pysiaczek 17.10.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 olga jak fajnie, że jest galeria w takiej formie - dużo przyjemniej tak się czyta sypialnię i salon widziałam i chwaliłam już wcześniej Skrzynka i kosz wyszły Ci rewelacyjnie! Na pewno będę podglądać bo fajny klimacik u Ciebie panuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 17.10.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Cześć. Jak się cieszę, że w końcu trafiłam na kogoś budującego w DE. My też w końcu zdecydowaliśmy się na własne cztery kąty na obczyźnie. Na początku myśleliśmy o kupieniu czegoś gotowego, ale zawsze coś było nie tak i wychodziły za duże kompromisy. Byliśmy nawet blisko kupna na połówki bliźniaka o bardzo podobnym układzie jak u Was. Ostatecznie jednak zdecydowaliśmy się na kupno działki i budowę domu pod klucz. Bardzo fajne rzeczy wyczarowujesz z codziennych przedmiotów. Mieszkanie z klimatem, będę częściej zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 18.10.2011 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Cześć. Jak się cieszę, że w końcu trafiłam na kogoś budującego w DE. My też w końcu zdecydowaliśmy się na własne cztery kąty na obczyźnie. Na początku myśleliśmy o kupieniu czegoś gotowego, ale zawsze coś było nie tak i wychodziły za duże kompromisy. Byliśmy nawet blisko kupna na połówki bliźniaka o bardzo podobnym układzie jak u Was. Ostatecznie jednak zdecydowaliśmy się na kupno działki i budowę domu pod klucz. Bardzo fajne rzeczy wyczarowujesz z codziennych przedmiotów. Mieszkanie z klimatem, będę częściej zaglądać. Witam Cie serdecznie:) Ciesze sie, ze jestesmy juz we trzy na niemieckiej ziemi:) A moge wiedziec gdzie dokladnie budujecie?Jakie miasto? My tez poczatkow chcielismy kupic dzialke i budowac samodzielnie, ale niestety w Berlinie wszystko, co by nam odpowiadalo bylo juz wyprzedane;( Dlatego wyjscia nie bylo. Jesli chce sie zostac w centrum, to niestety ale tylko w gre wchodza takie domki.Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma:)Tak wiec muss sein:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 18.10.2011 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 olga jak fajnie, że jest galeria w takiej formie - dużo przyjemniej tak się czyta sypialnię i salon widziałam i chwaliłam już wcześniej Skrzynka i kosz wyszły Ci rewelacyjnie! Na pewno będę podglądać bo fajny klimacik u Ciebie panuje pysiaczku, dziekuje za mile slowa i zapraszam jak najczesciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 18.10.2011 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Dalej stoje na przedpokoju. Mam duuuzy dylemat. Chcialam we wnece szafe, bo uwazam, ze to najpraktyczniejsze rozwiazanie, ale jak zobaczylam wczoraj na blogu bialy kredens to: http://3.bp.blogspot.com/_Dk49mHrgEMs/TNbo2K1A4eI/AAAAAAAADDQ/hAiqiek9sbk/s1600/PB069590.JPG to po prostu zaczelam miec watpliwosci. Marzy mi sie taki przytulny kacik bedacy zarazem piekna dekoracja przedpokoju, ale wiem (i niestety ubolewam nad tym), ze u mnie na przedpokoju nie moge pozwolic sobie na takie przyjemnosci. Akurat tutaj musze myslec praktycznie. Gdzies niestety musze pochowac kurtki, bo nie wyobrazam sobie zeby wisialy na zewnatrz i szpecily przedpokoj. A nie mozemy tez biegac za kazdym razem po garderobe do gory, tak wiec szafa musi byc:( Przy okazji wklejam kilka ciekawych inspiracji "przedpokojowych" Moze akurat komus sie przyda. http://www.impressionen.de/medias/sys_impressionen/8470045430946384.image.jpg http://www.impressionen.de/medias/sys_impressionen/8469871260313760.image.jpg http://www.impressionen.de/medias/sys_impressionen/8470273719463456.image.jpg http://www.impressionen.de/medias/sys_impressionen/8469889378664688.image.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 19.10.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Musze powaznie przymyslec temat drzwi,schodow, kuchni i innych mebli, ktore mialyby ewentualnie zostac wykonane przez stolarza. Za tydzien jedziemy do Pl i mamy spotkac sie z polecanym,sprawdzonym stolarzem, ktory zrobi nam wycene. Musze wiec do tego czasu podrukowac moje inspiracje i byc juz chociaz "troszke" zdecydowana:) Dlaczego podejmowanie decyzji jest takie trudne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 19.10.2011 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Oto drzwi i futryny, ktore mi sie podobaja: Ktores z nich na pewno znajda sie u nas w domu. Najprawdopodobniej bedzie to futryna z pierwszego zdjecia, a drzwi z ostatniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 20.10.2011 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Szukajac dzis inspiracji na moj przyszly stolik kawowy (lawe) znalazlam zegar, w ktorym sie zakochalam. Juz widze go na mojej przyszlej scianie. http://www.maisonsdumonde.com/images/produits/FR/fr/taille_hd/0/31/116348_2.jpg http://www.maisonsdumonde.com/images/produits/FR/fr/taille_hd/0/31/116348_1.jpg A stolika nadal szukam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 20.10.