Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja poddasza na NASZ DOM

zosik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zdziwiłabym się, jakby Was zdziwił kolor

Nooo Wlasnie! Super! Teraz zaczekac na fotki. Sprzecik rowniz ok.

1.400 kosztował sam kosz na wyjeżdzające gary z szafki - inaczej nie wiem jak bym do niej sięgała.

Kurcze to cena tylko jednego kosza?! Ile szerokosci? A ja planowalam wiekoszosc wysuwane bo mam serdecznie dosc na kleczkach albo z pania w gorze szukania/wyciagania jakis klamotow!!

Aleee pieknie u Ciebie i jak jasno ;) a najbardziej podobaja mi sie beleczki eh cudo! Ze tez musialas pokazywac te maszyne! :o :o aaa nie chcialabys sie tego hmm ... pozbyc?:rolleyes:

Trzymaj sie dzielnie zosik! :)

Dlatego, dziewczyny je kupiłam bez większego zastanowienia :) Bo gdzie ja bym później znalazła hokery pasujące do krzeseł? :) A krzesła na szczęście jeszcze w Ikei są.

Salon mnie rozczula ilekroć mam w nim coś znaleźć heheheh

Pysiaczku, chciałabym, żeby mój salon kiedyś wymiatał w ten drugi sposób też - tak jak Twój :D ehhh i ta ława... :)

Etteb to taki kosz, który wyjeższa z szafki hmm no jakby narożnej, nie ze zwykłej, te są tańsze - takie cargo np. a ten działa tak, że to co w tej, której drzwiczki otwieram wyjeżdża na drzwiczki a to co w tej szafce w rogu wjeżdza na miejsce tej 1 :D Coś można z tego zrozumieć? :D Mam nadzieję, bo jakoś ciężko mi to wytłumaczyć.

ooo takie coś, tylko ten po lewej zostaje w szafce, taki jak ten, że obie się wysuwają kosztował 1900 zł, stwierdziłam więc, że za kolejne 500 zł to ja się mogę ciutkę powypinać :D

http://nawymiar.com.pl/text/images/tresci/osn/1.jpg

A maszyny się nie pozbędę :p zbyt klimatyczna :D Ale wiesz... na allegro jest takich caaaałe stado i wcale nie drogich :) A samych nóg jeszcze więcej :)

Edytowane przez zosik

Napisalas : "takie cargo np. a ten działa tak, że to co w tej, której drzwiczki otwieram wyjeżdża na drzwiczki a to co w tej szafce w rogu wjeżdza na miejsce tej 1 Coś można z tego zrozumieć? ".

Ni CHU…!!:):):):) nic nie kapuje he he, ale to nic, moze w koncu zalapie!

No to obie bedziemy wyrodki…nasze maszyny nie Singery.

Kardamina - karniaka walisz za tą nieobecność :D

Też stwierdziliśmy, że warto, ale coś za coś - mniej się powypinam, ale więcej zapłacę. Pocieszenie jest takie, że płacę raz a wypinać musiałabym się często :D

Mańka no wiedziałam :D Ale na zdjęciu już widać o co mi chodzi :D Ja mam ten feler, że tłumaczyć nie potrafię. Mama się śmieje, że ja jak ojciec jak zaczynam rysować, żeby coś wytłumaczyć to ona wychodzi :lol2:

A mój Miniuś bieli właśnie szafę, metodą prób i błędów :) Opakowanie wosku bielącego wystarczy może na 1/3 szafy, ale już widzę, że warto :D Jutro pojedziemy dokupić wosk i farbę do pokoju młodego, jakąś jasno szarą bym chciała. Ale SZARĄ, nie wpadającą w niebieski czy fioletowy. Będzie ciekawie :D No i białą na sufit i na odświeżenie garderobo-sypialni. Póki ma ona nam służyć jako garderoba, nie będę jej malować na inny kolor, szkoda roboty. No i jakieś regały na ubrania trzeba do niej kupić. Może też jutro?

Coś można z tego zrozumieć? :D Mam nadzieję, bo jakoś ciężko mi to wytłumaczyć.

Hmmm ... namieszalalas ale sie domyslilam o czym piszesz haha a mania dobitie odp oj mania haha

A maszyny się nie pozbędę :p zbyt klimatyczna :D Ale wiesz... na allegro jest takich caaaałe stado i wcale nie drogich :) A samych nóg jeszcze więcej :)

Wiedzialam, ze nie mam szans ;) kurcze nie przyszlo mi do glowy aby tam poszperac booo teraz dostalam kopa i poszukuje ... bimbajacego zegara :) aaa moze posiadasz ... ? haha

taaa…bo ja "zla kobieta jestem"…hihi…Etta a Ty co? tez umiesz dobitnie oj umiesz, ale tylko ja wiem o tym heheh..

A co do zegara…Moja babcia miala zegar po swojej matce, ktora to dostala go na swoj slub. Az taki stary nie byl bo najpozniej z 20 roku (nie wiem kidy slub brala dokladnie) ale jest super. Niestety nie chodzi. babcia mi mowila ze probowala go naprawiac u zegarmistrza ale dentka . Sie nie dalo. Niestety nie udalo mi sie go capnac, zakosila go moja siora. A ja sie zastanawiam czym ja przekupic. Bimbajacy tez babcia miala i tez zakosila, pocieszam sie ze udalo mi sie maszyne po pradziadku i haligunke po dziadku .

Fajne takie pamiatki rodzinne. Zawsze inaczej niz kupne.

Dam Wam rade…jak macie okazje a macie rodzenstwo lub kuzynostwo, nie czekajcie na spadki tylko bierzcie co sie da :)

Edytowane przez mania1220

Aaaa takie buty :D Było coś faktycznie, ale jakoś mi ta nazwa nie przywarła w pamięci :D Teściowa też ma jakieś dwa ustrojstwa, akordeon i coś mniejszego, jakąś harmoszkę czy coś :) się nie znam :D

Garderobo-sypialnia przed

http://img27.imageshack.us/img27/4136/img559.jpg

i po oświeceniu :)

http://img849.imageshack.us/img849/2246/img582z.jpg

http://img528.imageshack.us/img528/8981/img583.jpg

Uprzedzając pytania dlaczego okno nie jest na środku - bo belka jest na środku :D

Oba pomieszczenia już są przygotowane do malowania :) Rano jedziemy po farby. Do młodego: Magnat - srebrzysty granit. No i białą na sufity i do gard.

Trzeba dokupić wosk do szafy, bo boki zrobione, ale drzwi zostały. Efekt baaaaardzo mnie zadowala, choć eMa niekoniecznie. Jakoś bardzo krytyczny jest w stosunku do swojej pracy - bezpodstawnie! :)

Edytowane przez zosik

Hi zosik. :)

Podoba mi sie podloga ale bedziesz zmieniac a o belkach juz pisalam wiec nie bede sie powtarzac.

Bede teraz spokojnie czekala na dalszy rozwoj sytuacji ... obiecalas zdjatka!

Taaaa zosik to szczeciara! A zeby mnie :( zadreczyc to specjalnie napisala o ... nie jednym ale dwoch zegarach :( ale to nic juz mam tez upatrzony stary niemiecki ooo! ;) widzialam tez maszyny ulaa laaa nawet cena przystepna wiec tez bedzie moja! Thx zosik bo mnie tam poslalas. :hug: :)

Moj B. mial piekny akordeon ale po naszym wyjezdzie gdzies sie ... ulotnil. :mad:

mania ja wiem, ze Ty wiesz ale shhh :D

Juz widze zosik siedzaca w wygodnym fotelu, obok w lozeczku spi corcia a zosik macha szydelkiem i dzierga piekna narzute ...