Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja poddasza na NASZ DOM

zosik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oto rzucik

http://img18.imageshack.us/img18/9493/rzut.png

I planowany rozkład pomieszczeń i mebli.

Po lewej na górze pokój młodego, na dole nasza sypialnia a później pokój maleństwa. Dalej na górze łazienka, korytarz, po prawej kolejno kuchnia + jadalnia i salon. Te małe to garderoby. Ponadto zrobimy antresolę nad salonem, na której (jak dzieci będą dostatecznie duże) zrobimy naszą sypialenkę. To by było póki co na tyle :)

Witam Cię serdecznie karolakr25 :)

No duża chatka, duża, pomyśleć że dół taki sam a jak gość ma nocować to nie ma miejsca :D szok!

Byłam u Ciebie kilka dni temu i widziałam co i jak z dachem, a czy okna wtedy wstawię bez problemu? Czy muszę szukać okien typowo dachowych?

Alana... moja kawalerka wlazłaby tam 2 razy :lol2:

Jeśli narysujesz dach w sketch up, to możesz na uzyskanej powierzchni wyrysować okna i nadać im kolor błękitny. Ja tak zrobiłam na ostatnich wizualkach w tym programie. Jakbyś miała jakieś pytania, to mogę udzielić podpowiedzi. Tu masz wersję dachu 2spadowego w bardzooooo dużym uproszczeniu, chodziło mi o to że możesz sobie go zrobić

http://img9.imageshack.us/img9/9203/beztytuugn.th.jpg jakby co to mogę usunąć zdjęcie

A co to jest za pomieszczenie z lewej strony salonu? Drzwi są z tej części wypoczynkowej?

Zostaw zdjęcie, przyda się :) Dzięki wielkie.

To jest garderoba mojego M. bo to wielkie to był jego pokój z miejscem na barek i zlew, więc i odpływ jest podłączony. Ta mniejsza to garderoba teściów i ich sypialnia obok. W miejscu pokoju synka jest teraz graciarnia z wejściem na stryszek.

No zadanie bardzo łatwe, trzeba tylko powstawiać kilka (brakujących mi) okien, zmienić panele, przemalować drzwi i ściany, wstawić wannę, meble, zamówić kuchnię, przerobić kilka punktów świetlnych i już :)

Najchętniej już bym okna wstawiała, póki zimy nie ma, ale pewnie nie zdążę, bo realizacja zamówienia też pewnie do kilku tygodni trwa. A resztę mogę ruszyć po oknach, wcześniej nie ma sensu. Zapewne więc ruszamy na wiosnę co by się do czerwca wyrobić :)

Okna (jeśli oczywiście pogoda by pozwoliła) spokojnie wstawiliby wam jeszcze przed świętami, teraz terminy są krótsze niz jeszcze z miesiąc temu ;)

Fajnie sie to czyta: tylko to zrobić, tamto zmienić, itd. jakby to było łatwe szybkie i przyjemne :lol2:

Przeczytałam w tym drugim dzienniku, że spodziewacie się maleństwa. Gratuluję !!

Pewnie chcielibyście zamieszkać jeszcze przed jego narodzinami?

trafiłam i ja:) gratulacje ogromne i trzymam kciuki aby była to Zosia:) Dziewczyny mają rację poddasze bardzo duże, duże pomieszczenia. 27m pokój małego to ogromny, można zrobić z niego dwa i będą również ustawne. I znowu puścisz wodze fantazji aby aranżować te wnętrza, ale masz już wprawę po stodole

Kubelku kilka fotek mam, miałam wszystkie ale gdzieś mi wcięło, wrzucę dzisiaj :)

karolakr25 W porównaniu z tym co byłoby do roboty w stodole to tutaj czysta przyjemność, bo na dobrą sprawę to tam wszystko gotowe, tylko poprzerabiać na swoje widzimisię :)

No właśnie mam nadzieje, że przed czerwcem się uda.

milkowska Dziękuję :hug: Wodze fantazji to ja lubię puszczać, o lubię :D

Kardaminko, chyba dla wszystkich jest to niespodzianka, nawet dla nas samych :)

A wiecie co dziewczyny, jakiś czas temu chciałam kupić psinkę, no ale w bloku, na 4 piętrze, z małym dzieckiem... Same rozumiecie. A teraz nie odpuszczę, przeprowadzamy się i kupujemy paskudę

http://img718.imageshack.us/img718/3038/1166001567.jpg