olga1719509509 04.11.2011 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 olga ładnie, bardzo ładnie podoba mi się zarówno Twoje obecne mieszkanie jak i wizje przyszłego domku Będę podglądać witaj Ida, serdecznie zapraszam do siebie. Podgladaj, podgladaj, a jak bedziesz miala jakies sugestie, to smialo pisz!Krytyka, rady - mile widziane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 04.11.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 pysiaczku, a moj zegar Cie nie urzeka? Jestem w nim tak zakochana, ze moglabym wszystkim go pokazywac i godzinami o nim opowiadac;) Mam nadzieje, ze ta milosc bedzie trwac i trwac...az nas smierc nie rozlaczy;) olga oczywiście, że zegar też mnie urzekł, ale chyba jednak drzwi bardziej dlatego je skomentowałam Obiecana kuchnia: P.S. Dostalam dzis nowy katalog Maisons i Impressionen. Oczy oszalaly, tyle pieknych mebli, dekoracji...W tym miesiacu jednak skusze sie jedynie na wyzej prezentowany zegar,bo tak sie na niego uparlam, ze po nocach mi sie sni. Bardzo fajny projekt kuchni Jedyne co to (to już zboczenie przez to forum ) te górne szafki nie są w jednej linii, tzn.nie kończą się na jednej wysokości ale być może to dlatego, że pod tymi z prawej strony jest półka, a po lewej za zlewem jej nie ma? Pytałam u siebie ale nikt mi nie odpisała a Ty tu wspominasz o impressionen! Proszę powiedz czy wiesz czy oni wysyłają rzeczy do Polski i czy może wiesz jaki to koszt wtedy jest? Ja niestety nie szprecham po niemiecku, więc ze stronką jestem na bakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 04.11.2011 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 pysiaczku, z szafkami masz racje. Chyba lepiej bedzie jesli ta szafka z lewej strony okna bedzie taka jak pozostale i pod nia tez zrobic polke. Dzieki za rade:) Co do impressionen, to z tego co widze, to do krajow unii europejskiej wysylka kosztuje 15 euro. Moglabym Ci zamowic do Niemiec i wyslac z Polski (przynajmniej raz w miesiacu jestem),ale chyba sie nie oplaca, bo tutaj wysylka tez 10euro kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 04.11.2011 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Czy ja juz wspominalam cos o niemieckim "porzadku"? Jesli ktos uwaza, ze takowy istnieje, to jest w wielkim bledzie! I nie chodzi mi tylko o porzadek rozumiany w kategorii estetycznej, ale przede wszystkim o ten panujacy w niemieckich urzedach...mowiac kolokwialnie- burdel u nich wiekszy niz gdziekolwiek. Nasz dom mial byc budowany juz w lipcu 2011roku, a oddany do uzytku w marcu 2012. Jest listopad, a budowy jak nie bylo widac, tak nadal nie widac. A dlaczego? Bo w urzedzie balagan...a to zgubili cos, a to ktos na urlopie, a to pozwolenie na budowe gdzies zniknelo...zawsze cos!Ale dzis dzwonil kierownik budowy i w koncu przekazal dobra wiadomosc. Za tydzien ruszaja z budowa!! Ale nie bede cieszyla sie na zapas! Poki nie zobacze- nie uwierze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 06.11.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Pysiaczek dobrze radzi z szafkami a czy kran nie będzie przeszkadzał w otwieraniu okna, jest umiejscowiony pośrodku ??? zegar i mnie się bardzo podoba, i kuchnia, i ogólnie taki styl Aczkolwiek swoje wnętrza będę miała urządzone w innym stylu ale w kolorach: biel, szarość, orzech. Co do słynnego porządku niemieckiego...współczuję, że odczułaś to na własnej skórze. Moja prababcia była Niemką i cosik wiem o porządku niemieckim w kategorii estetycznej ...drażniła mnie ta jej cecha a teraz widzę, że ja staję się taka sama ( co ja piszę, już taka jestem ) ale może to, że była tak bardzo "poukładana" pozwoliło jej dożyć tak sędziwego wieku ( 96 lat) ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 06.11.2011 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Pysiaczek dobrze radzi z szafkami a czy kran nie będzie przeszkadzał w otwieraniu okna, jest umiejscowiony pośrodku ??? zegar i mnie się bardzo podoba, i kuchnia, i ogólnie taki styl Aczkolwiek swoje wnętrza będę miała urządzone w innym stylu ale w kolorach: biel, szarość, orzech. Co do słynnego porządku niemieckiego...współczuję, że odczułaś to na własnej skórze. Moja prababcia była