Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja poddasza na NASZ DOM

zosik

Recommended Posts

Zosik wczoraj miałam napisać że mam wrażenie jakbym cię dobrze znała a ty mi piszesz "moja pokrewna duszo" coś w tym jest,u mnie też wieczny brak kasy ale na przydasie zawsze coś się znajdzie a jak już bida totalna to wypuszczamy się z koleżanką na sklepy po 5 złoty czasem można znależć coś fajnego.A z tym okapem to śmieszna sprawa bo ja mam ale od 4 lat nie podłączony ha ha ha:D

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziś zakupiłam sobie na targu 3 stokrotki na balkon żeby trochę winsny wprowadzć póżnij wybieram się urwać troche gałązek z listkami a nich zawiąże wstążeczki podpatrzyłam od jednej forumki bo zawsze jajka wieszałam i zrobi się fajny wiosenny klimacik .Jestem totalnie spłukana więc musze kombinowć jakiegoś zajca to już w przyszłym miesiącu sobie zakupię co prawda jednego jużmam i on nawet ma koleżankę owieczkę ale coś nowego mi się chce!:):yes:

No a ja mojemu dzisiaj kumpla dokupiłam, już nie siedzi sam :) siedzą 2 kitajce :)

Gałązki z jajkami to b. fajna sprawa, teściowa ma małą brzozę w salonie :D z jajcami i sizalem, ja tu nie mam miejsca na takie śliczności, a na stole nie postawię, bo młody mi zciągnie, ale jak już będziemy na poddaszu to będzie można poszaleć :D Ma też gałązki z jabłonki i fajnie zaczyna kwiatki wypuszczać.

A stokrotki też uwielbiam :)

A zajce, offce i kuraki i inne świąteczne gadżety właśnie w tesco są, ceny - znośne.

http://emoty.blox.pl/resource/drinkwine.gif

Dawaj naliwaj! Pagawarim :rotfl:

uuuu i singielek do tego hmmm, ale czy on by taką z dzieckiem i brzuchem chciał? Wątpię :lol2:

Do kuchni zdecydowanie zielony :)

O hoo, hoo brzuch przed nosem a sie dopomina naleweczki, nie dziwie sie, ze corcia daje "popalic" od czasu do czasu ;) no ok nie bede zalowac bo ciezarnej bron boze sie nie odmawia, jeszcze bym bez centa zostala haha

Ano singielek i nie zanosi sie szybko na "synowa" bo twierdzi, ze dziewczyny rozliczaja z czasu i ciagna z kieszeni haha dooobrze mysli dziecko, wiec nie wiem czy bys miala szanse aleee ja chetnie moge przygarnac ... jakby co. ;)

Suuuper, ze wybierasz zielen! Bravo! Rowniez lubie i tez rozmyslalam o dodatkach do siebie ale raczej malo wykonalane poniewaz mam maszyny kuchenne w czerwonym kolorze :( za to mania wygrala bo ma w "srebrnym" wiec wieksze pole do popisu. Przygladalam sie Twojej kuchni i przyznam, ze bedzie ladnie, noo superasto, tylko zaczekac na efekt koncowy.

Rany, jakies jaja, zajace boja boooja ;) aleee najladniejsze sa serducha ... podobaja mi sie szalenie. :) aaa nie bylo przypadkiem "srebrnego" z blyskotkami dla moni? ;)

Mamuska trzymaj sie zdrowo i nie szalej! ;)

no wlasnie temu moje wsie gadgety KitchenAid sa srebrne, ze jak mi kiedys "odwali" z kolorami to zawsze bedzie pasowac, ale mieszadla, lyzki, otwieracze KT mam wsie czerwone. walek do ciasta tez :) A walek jest niesamowity! Non stick!

Czy jednak dozyja do wyjazdu?

Wlasnie...nie bylo srebrnego serduszka dla mnie?? :):)

Przyznam sie bez bicia - nigdy nie stroje na wielkanoc. Tyle co na wiosne przynosze galazki zeby liscie puscily, ale w tym roku zlenilam sie, wypuscily liscie na dworzu zanim zdazylam na szaber do parku isc .

Etteb bo ja naleweczki i winko czerwone uwielbiam i tęsknię za ich smakiem :) myślisz że czemu zamiast kwiatów na ślubie życzyliśmy sobie winko? :D Kwiaty by mi zaraz zdechły (bo -10 było) a winko czeka w piwnicy u teściów jak będę już mogła skosztować :lol2: Ostatnio teściowa coś do nas mówiła, że przecież jej powiedzieliśmy, że jak będzie chciała to może sobie wziąć jakieś. Jak mi mąż wyskoczył! Że w życiu, że omamy jakieś ma, że już pewnie wzięła i dlatego tak podgaduje. Ja dodałam, że pogoni ją do kibla jak coś wypije i się oburzyła, że jej żałujemy. No qrcze!! Prezenty ślubne będzie mi z koleżankami spijać, no litości!