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Witaj Olu Pięknie mieszkasz i planujesz się urządzać w takich kolorach jak ja tylko w trochę innym stylu Będę do Ciebie zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 20.10.2011 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Leia, witam serdecznie! W takim razie czekam na Twoj dziennik;) Tez z checia popodgladam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 21.10.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Budujemy się na południu, dokładnie Frankfurt nad Menem. My też musieliśmy pozostać w mieście, szkoda tracić czas godziny dojazdów do pracy i blisko przyszłej szkoły synka. Na szczęście zagospodarowują tutaj nową dzielnicę i udało nam się znaleźć działkę, metrażowo niewielką, choć na miejskie standardy całkiem sporą. Teraz czekamy na pozwolenie na budowę, toczę ostatnie boje z naszą projektanktką i przy sprzyjającym wietrze zaczniemy budowę na wiosnę. Fajne inspiracje. A co do decyzji... Niestety zawsze jest trudno podjąć decyzję z którą potem trzeba żyć przez lata. Ja już teraz głowię się na materiałami do łazienki, na podłogi, i muszę się zmieścić w naszym budżecie... Niezła gimnastyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 27.10.2011 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 czy nie uwazacie, ze Te drzwi maja potencjal? Wynalazlam je na gospodarstwie znajomego. (Pochodza z rozbioru starego poniemieckiego domu)Biedne lezal na kupie drewna, mokly czakajac na spalenie! Kazalam je schowac i wysuszyc. Przeciez mozna z nich zrobic cos pieknego, np. wieszak na reczniki albo moga posluzyc po prostu jako dekoracja! Nie wiem czy w naszym miniaturowym domku znajdzie sie dla nich miejsce, ale poki co niech sie susza, dochodza do siebie, a pozniej pomysle co z nimi zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 27.10.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 czy nie uwazacie, ze Te drzwi maja potencjal? Oczywiście, że mają potencjał A w ogóle to piękne te drzwi wewnętrzne pokazałaś olga - jaka szkoda, że nie dałam się mężowi namówić na białe! Świetne inspiracje wyszukujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 27.10.2011 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 pysiaczku, a moj zegar Cie nie urzeka? Jestem w nim tak zakochana, ze moglabym wszystkim go pokazywac i godzinami o nim opowiadac;) Mam nadzieje, ze ta milosc bedzie trwac i trwac...az nas smierc nie rozlaczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katkam_84 27.10.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Witam, fajnie, że zaczyna się nowy dziennik, w którym umieszczane są inspiracje takie, jakie lubię. Podobają mi się te skrzyneczki, które zrobiłaś na biało. Też bym sobie takie sprawiła, gdyby mi się tak chiało jak mi się nie chce ... Taki duuży zegar i mi się marzy, widziałbym u siebie coś takiego nad kominkiem-atrapą, o którym mąż jak słyszy, to puka się w czoło. Czekam na kolejne inspiracje. PS. Biały Kredens znam niemal na pamięć, autorka tego bloga jest bardzo pomysłowa. Najfajniejszą ma łazienkę, poluję właśnie na takie same płytki, ponoć nie są juz w produkcji, ale na składach w hurtowniach resztki można dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 27.10.2011 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 katkam_84 witam serdecznie! Skrzyneczki robi sie blyskawicznie szybko, nie zajmie Ci to duzo czasu! Zaraz musze w takim razie zajrzec do lazienki z Bialego Kredensu, bo szczerze mowiac nie pamietam jak wygladala. Ale najpierw przeszpieguje Twoj dziennik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 31.10.2011 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Jestesmy po wizycie u stolarza. A w zasadzie to dwoch. Jeden z nich stwierdzil, ze obudowanie szkieletu schodow, to bedzie jedna wielka prowizorka i probowal nam ten pomysl wyperswadowac. Drugi powiedzial, ze jest to oczywiscie do zrobienia, tyle, ze bedzie z tym kupe zabawy.Ale podejmnie sie tego wyzwania i to nawet za rozsadna cene. Co do drzwi, to jeden i drugi jest wstanie wykonac wszystko, co tylko sobie wymyslimy i obaj podali taka sama cene. A kuchnia bedzie jednak z Ikei. Zrobilismy juz nawet plan, ale jeszcze nie doszlam do tego jak go skopiowac i tu wkleic. Pokombinuje i moze mi sie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 02.11.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 (edytowane) Obiecana kuchnia: P.S. Dostalam dzis nowy katalog Maisons i Impressionen. Oczy oszalaly, tyle pieknych mebli, dekoracji...W tym miesiacu jednak skusze sie jedynie na wyzej prezentowany zegar,bo tak sie na niego uparlam, ze po nocach mi sie sni. Edytowane 2 Listopada 2011 przez ol(g)a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 03.11.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 o nieeeeee! W Polsce jest promocja w Ikei. Za kazde wydane 1000zl na kuchnie 100zl w prezencie! Dlaczego tutaj nie ma takiej promocji? brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 03.11.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 olga ładnie, bardzo ładnie podoba mi się zarówno Twoje obecne mieszkanie jak i wizje przyszłego domku Będę podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts