sufitka 10.10.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Kanapa i fotele ze skórzaną tapicerką stały 3 miesiące w piwnicy. Na skórze szaro - zielony nalot. Czym to potraktować, by nie uszkodzić skóry, nie odbarwić jej, a usunąć zarodniki pleśni, a nie tylko plamy na powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 11.10.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 nie wiem czy nie zniszczy skóry ale w przypadku odzieży, obuwia i torebek ze skóry taki nalot usuwam szmatką nasączoną wodą z octem. ocet zabija zarodniki. gdy dobrze wyschnie kremuje skórę i jest ok. i przede wszystkim dobrze wysuszyć meble, ustawić w przewiewnym miejscu (latem), najlepiej dobrze ogrzewanym (zimą) aby cała wilgoć "wyparowała". Sprawdź czy pod meblami też są takie plamy. W najgorszym wypadku można zerwać materiał który zazwyczaj jest przyczepiony od spodu aby meble wywietrzyły się i przeschły również w środku. Jeżeli po zerwaniu materiału naszym oczom ukarzą się również plamy pleśni w środku też trzeba przetrzeć octem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sufitka 13.10.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Dzięki za odp. O occie już gdzieś słyszałam, ale właśnie boję się, że mi to odbarwi skórę. Raczej myślałam, że może ktoś mi podpowie nazwę jakiegoś detergentu. Niemniej dzięki:-)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts