olga1719509509 11.10.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Pelna zachwytu i podziwu po przeczytaniu/przejrzeniu kilku dziennikow postanowilam wlaczyc sie do "zabawy"! No to startujemy W marcu tego roku na swiat przyszedl nasz Synek. To on dodal nam odwagi i zmotywowal do tego, aby na obcej ziemi ( na ktorej obecnie przebywamy) cos zakupic. Z racji tego, ze nie chcielismy wyprowadzac sie za miasto poczatkowo szukalismy mieszkania na parterze z malym ogrodkiem. Nic jednak nie bylo do konca takie, jakie chcielismy. Ktoregos dnia natrafilismy na oferte firmy, ktora sprzedawala domy w zabudowie szeregowej. Spotalismy sie, obejrzelismy dom, ktory zbudowali na wzorzec i ...i kupilismy. Nie jest to tez, to o czym marzylismy, ale najwazniejsze, ze spelnia nasze kryterium polozenia, no i ma ogrodek. Dom ma w sumie 115m kw., ale UWAGA! na 3 poziomach!http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=78609&d=1318185008&thumb=1 tak to ma wygladac z zewnatrz(tylko chyba inne kolory)My zdecydowalismy sie na dom calkiem zewnetrzny i dzieki temu bedziemy mogli postawic garaz. http://www.nccd.de/Global/Bauen_und_Wohnen/Haus_mit_Grundstueck/Region_Berlin/Berlin_Pankow_Schoenholzer_Heide/RH_Mit_Pultdach/Reihenhaus_mit_neuSatteldach_Berlin_Pankow_Schoenholzer_Heide_590.jpg i plany : dol (bierzemy pod uwage tylko lewa strone) http://www.nccd.de/Global/Bauen_und_Wohnen/Haus_mit_Grundstueck/Region_Berlin/Berlin_Pankow_Schoenholzer_Heide/RH_Mit_Pultdach/GR_RH_Pultdach_EG_570.jpg I pietro: http://www.nccd.de/Global/Bauen_und_Wohnen/Haus_mit_Grundstueck/Region_Berlin/Berlin_Pankow_Schoenholzer_Heide/RH_Mit_Pultdach/GR_RH_Pultdach_OG_570.jpg i II pietro http://www.nccd.de/Global/Bauen_und_Wohnen/Haus_mit_Grundstueck/Region_Berlin/Berlin_Pankow_Schoenholzer_Heide/RH_Mit_Pultdach/GR_RH_Pultdach_DG_570.jpg Najbardziej podoba mi sie to ostatnie pietro z tarasem! Poki nie pojawi sie na swiecie drugie dziecko bedzie to pokoj goscinny, a pozniej chyba nasza sypialnia. Firma, ktora buduje to domy oferuje wykonanie pod "klucz". jednak jak to stwierdzila moja siostra w standardzie jak dla powodzian, dlatego my bierzemy w stanie deweloperskim i srodek zrobimy sobie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 11.10.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 W dowym domu zapewne bedzie duzo bieli, szarosci i dodatkow drewnianych. Mam kilka przedmiotow, dekoracji, moich ukochanych perelek bez ktorych do nowego domu nawet sie nie rusze. Nim Wam je pokaze, chcialabym zebyscie poznali moje obecne miejsce zamieszkania. Jest to mieszkanie, 50m, dwa pokoje. W sypialni, w kaciku, gdzie stal manekin jest zrobiony obecnie kacik "sypialniany" naszego synka. Obecnie wyglada to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 11.10.2011 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 i salon : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 11.10.2011 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Udalo sie! dziekuje wszystkim za pomoc, wskazowki i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 11.10.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 No i pięknie jest, będzie jeszcze piękniej - o ile się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.10.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Piękna sypialnia ah te detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 11.10.2011 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 zosika i Venus_m witam serdecznie u siebie i dziekuje za mile slowa. Wieczorkiem, jak tylko moje malenstwo pojdzie spac powklejam kilka nowych fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 11.10.2011 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 (edytowane) Nim pokaze Wam fotki "perelek" dekoracyjnych, o ktorych juz wspominalam, chcialabym pochwalic sie czyms, nad czym ostatnio pracowalam w wolnych chwilach. Ale od poczatku. Otoz zainspirowana pewnym meblem zrobionym ze skrzynek po owocach - a dokladnie tym : http://www.jeanetlili.de/produktbilder/R7B9nzF-MvZddd1XawCaWw.jpg http://www.jeanetlili.de/produktbilder/F8sV_VIMmwomV3otq_nYuw.jpg udalam sie najpierw do sklepu po biala farbe do drewna, a nastepnie do pobliskiego warzywniaka w celu nabycia owych skrzynek. Skrzynki wyludzilam i przy okazji przytachalam do domu tez kilka koszyczkow po truskawkach. Zabralam sie do malowania. Tak wygladal moj wasztat pracy Koszyczek wysechl najszybciej, dlatego z nim moglam juz nastepnego dnia pokombinowac. Efekt koncowy i ostateczny tej zabawy wyglada tak: Dzis moglam chwile pobawic sie skrzynka, ktora wyglada tak: Nie mam jeszcze na nia pomyslu, ale cos mi sie zdaje, ze szybko sie znajdzie i skrzynka nie doczeka sie chwili, w ktorej miala stac sie jednym z elementow zainspirowanej polki sciennej Edytowane 11 Października 2011 przez ol(g)a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagielon 12.10.