Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja poddasza na NASZ DOM

zosik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pobawiłam się dzisiaj z pokojem młodej, co bym w nim widziała itp. Nie będzie on tak wyglądał od razu, no bo przez jakiś czas będzie to też nasza sypialnia, więc znajdziemy jakiś złoty środek, ale do tego będę zmierzała

pok%25C3%25B3j.JPG

Co myślicie? Jakieś sugestie?

Śliczności :D skąd taki kocyk wziąć?

Samoala - jak zwykle dziewczyny szybsze ode mnie :) Pospałam dzisiaj do 10.30 więc wybacz :D Ale Lasche czuwa :D Strona faktycznie z samymi cudami, ceny troszkę wysokie, ale taniej w Polsce tak pięknych materiałów nie dostaniemy :) Może szarpnę się kiedyś na 2 sztuki :)

Moja reakcja na tę lampę była taka sama jak Twojej córci :D hihihi

Lasche ja wiem, że to nie Twoje klimaty z tą lampą, ale ja mam ciągoty w obie strony, chamskie, proste, odrapane fabryczne lampy jak i takie słodkie cosie :) A że córka się trafi to mogę się wyżyć w obie strony :) Młodemu bym takiej nie powiesiła ;) M. też nie pała miłością do takich, ale u młodej zezwolił :D

a w tych drzwiach to mama z tata zagladaja do syna?? :rotfl:

Mi sie wszystko podoba :) a ta biala szafa u malej to skad? podoba mi sie, ta u malego znam, tej nie.

Nooo rodzice po nieprzespanych nocach i flaszce wina weselnego :wave:

A nie wiem skąd ta szafa, gdzieś wyszperałam na wzór czegoś co mi się widzi u niej w pokoju. Znalazłam jeszcze jedną z frontami jak w komodzie, ale cena... co najmniej o 8 tys. za wysoka :D Może pokusimy się o jakąś samoróbkę :D

A zegar... noooooo dobrze Ci się kojarzy! Piękna sprawa Tylko gdzie ja bym takiego kabana powiesiła... hmmm

Pszczółka myślałam o jakichś małych dywanikach przy łóżkach i pewnie jak coś mi wpadnie w oko to kupię. Na większą część podłogi nie chcę bo jak pomyślę o ich czyszczeniu, odkurzaniu... i tych wszystkich paprochach, okruszkach, plastelinie itd. to mi się słabo robi :D

W mieszkaniu nie mam i młody bawił się na panelach ewentualnie jak jeszcze nie chodził to na jakimś kocyku, macie. O nic się nie zahaczał jak uczył się chodzić, biegał na boso i odpukać nigdy się przez to nie rozchorował :)

Jakoś nie przepadam za dywanami, chyba uraz z dzieciństwa jak rodzice gonili do roboty przy trzepaku ;)

Cieszę się dziewczyny, że Wam się pokoiki podobają :) Oczywiście będą bardziej kolorowe jak dojdą wszystkie zabawki, ale właśnie dlatego nie chcę kolorowych ścian i mebli. Jak wpadnie Wam w oko coś co wg Was pasuje do pokoi, jakaś zasłonka dla ozdoby, jakaś miarka wzrostu czy cokolwiek innego to walcie z tym do mnie :D

Kupiłam kiedyś 2 poduchy w Pepco za całe 9,99 sztukę, miały być na zaś do gościnnego, ale że gościnnego nie będzie to będą do sypialni :) Myślę, że się wpasują jakoś :)

IMG140.jpg

A w sobotę kupiłam jeszcze 2 drewniane zawieszki motylki do młodej, tackę - miseczkę na owoce, korytko z 2 doniczkami na małe kwiatusie i czerwony świecznik z reniferami i choinkami za całe 4,99 ;) będzie na święta - na kominek :)

Zosik ja też lubię zaglądać do Pepco. Ta twoja poducha ma świetny materiał. Oni często mają fajne poduchy, koce i zasłony. No i lubię tam ciuchy dla córki kupować - bo niedrogie ;)

A szafka :) Co tu dużo mówić za taką cenę, drewniana to okazja. :) Gdyby nie ta dolna półeczka to była by świetna do sypialni

No jest już tego pełna garderoba ;) Tu podusia, tam skrzyneczka i koszyczek i się zbiera :)

Pożyjemy, zobaczymy, póki co jesteśmy w kropce, bo póki nie sprzedamy mieszkanka nie mamy kasy na remont, a bez podłóg i kuchni ja się tam nie przeprowadzę. Bo jak pomyślę, że z 2 małych dzieci mam popierdzielać po durną wodę na mleko czy po herbatę po schodach to w nosie to mam. Pozostaje czekać...

A co do ubranek to też prawda, młody też dużo stamtąd ma :) Talerze ostatnio były boskie, kwadratowe białe i czarne za niecałe 7zł, ale to muszę cały komplet od razu kupić, a nie po kilka sztuk. Za drogi interes póki co :)

Netto też ma to do siebie, że można fajne drewniane mebelki trafić w dobrej cenie :) Też myślałam o sypialni, ale wypadałoby 2. Poza tym łóżko, które tymczasowo będzie nam służyć jest metalowe, szare i są w komplecie 2 stoliczki ze szklanym blatem.

Chcemy z palet, ale na strychu, na antresoli. Póki dzieciaki małe będziemy spać w pokoju młodej. Noooo chyba że to co jest nie będzie pasowało, będzie gryzło się z koncepcją pokoju młodej, to wywalę a materac wrzucę na palety :lol2:

Mam tych inspiracji paletami całe stadko, i stolików i łóżek i półek na książeczki dziecka. Ale chyba zagłówka nie będziemy robić.

Oooo lustro z okiennicą też miooooodzio :D Ja się nie załapałam, a wzięłabym do pokoju młodej, albo do łazienki, bo to co jest teraz - won!