Niemką i cosik wiem o porządku niemieckim w kategorii estetycznej ...drażniła mnie ta jej cecha a teraz widzę, że ja staję się taka sama ( co ja piszę, już taka jestem ) ale może to, że była tak bardzo "poukładana" pozwoliło jej dożyć tak sędziwego wieku ( 96 lat) ??? Leia witam Cie serdecznie u siebie! Z oknem w kuchni pod ktorym znajduje sie zlew i kran jest maly problem;)Najprawdopodobniej nastapi kolizja i nie bedzie mozna otworzyc okna. W sumie stwierdzilam, ze nie jest to problem, bo : primo - w obecniej kuchni ani razu nie otworzylam okna na osciez, wiec pewnie w nowej tez tego nie bede robila secundo - jesli bede chciala umyc okno, to po prostu wyjde na zewnatrz Pewnie, ze lepiej byloby miec ta mozliwosc i moc otworzyc okno, ale uparlam sie na zlew po oknem i koniec:) A moze sa jakies madre rozwiazania tego problemu? Powiem Ci szczerze, ze starsze pokolenie Niemcow, to faktycznie dba o porzadke, zarowno w w swoim domu jak i na posesji. Ale nasi rowiesnicy...hmmm...szkoda pisac. Jesli nie maja pani do pomocy (a chyba juz wszyscy maja), to ich dom wyglada jak po wojnie! Powaznie- nie znam zadnej Niemki, ktora mialaby w swoim domu porzadek zrobiony wlasnymi raczkami. I tu nie chodzi o to, ze nie maja czasu, po prostu sa za leniwe! A wiek Twojej babci - niezly wynik! Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 06.11.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Odwiedzili nas dzis nasi przyszli sasiedzi i szczerze mowiac namieszali mi w glowie;) Oni zdecydowali sie na drastyczne zmiany, gdzies tam pozbywaja sie sciany, w innym miejscu dokladaja. Z jednego pokoju (tego na 1.pietrze podpisanego Schlafzimmer) robia dwa pokoje. I teraz siedze jak glupia nad planami, glowie sie i mysle czy aby ich pomysly nie byly lepsze...No i znowu mam metlik w glowie...W sumie pasuje mi taki uklad jaki jest teraz, ale z drugiej strony nie mam az takiej dobrej wyobrazni przestrzennej zeby moc zobaczyc jak wygladalaoby cos innego...A moze sypialnia jest faktycznie za duza i warto byloby zrobic z niej dwa pokoje? Nie, nie, nie- zostajemy przy tym co jest! Koniec i bomba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 09.11.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 A ja mam odmienne zdanie jeżeli chodzi o porządek w niemieckich urzędach. My pozwolenie na budowę dostaliśmy w 3 tygodnie, pozwolenie na podłączenie kanalizacji w tydzień. Jak tylko dostali kompletne dokumenty poszło migiem. Niestety nasza firma budowlana dokumenty przygotowywałam ponad 6 miesięcy, bo cały czas czegoś brakowało, wyliczenia były złe, nie te formularze... Porażka. Na szczęście teraz jesteśmy na finiszu biurokracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 09.11.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Co do impressionen, to z tego co widze, to do krajow unii europejskiej wysylka kosztuje 15 euro. Moglabym Ci zamowic do Niemiec i wyslac z Polski (przynajmniej raz w miesiacu jestem),ale chyba sie nie oplaca, bo tutaj wysylka tez 10euro kosztuje. Dzięki za info i za dobre chęci Faktycznie przy różnicy 5euro nie ma co się spinać Niestety póki co mężowi średnio podoba się szafka, którą chciałam zamówić, więc na razie pas Biurokracja widać wszędzie jest taka sama Mam nadzieję, że teraz pójdzie Wam już bezproblemowo i choć obsuwa chyba będzie (?) to oby nie była duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 09.11.2011 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 A ja mam odmienne zdanie jeżeli chodzi o porządek w niemieckich urzędach. My pozwolenie na budowę dostaliśmy w 3 tygodnie, pozwolenie na podłączenie kanalizacji w tydzień. Jak tylko dostali kompletne dokumenty poszło migiem. Niestety nasza firma budowlana dokumenty przygotowywałam ponad 6 miesięcy, bo cały czas czegoś brakowało, wyliczenia były złe, nie te formularze... Porażka. Na szczęście teraz jesteśmy na finiszu biurokracji. Da_Lena, najwidoczniej co Land, to inaczej;) Dzieki Bogu obie mamy juz te przejscia za soba;) Teraz tylko budowa i przeprowadzka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 09.11.2011 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Dzięki za info i za dobre chęci Faktycznie przy różnicy 5euro nie ma co się spinać Niestety póki co mężowi średnio podoba się szafka, którą chciałam zamówić, więc na razie pas Biurokracja widać wszędzie jest taka sama Mam nadzieję, że teraz pójdzie Wam już bezproblemowo i choć obsuwa chyba będzie (?) to oby nie była duża Aj Ci mezowie;) Jesli zima nie bedzie sroga, to moze (chociaz watpie)uda im sie zbudowac do konca marca, czyli tak jak bylo w planie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 12.11.