Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja poddasza na NASZ DOM

zosik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasik - no zgadnij?! Falubaz ofkorz :D

Pasiata to wszystko przez Ciebie!! Kto mi tu wyskoczył z informacją o nowościach w pepco?? No kto?? A szastam, bo mieszkanie sprzedane. Kasa się rozejdzie i szastanie się skończy :( A z 2 strony wiem, że prowizorki i wszystko to co na chwilę - zostaje na zawsze...

Pszczółka co dziwne - podobają mu się :) Chyba nie ma wyjścia :D

Kulki naprawdę fajne :) U nas wyjdą po jednej 3 sztukowej na dwóch belkach, bo nad salonem sufitu nie będzie tylko antresola z gołych belek :) Do kuchni pojedyncze, ale chyba te mniejsze. A co teraz kupujemy? Hmmmm chyba dalej lampy :D żeby teściu miał rozeznanie gdzie kable pociągnąć :) Czyli jeszcze 2 szt nad stół, lampa do młodego, lampy wiszące do przedpokoju i do młodej muszę jeszcze na spokojnie przejrzeć w marketach, bo z młodym się nie da.

Dzisiaj powinny przyjść kinkiety do młodego. Nie mam odp. co z panelami. Czekam cierpliwie - jeszcze.

Hihihi M. już psioczy, że tyle będzie musiał nosić - trudno! Zachciało mu się przeprowadzki? Niech nosi :D

Jutro pomiar kuchni :D:D:D

No jestem :)

Pomiary kuchni zrobione - czekamy na dokładny projekt. Jedna zmiana zaszła - płyta będzie na wyspie a nie na blacie przez to, że mogłyby być problemy z zamontowaniem okapu na skosie.

No i mamy panele :D Decyzja podjęta - domawiamy resztę :lol2: Na żywo o wiele ładniej wyglądają, robiłam zdjęcia już przy kiepskim świetle. Nie mają odcieni beżu jak na zdjęciach. Fajne są - takie dzikie :) Nie są tak "gładkie", jednolite jak na zdjęciach od sprzedawcy :)

IMG511.jpg

IMG516.jpg

IMG514.jpg

IMG519.jpg

Edytowane przez zosik

Co monitor to inny kolor pewnie :)

Troszkę Wam poopowiadam, żeby nie było że nic się nie dzieje :)

Resztę podłogi wczoraj zamówiłam 64 paczki - uffff, powinna być we wtorek u nas.

Chłopaki wynieśli wszystko z 2 pokoi, pokoju młodego i przyszłej sypialni teściów, bo to są 2 priorytety. Rozebrali 2 ścianki w pokoju młodego i przedłużyli pozostałą. Teraz mamy 2 takie same pokoje :) Nooo młodego o 3m2 większy :) Ależ przestrzeń - masakra!! Jak nasza kawalerka :rotfl: Mieliśmy tam wstawić 2 okna dachowe, ale teraz z jednym w ścianie jest bardzo jasno, więc wystarczy jedno dachowe :) 1 tys. zł w kieszeni :D

Teraz wystarczy wstawić tam okno, pomalować ściany, i położyć panele i pokój gotowy :) Nooo i jeszcze kabelki porozprowadzać, ale teściu mistrzu uwinie się raz dwa :)

Ja mam plan na dzisiaj - zabrać się za przetarcie papierem łóżeczka dla młodej, bo jest drewniane, polakierowane a ma być białe. To będzie moja robota - choć tyle mogę zrobić :) Bo łażę tylko z kąta w kąt, młody i tak za wszystkimi lata, więc co tu robić. Jak 5 koło u wozu, a chciałby się człowiek przydać do czegoś.

Wczoraj kupiłam 2 materiały, jeden brązowy w białe serduszka - coś do młodej będzie, jakiś wianek "warkoczowy", albo podusia - zobaczy się :) A drugi biały w brązowe łuski, a na nich 2 odcienie zielonych kwiatków, jeden jak kuchnia, 2 ciemniejszy. Jest go 4m2, więc pewnie podusie na krzesełka do jadalni poszyjemy i może starczy na wąski obrusik na stół :) Śmiałam się, że materiał podjął za nas decyzję odnośnie wyboru frontów :D

Ale Pan od kuchni zrobi nam projekt w 2 kolorach i ocenimy :) Powinien być na początku tygodnia.

A pokażę wszystko w środę, bo teraz nie mam jak zrzucić zdjęć... :/