A syn baaaardzo mądry :D wie co mówi chłopak. Zobaczysz, przyprowadzi Ci jakąś bogatą, starszą od siebie na którą nie będzie musiał robić :D

A serducha były srebrne, ale bez świecidełek :) ale ileż to dokleić, nie? :D

Maniu u mnie z wielkanocnych gadżetów to tylko te zajce :) Motylki i kwiatki filcowe na patyczkach i owszem, ale to też raczej wiosenne niż wielkanocne. Dla mnie te święta w ogóle mało ważne są, wolę wigilię :)

Też się czasem zastanawiam czy ja taka dziwna, że wolę zimowe, ale pocieszyłyście mnie :D

Zajechaliśmy dzisiaj do castoramy,jakie fajne pojemniczki do kuchni są, no kto by się spodziewał :)

IMG454.jpg

IMG455.jpg

Chyba po nie wrócę, bo ładne i ceną nie zabijają :)

I co jeszcze ukazało się moim oczom

tadaaaam

IMG456.jpg

naszą, co mamy w mieszkaniu też kupowaliśmy w casto, gdyby ta wtedy była dostępna... :) no cudeńko :)

A i trochę inspiracji mam - siedziałam wczoraj do północy z rozdziawioną japą i oglądałam... Wszystko pochodzi z Maisons du monde. Ich asortyment doskonale mnie określa :)

fotel do pokoju młodej, meble z serduchami, kolory, podusie, lampeczka

103803_4.jpg

maisons%2520du%2520monde%2520349%2520euro.jpg

116504_7.jpg

117237_7.jpg

119187_1.jpg

124187_1.jpg

124622_1.jpg

maisons%2520du%2520monde%252029%2520e.jpg

maisons%2520du%2520monde%2520269%2520e.jpg

na taką szafę i komodę już mam pomysł :)

maisons%2520du%2520monde%2520449%2520e.jpg

maisons%2520du%2520monde%2520399%2520eu.jpg

i taką pod TV

maisons%2520du%2520monde%2520349%2520e.jpg

stolik do salonu...

maisons%2520du%2520monde.jpg

110610_6.jpg

szafeczki!! :)

122271_2.jpg

i cudny obdrapaniec :)

maisons%2520du%2520monde%2520129%2520eu.jpg

wezgłowie

110380_4.jpg

coś dla młodego

maisons%2520du%2520monde%2520399%2520eur.jpg

maisons%2520du%2520monde%252099%2520e.jpg

maisons%2520du%2520monde%252029%2520eu.jpg

maisons%2520du%2520monde%2520489%2520eu.jpg

to też klimatyczne :)

maisons%2520du%2520monde%2520349%2520eur.jpg

maisons%2520du%2520monde%252089%2520e.jpg

zegary

maisons%2520du%2520monde%2520119%2520eu.jpg

maisons%2520du%2520monde%2520119%2520e.jpg

Przydasie fajne ja mam małą kuchnię i już niemam gdzie stawiać ale wiecznie coś prztargam a potem myśle gdzie to postawić.Zawsze na koniec miesiąca jestem boska i staram się nie chodzić po sklepach coby się nie stresować że zobacze coś a tu kasy niet ale dziś wlazłam do pepco a tam rameczki cud miód więc zadzwoniłam do M czy może chciałby podarka mi zrobić i wytargałam tą cud rameczkę za 15 zet i jestem happy!:D a mebelki całkiem całkiem:)

Mańka wiedziałam!!! hahaha zobaczyłam czarne ściany i wiedziałam, że Ci się spodoba :D

Pasiata - mam tak samo :/ dlatego dzisiaj nie marudziłam nawet o te pojemniczki, tym bardziej, że 3 szt to już niemały wydatek. A ramki w pepco są fajne, kolory jakie chcesz i ceny jak to w pepco :) mam 2 zielone i niebieską w grubych ramach - po przeprowadzce wylądują u młodego w pokoju :) A którą wzięłaś? Tą przecieraną?

Mówiłam, że my w tej samej drużynie gramy :lol2:

Kasiula, jak to skąd? z forum :D Któraś z dziewczyn ostatnio pisała, że świetne krzesła tam wyniuchała, tyle że podobno jakość mebli - chińska :/ No i polazłam ja na stronkę sklepu i popadłam w szał! Mogłyby mieć chińską jakość, nie ma sprawy - za taki wygląd?! Pffff nawet ukraińską jakość :D Ale ważne, że mam dzięki nim pomysły jak zrobić stare szafy czy stolik do salonu, jakie uszyć poduchy, abażur na lampkę, czy ramki, no i wiem jak ma wyglądać pokój młodej :) jaki fotel ma u niej stać. I wiem, że jak gdzieś znajdę starą metalową szafkę to tak a nie inaczej ją pomaluję :) Bo przecież nie pojadę do Paryża na zakupy :D

Chociaż... przecież Maniusia nasza będzie w Paryżewie w wakacje :D

Moja ramka jest stojąca biała bez przecierek taka troche barokowa i jest okrągła a były jeszcze owalne i prostokątne ale nie widziałam kolorowych o których piszesz widziałam zo to tą przecieraną białą były też pudełka na chusteczki z napisem i serwetnik nawet niezły ale brak zasobów i miejsca w domu:(D Ide zaraz do sklepu ... ale spożywczego pa:)