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Dostalismy wczoraj oficjalne pismo z informacja o rozpoczeciu budowy. Zostalismy zaproszeni na kolejne spotkanie aby omowic rozprowadzenie instalacji elektrycznej. Co najsmieszniejsze w cenie domu sa tylko po dwa gniazdka na pomieszczenie. Za kazde kolejne trzeba zaplacic - 50 euro(za pojedyncze) 70euro (podwojne). No to dojdzie nam jeszcze "kilka" euro, bo naleze do tych, co gniazdka lubia wszedzie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 14.11.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Zajrzałam i ja do Ciebie:) Pomysł na skrzynki - rewelacja!!!! Obecne mieszkanko, bardzo mi się podoba...po inspiracjach widzę, jak zaszalejesz w nowym:):) Jeśli pozwolisz...będę zaglądać Pozdrawiam Beata:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 15.11.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Zajrzałam i ja do Ciebie:) Pomysł na skrzynki - rewelacja!!!! Obecne mieszkanko, bardzo mi się podoba...po inspiracjach widzę, jak zaszalejesz w nowym:):) Jeśli pozwolisz...będę zaglądać Pozdrawiam Beata:) Beatko witam Cie serdecznie. Mam nadzieje, ze juz niedlugo wszystkie te inspiracje bede mogla po trochu wykorzystac u siebie. Poki co- zapraszam a ja zmykam do Ciebie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 18.11.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Jupi, jupi przyszedl moj zegar z maisons! Jest pieeeekny i najchetniej to spalabym dzis z nim:) W obecnym mieszkaniu nie ma na niego miejsca i musi czeka na nowy domek, ale poki co postawilam go na maszynie i podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 18.11.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 a teraz z innej beczki. Musimy podjac decyzje odnosnie kuchenki. Caly czas myslelismy o indukcyjnej, ale okazalo sie, ze bez problemu mozna doprowadzic gaz i tym samym miec kuchenke gazowa. Co jest Waszym zdaniem lepsze? Na ktora sie zdecydowac? HELP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 19.11.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Ja planuję indukcyjną. Gazu mieć nie będziemy, więc nie mam dylematu. Wszystko zależy jak się lubi gotować. Ja mieszkając w Polsce zawsze miałam gaz, tutaj mam płytę ceramiczną i jak dla mnie gotowanie na prądzie jest lepsze. Jest jeszcze pytanie o koszt doprowanienia gazu, to może trochę kosztować... P.S. Zegar piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 21.11.2011 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Ja planuję indukcyjną. Gazu mieć nie będziemy, więc nie mam dylematu. Wszystko zależy jak się lubi gotować. Ja mieszkając w Polsce zawsze miałam gaz, tutaj mam płytę ceramiczną i jak dla mnie gotowanie na prądzie jest lepsze. Jest jeszcze pytanie o koszt doprowanienia gazu, to może trochę kosztować... P.S. Zegar piękny. Doprowadzenie gazu do kuchni kosztuje ok.300euro dodatkowo. Indukcja tez do mnie bardziej przemawia, ale maz kazal sie zastanowic, to sie zastanawiam;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 30.11.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Witaj Olga! Oj, jak u Ciebie pięknie A to co robisz z rzeczami, które inni wyrzucają do śmietnika jest bardzo pomysłowe, niepowtarzalne... zapierające dech w piersiach... Zdolniacha jesteś niesamowita. I to chyba nie jest związane z tym jak szybko się coś takiego robi, tylko kobieto masz talent w wymyślaniu i wykonaniu takiego cudeńka. Ja też tak chcę, a nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 25.12.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 http://img27.imageshack.us/img27/6882/kartkawiteczna.jpg Uploaded with ImageShack.us życzy Dorota z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts