supernik 10.10.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Jak rozwiązać wyprowadzenie wentylacji na dach ?W projekcie mam wyprowadzone powietrze z wentylacji kanałami wentylacyjnymi, które kończą się na stryszku a potem rurami spiro do kominków wentylacyjnych. Problem w tym że kominki podobno kosztuję koło 200 zł za sztukę a jak mam aż 5 rur wentylacyjnych na dachu co daje koszt około 1000 zł.To trochę dużo. Oczywiście chodzi o blacho dachówkę.Da się to rozwiązać jakośinaczej i sensownie zarazem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 10.10.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 nie oszczędzaj na na wentylacji grawitacyjnej, nie jest ona doskonała i ma dużo wad, jest bardzo podatna na kiepskie projektowanie, kup nawet lepsze kominki, takie z wirującym środkiem, żeby ci dobrze wywiewało! ale to jest moja prywatna opinia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bursztynka 10.10.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Też tak uważam, wentylacja jest bardzo ważna- u nas np w łazience wogóle nie działa, i jest do poprawki, poza tym przez te kominki wlatują muchy , wcześniej nie wiedziałam że są takie które same wytwarzają ciąg, przynajmniej zapobiegłoby to wlatywaniu owadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.10.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Kominki wentylacyjne w zdecydowanej większości nie nadają się do wentylacji pomieszczeń. Lepiej zebrać te rury do kupy i wystawić imitację komina. Oczywiście rury powinny być ocieplone. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts