majki 15.03.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 WitamSytuację mam taką : dojście do działki przegradza mi zwykły rów melioracyjny. Żeby zrobić normalny wjazd z przepustem, itd, muszę mieć pozwolenie na budowę - na to, to jeszcze poczekam parę miesięcy. Ale chciałbym porobic juz parę rzeczy, typu wyrównanie terenu, czy ogrodzenie no i trzeba jakoś wjechać...No i tak myślę : dwie płyty betonowe ( takie drogowe - chyba 1x2 m ) kładę jak "kładki" przez rów i mam wjazd. Na pewno jest tymczasowy, wody ew. na dole nie blokuję, a mogę coś działać.Źle czy dobrze myślę ? Można tak ? Nikt się nie przyczepi ?Proszę o wszelkie opinie, pomysły, może też tak robiliście ... ?Dzięki, Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 15.03.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Osobiście - to trochę bym się bał: teraz wiosna blisko, mokry teren - płyta osiądzie i stanie pionowo pod ciążarem samochodu i kłopot gotowy, chyba że rów jest na prawdę mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 15.03.2004 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Rów ma kształt litery V ( jak to rów ) U "góry" ma 1 szerokości, na dole około 50 cm. Myśle sobie tak, że jakbym położył dwie takie płyty drogowe 2 m długie i 1 m szerokie z odstępem około 50 cm między nimi - takie dwie kładki, to samochód powinien prejechać... Ale najbardziej sie boję tego, że jakiś sąsiad coś powie, albo się gmina przyczepi, że jest "wjazd" bez zgody Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 15.03.2004 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 u siebie zrobilem w ciagu 2h przejazd, koparka ulozyla mi takie kregi betonowe, specjalne do rowow, byl wieczor, pozniej zasypalem to kamieniami, przejazd wyglada jak stary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimer 15.03.2004 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 nie ma znaczenia czy bedzie to kładka drewniana cy płyta drogowa ,pisze z autopsji.Nasze prawo budowlane nie przewiduje czegoś takiego jak prowizoryczny przejazd przejazd przez rów musi być wykonany zgodnie z projektem budowlanym. Kupiłem działkę w Bieszczadach droga dojazdowa przez rów jest własnością byłego właściciela gruntów który nie jest zainteresowany wykonaniem mostka drogę chce prazać gminie a Gmina nie jest zainteresowana ,wiec położyłem mostek drewniany czyli kładkę ,którą można przejeżdżać samochodem po 2 tygodniach zjawili sie panowie z nadzoru bydowlanego z Rzeszowa wykonali pare zdjęć i przysłali nakaz rozbioru prowizorki z adnotacją że jeżeli tego nie zgłoszę to taka przyjemnopść będzie mnie kosztować niecałe 3000 zł zdjolem moje dzieło drogowe i w zimie skakalem przez głeboki rów. Na wiosnę wykonywali z funduszu Fare poszeżenie jezdni i zrobili mi mostek za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts