Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja poddasza na NASZ DOM

zosik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

moim skromnym zdaniem listki na materiale jeszcze nie przesądzają o kolorze frontów a jedynie o kolorze dodatków:) materiał nie będzie wieczny i jak ci sie znudzi możesz go wymienić np na czerwony, rózowy, niebieski czy na jaki tam cię najdzie chęć oczywiście jeśli fronty beda neutralne, bo wymiana frontów to juz grubsza kasa i nie zawsze da sie to zrobić wtedy kiedy by się chciało:( ale to tylko moje zdanie....każdy robi wedle siebie;)

... a zielone dodatki fajnie ozywiają wnętrze:)

zosik jak samopoczucie? domyslam sie, ze dobrze bo czytam, ze zaczynasz szalec nooo i czekam tak jak reszta dziewczyn ... usiade w wygodnym fotelu i bede cieszyc oczka zdjatkami ;)

Aaaa mania dobrze pisze, wiec powstrzymaj sie czasami zosik od jakiegos kupna booo bedziesz pozniej naprawde szukac miejsca gdzie postawic decor" ;) albo tak jak ja przechowywac w starej skrzyni :D

No dziewczęta, wróciłam.

W sobotę pojechaliśmy po lampę do salonu. Lampa kupiona - poczwórna biała, wzięłam jeszcze kilka papierów ściernych i wosk wybielający, żeby odświeżyć łóżeczko dla Zu. No i to by było na tyle radości... Dzisiaj wyszłam ze szpitala. Młodej się terminy pokićkały i chciała już wyleźć - szalona! Chyba chciała w remontach pomóc ;) Ale już dobrze, dostałam tabletki, żeby nie wysypać się przed czasem, mam się tylko nie przemęczać, odpoczywać, więc nici ze szlifowania łóżeczka itp :/

Panele będą jutro, jutro też będą okna. W czwartek najprawdopodobniej jedno - w młodego pokoju będzie wstawione, i kładziona podłoga, żebyśmy mogli się tam wnieść z całym majdanem na czas remontu reszty.

Zaszły małe zmiany - nie będzie sypialni na antresoli. Wgramoliłam się po drabinie na strych - ledwo szłam, tak nisko, a jeszcze regipsy? Wchodziłabym do łóżka na czworaka - nie ma sensu wydawać na to kasy. Szybka decyzja - sypialnia będzie w większej garderobie, wstawimy tam tylko okno i gra i buczy :) i kasy mniej i roboty mniej.

Zrobiłam fotki pokoju młodego i materiałów, ale... bo przecież zawsze musi jakieś być - padła mi bateria, a kabel u teściów, a ja u mamusi... W piątek będę u teściów, chyba, że szybciej M. dostarczy mi kabelek...

Ajpi witam u siebie cieplutko :) Przeleciałam raz dwa Twój kącik - wieczorem poczytam i wcisnę swoje 3 grosze :) Wciskaj tutaj swoje :)

a coz to sie malenstwo tak spieszy??? dbaj o siebie ! lez, leniuchuj!

Ikei szkoda taaak wiem, ale Ty i mala wazniejsze! pojedziecie tam jeszcze nie jeden raz.

Zosik kuchnia super! Tak jak kombinowalas jest. Tylko na jedno zwrocilam uwage - ja bym ten zlew przesunela w prawo zebys wiecej blatu miala zaraz kolo lodowki - latwiej np. wyjac cos, postawic, kanapki zrobic. Tymbardziej ze widze zlew bedziesz miala z ociekaczem i jak tam naustawiasz szklanek/kubkow to po tamtej stronie niwygodnie Ci bedzie cos robic. Bardziej go na srodek. Wiem ze tam masz szafke ale to i tak pewno bedzie szafka na pierdolki. A i tak tam jest skos wiec za bardzo nie pozadzisz. To tylko taka mala sugestia. Pozatym wyglada swietnie….i jest BIALA :):):):)

No szalona młoda :D

Nie mogę bardziej w prawo, bo ta szafka pod ociekaczem to zmywarka, a blatu będzie sporo na kanapki :) Kubeczków nie zamierzam tam stawiać, od tego będzie zmywarka :) No na projekcie biała, miał zrobić 2 wersje kolorystyczne, ale chyba zasugerował się kolorami ścian i podłóg w tej chwili i ta zieleń nie pasi :) W piątek podjedziemy ustalić szczegóły kuchniowe.

zmywarke mozna zawsze postawic po drugiej stronie :) A skoro nie bedziesz stawiac tam szklanek i kubkow po co Ci taki zlew z ociekaczem? Sorry, wiem, jestem dziwna, poprostu one mi sie nie podobaja….i tak predzej czy pozniej bedziesz na tym cos stawiac. I wystawka gotowa heheh.

To ja czekam na ten piatek ! Moze w koncu sie dowiemy jaka decyzja w sprawie koloru bo meczysz a meczysz nas tutaj.

Zosik trzymaj się cało, a mężowi nakaż przywiezienie niespodzianki. :)

A co do kuchni to nie da rady zrobić zabudowanej szafki - tak gdzie jest otwarta pod skosem? Zrobiła bym też uchwyty w jednej linii (np w środkowej szafce z szufladami i szafkami o bok). Tam gdzie jest mikrofala chyba nie ma możliwości?

No to Ci Mała pokazała Kto tu rządzi... posłuchaj jej;) a ona posłucha Ciebie i jeszcze troszeczke zaczeka... czyli krótko mówiąc ZMIANA PLANÓW... OD DZISIAJ TYLKO LENIUCHUJESZ a wszystko będzie dobrze...mówi ci to mamuśka, która była częstym pacjentem na oddziale patologi ciąży i nałykała się sporo "asparginu"...

A co do kuchni to nie da rady zrobić zabudowanej szafki - tak gdzie jest otwarta pod skosem? Zrobiła bym też uchwyty w jednej linii (np w środkowej szafce z szufladami i szafkami o bok). Tam gdzie jest mikrofala chyba nie ma możliwości?

Nie wiem czy nie da, tam w ogóle nie miało być szafki, sam ją wsadził :) Ja na projekcie zrobiłam półkę na całej długości, ale szafka chyba jednak praktyczniejsza jest. I przyznam, że pasuje mi tam ona, ta półeczka też, zawsze coś małego mogę wyeksponować :)

Uchwyty na jednej linii to też pewnie żaden problem. Miało być bardziej symetrycznie, bo same szuflady miały być, ale za dużo narożników i nie byłoby dostępu do szafek w rogach. Pod mikrofalą ta sama sytuacja, miały być same szuflady, no ale nie dostanę się wtedy do tych w rogach, więc pozostaje tylko wyrównać

uchwyty. Ale ale... M. coś wspominał, że on w ogóle nie chce uchwytów, tylko listwy. Zobaczymy w piątek na co padnie wybór. Bo blaty, uchwyty i kolor frontów jeszcze nie zaklepany :) No i ten kolor ścian na projekcie... bez komentarza heheh :)

Zosik dobrze, że nie będzie tak dużo szuflad. Nie wiem jak ty ale ja jednak wolę przewagę szafek. Ja mam teraz dużo głębokich szuflad i nie jestem zadowolona. Nie wiadomo co tam powkładać, a i jakoś większy bałagan się w nich robić.

Zlew z ociekaczem też dobry pomysł. Gadam tak bo nigdy nie miałam bez ;)

Pewnie torba do szpitala spakowana na wszelki wypadek?