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Ola, bardzo fajnie to wyglada:) Zazdroszcze Ci tego, ze potrafisz zrobic cos tak ladnego, po prostu z niczego. Ja zawsze tak chcialam, ale nie umiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 13.10.2011 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Zmienilam jednak zdanie i nim powklejam obiecane zdjecia chcialabym wkleic kilka moich inspiracji. Z gory przepraszam jesli zdjecia komus podkradlam. Zaczne od kuchni. Poczatkowo bylam przekonana do takiej kuchni. Z tym, ze u nas z racji malego metraza wchodzi tylko w gre w kuchnia formie "L", czyli zabudowa lewej sciany odbadlaby. ale chyba jednak zdecydujemy sie na kuchnie z Ikei: U nas oczywiscie w innym rozstawieniu, ale wklejam zeby bylo widac o jaki styl mi chodzi. Nasza kuchnia ma niestety tylko 7m2, wiec nie mozna poszalec, ale wcale mnie to nie martwi, bo niespecjalnie lubie spedzac w tym pomieszczeniu czas:) A tu jeszcze kilka innych kuchni, ktore sa w moim guscie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 13.10.2011 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Zastanawiam sie caly czas czy na scianie miedzy blatem a szafkami polozyc plytki czy moze w jakis inny sposob zabezpieczac sciane? Jakie sa Wasze opinie? Istnieja jakies specjalne farby do kuchni, z ktorych mozna zmyc tluszcz, brud bez zmywania przy okazji farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagielon 13.10.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Mysle, ze inspiracja czwarta najzgrabniej bedzie wygladac w Waszej kuchni. Jest idealnie pod Wasze wymiary. Sprawdzilam;) Wy macie nieco wezsze okno. Z tego, co widzialam, macie okna szerokie na 80cm mniej wiecej. Jesli chodzi o kafle- teraz juz odchodzi sie od nich miedzy blatem a szafkami. Mozna polozyc pyte w rodzaju blatu roboczego, albo, co jest teraz coraz czesciej - szklo. Wygooglaj w grafice google " szklo zamiast pytek" i bedziesz miala mase zdjec tego, o co mi chodzi. My chcemy miec system Alno. Cos w tym stylu:http://www.fotoszok.pl/upload/1dde60ee.jpgCzyli generalnie plyta o fakturze blatu roboczego z systemem mocnowan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagielon 13.10.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 U Ciebie widzialabym szklo przezroczyste, a pod spodem tapete ze wzorem, jaki najbardziej bedzie Ci pasowal:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 13.10.2011 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Jagielon Wasza kuchnia tez fajna! Najchetniej zrezygnowalabym tez z szafek wiszacych, ale niestety nie mialabym gdzie pochowac wszystkich gratow! Dzieki za rade odnosnie szkla.Zaraz poogladam i moze znajde cos dla siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagielon 13.10.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Z szafek wiszacych przy rozmiarze Waszej kuchni, absolutnie nie mozesz zrezygnoswac. Nie bedziecie mieli do tego piwnicy. Gdzies rzeczywiscie trzeba wszystko pochowac. Ja przeginam w druga strone. Ciagle mi sie wydaje, ze bedzie za malo miejsca. Nasza kuchnia to prawie 13m2, w litere U, do tego szafki gorne do sufitu. Do tego spizarnia w piwnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 14.10.2011 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Styl mojej kuchni juz jest znany. Ogolnie chcialabym utrzymac swoj dom w stylu shabby chic, skandynawskim... Oto moje dalsze pomysly. Dzis na przedpokoj/korytarz . U mnie niestety zmiesci sie tylko jedna szafka na buty. Chociaz bardzo chcialabym dwie;) http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/hemnes-szafka-na-buty--przedzialy__0094928_PE232986_S4.JPG albo wlasnie te z Ikei albo od stolarza w podobnym stylu. Mam do zagospodarowania jeszcze wneke. Chce zeby stolarz wykonal mi jakas szafe, ale nie mam zupelnie pomyslu jak maja wygladac fronty tej szafy...Moze ktos z Was widzial cos pasujacego do tego stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 14.10.2011 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Usilnie szukam rowniez pomyslu na zabudowanie wneki pod schodami. Ponizej fotka z domu "przykladowego" pokazujaca wielkosc tej wneki. Widoczne na zdjeciu schody beda przez nas przerabiane, bo te sa jak dla mnie oooobrzydliwe i niebezpieczne dla mojego brzdaca. I pomysl na schody. Musza byc zabudowane, tak aby nie widac metalowych elementow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagielon 14.10.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Wiesz co? Moze cala ta wneke pod schodami totalnie zabudowac cos w radzaju kolejnej szafy wnekowej? Albo szuflad? Tu na zdjeciu zupelnie inne schody, ale chodzi o koncept. http://www.fotoszok.pl/upload/61917b0f.jpg http://www.fotoszok.pl/upload/ae99b210.jpg Kurcze, nie wiem, jaki front szafy wnekowej pasowalby do Waszego stylu. Bialy z lutrem jakims stylowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 14.10.2011 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ta wneka pod schodami ma nam sluzyc jako schowek na odkurzacz i tego typ sprzety, wiec szuflady odpadaja. Myslalam nawet o zabudowie tej wneki regipsami i zrobienie normalnych drzwi. Robiloby to wrazenie jakby bylo tam zejscie do piwnicy. W kazdem razie nie mozemy zostawic tej wneki na pewno niezagospodarowanej...takie skrytki sa nam jak najbardziej potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagielon 14.10.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Pomysl z zabudowa regipsem fajny:) Mielibyscie schowek z prawdziwego zdarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts