno na poddaszu? Chyba, że podniesie się ściankę kolankową i zmniejszy kąt nachylenia dachu? My zrobiliśmy takie same okno w jadalni jak w kuchni - no może krótsze o 30 cm niż w projekcie . No właśnie nie wiem według jakiego projektu wy budujecie (prawdopodobnie pierwotna wersja). Obecnie projekt Onyksa został zmieniony. Zmieniona została konstrukcja dachu jest tańszy a przy tym bardziej ocieplony, niestety w nowej wersji krokwi nie będzie widać (można sobie dorobić sztuczne), tak mi przekazał architekt. Spowodowało to też podwyższenie domu, obecnie o ile się nie mylę jest wyższy od pierwowzoru o około 16 cm (jak będę w domu to sprawdzę). Dlatego też ścianka kolankowa w tym miejscu jest na wysokości 1,65m i to pozwoliło na taką zmianę projektu. Jedyny duży minus jaki powoduje taka zmiana projektu to układ schodów który nie do końca nam się podoba (w oryginale był fajniejszy), Ale inaczej tych schodów po prostu nie udało się nam ułożyć. A tu już ostateczna wersja (brakuje tylko okien dachowych): Edytowane 26 Lipca 2016 przez fiozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia6422 13.10.2016 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Witajcie,W lipcu zaczęliśmy budowę Onyksa i teraz jesteśmy na etapie budowy schodów na piętro....czy ktoś robił schody wg projektu?i mógłby ktoś wysłać zdjęcie od salonu jak one mają wyglądać?czy można po części zrobić schody ażurowe? i byłabym wdzięczna jakby ktos wysłał mi kosztorys budowy na adres [email protected] z góry dziękuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts