pilania 10.10.2011 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Przejrzałam umowę faktycznie jest taki punkt że muszę udostępnić teren prywatny do rozbudowy sieci i przyłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 10.10.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Zgodę sąsiadów mam na piśmie - "wyrażamy zgodę Państwu X na wykonanie podłączenia do skrzynki elektrycznej znajdującej się na naszej działce nr XYZ. Warunki techniczne podłączenia zostały wydane przez ZE". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilania 10.10.2011 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Czy w takiej sytuacji jest potrzebna moja zgoda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 10.10.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Zgoda sąsiadów bardziej była potrzebna do uzyskania pozwolenia na budowę, tam potrzebny był papierek, że sąsiad pozwala na wejście na jego teren, skoro montaż odbywał się na sąsiedniej działce. Ale mogę się mylić Czy sąsiad mógł się nie zgodzić na moje podłączenie do skrzynki - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilania 10.10.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 dziękuję za rady ,zawsze trochę więcej wiem . Mieszkam na uboczu chcę mieć sąsiadów więc się chyba zgodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 11.10.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Czy w takiej sytuacji jest potrzebna moja zgoda ? Nie, gdyż już tą zgodę podpisałaś w umowie. Sąsiad, czy inny podmiot który będzie miał zgodę od ZE na podłączenie się do ich sieci może wejść na Twój teren celem wykonania zadania. Co nie znaczy, że mogą ci łazić po całej posesji, robić co chcą i zostawić po sobie burdel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinawer 17.10.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 WitamZ tego co wiem przyłącze od słupa do licznika - skrzynki do własność ZE i na tym odcinku może podłączać kogo chce, oczywiście kopać po czyimś może tylko za jego zgodą. U mnie sąsiad A się nie zgodził na przekopanie 1 metra po jego bo miał zamiar stawiać płot, żądał gwarancji że nikt mu go nie uszkodzi etc.!!!Mądry projektant poprosił o wydanie nowych warunków ze słupa B stojącego w pasie drogowym i namówił mnie na zlecenie ZE wykonania projektu - notabene on wygrał przetarg na takie projekty dla Ze więc tak naprawdę robił to on. Moim zadaniem było wykonanie przyłącza na trasie dom skrzynka 100 metrów reszta mnie nie obchodziła. Panowie z ZE przyjechali w pasie drogowym przeszli specjalnym wiertłem prawie śladu nie było i zamontowali w mojej granicy skrzyneczkę ciągnąc 100 metrów kabla od słupa do skrzynki. A sąsiad A ...płot postawił po fakcie i słup stoi pół metra przed płotem ... już nie jego ... ciekawe czy na mapach za kilka lat będzie w pasie czy na jego działce:). Złośliwość czy głupota ??? Tak czy owak światło mam tylko stosunków dobrosąsiedzkich brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anixxxek 19.10.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Mi się wydaje że jest to zwykła procedura rozbudowy sieci.Ze zawsze schodzi do złącza {ze słupa}kablem minimum 4x25,aby ewentualnie rozbudować tą sieć dalej.Na naszym terenie jest to normalna praktyka,a ja gdybym chciał się podłączyć do złącza u sąsiada,to musiałbym uzyskać jego zgodę na piśmie(takie wymagania ze).A tak na marginesie kabel ze słupa do złącza jest własnością ZE i to ZE pokrył koszty jego budowy.Ale zawsze można się nie zgodzić i niech sąsiad ciągnie obok drugi kabel.A co tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts