Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja poddasza na NASZ DOM

zosik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hi zosik, nie pytam jak sie czujesz bo czytam, ze troszke relaksujesz, troszke cosik robisz ale ostroznie :)

Kuchnia bedzie rewelacyjna! Zielone jabluszko.

Aaaa wiesz, ze ladniej wyglada z ta podloga hmmm ... byc moze to spowodowalo iz dodane jest okno bo wydaje sie o niebo jasniejszy pokoj. Kurcze, myslalam, ze to dziewczynka?! Mysle sobie ... dziecko sasiada? haha Moj syn mial ladne krecone wlosy wiec nieobcinalam i mialam ... dziewczynke aleee rodzinka mnie przeklinala haha

No dziewczynka :)

Nic nie mówcie o włosach, byliśmy dzisiaj u fryzjera, podejście do obcięcia włosów chyba już 4. Efekt? M. obciął włosy, młody wyszedł z batami nietkniętymi ;)

Przejedziemy go maszynką na jedną długość. Będzie głupio wyglądał? TRUDNO! Odrosną. Poci się jak szczur jak przygrzeje, drapie, czochra, do oczu mu się wszystko pcha.

Młodej nie będę obcinać, zrobię kitę czy warkoczyki i spokój :)

Etta - i okno i podłoga zrobiły swoje :) Ale jak tam gorąco!! Jak już będziemy tam spać to bez rolety na oknie i bez klimatyzatora się nie obejdzie, bo się podusimy ;)

Kasik - wprowadzaj śmiało, ożywi się napewno :)

Ale jak tam gorąco!! Jak już będziemy tam spać to bez rolety na oknie i bez klimatyzatora się nie obejdzie, bo się podusimy ;)

Przy tak malym pomieszczeniu sypialka od polnocy byla by ok :) tym bardziej, ze to poddasze, a przy klimie to zosik z golym tyleczkiem nie pospi o niee haha

Nooo a nasza jest od zachodu...

Zosik i tak z gołym tyłkiem nie śpi, bo nie lubi :D Muszę coś mieć na zad narzucone, bo nie usnę ;)

Ps. Malują się ściany u młodego :D:D:D Garderoba już zaczyna przypominać garderobę :) Zarasta ubraniami, narazie naszymi i dzieci, później się porozkłada do szaf (jak już szafy będą) ;)

Dzisiaj jedziemy po gadżety dla psinki, bo w następną sobotę jedziemy po paskudę :) Trzeba mu kupić jakieś miseczki, smycz, legowisko, jakąś zabawkę :D Ale faaajnie :D

Edytowane przez zosik

Cwaniak, no! :)

Psy w ogóle są kochane :) Ja bym mogła mieć całe stado :) Jedzonko już mamy, miski i legowisko zamówione :) Smycz i zabawki zapewne kupimy w sobotę, jak będziemy mieli już chrabąszcza :) bo najzwyczajniej nie wiem jaki rozmiar :D

Mania, coś dla Ciebie. Zamówiłam hokery 29 kwietnia, zapłaciłam w ten sam dzień. Dostałam info, że 30 zostały wysłane, ale że długi weekend tratatata i firma kurierska ma jakąś przerwę w dostawach to zamówienie będzie u mnie 7 maja. No ok, nie pali mi się. No i dzięki bogu mamy dzisiaj 15, a kurier jedzie chyba przez Syberię... Wysłałam 2 maile, dzwoniłam pół dnia, oczywiście echo. I po 18 dostałam maila, że mieli dużo zamówień i wyczyścili całą czeską IKEĘ, towar ma być u nich jutro, więc w czwartek wyślą. No ciekawa jestem... A jako rekompensatę mam wybrać sobie coś z ich sklepu do 30 zł. Hmmm pewnie, że wybiorę! Niech sobie nie myślą, że odpuszczę :p

Z placu boju: pokój młodego wreszcie pomalowany (tak to jest jak się pracuje do 16 ;)) panele "kładą się" w tej chwili. Jak już skończą to wrzucam zdjęcia :) Kolor wyszedł ciemniejszy niż na zdjęciu z neta i dobrze, bo martwiłam się, że będzie za jasny, ale jest śliczny! :)

A! I eM. wyczyścił łóżeczko młodej, tyle że wosk w Leroyu się skończył, dostawa za tydzień - no musi być jakaś obsuwa przecież ;) Będzie szukał w castoramie, nie ma wyjścia :) Bo mi już czas się kończy... Za tydzień mam odstawić tabletki i niech się dzieje wola nieba :)

Edytowane przez zosik

Pewnie nigdzie jej nie będzie tak dobrze, ale już mnie męczy. Na boku spać nie idzie, bo biodra bolą, na plecach też nie bo brzuch boli. Sikać co 2 godziny. I weź tu się człowieku wyśpij... Dobrze, że upały minęły, bo wyjątkowo mi teraz ni służyły. Marudzę jak stara panna, ale co zrobisz? Taki czas :)

No to mamy podłogę w pokoju młodego!!

http://img62.imageshack.us/img62/1328/img650l.jpg

http://img822.imageshack.us/img822/453/img649j.jpg

http://img23.imageshack.us/img23/9021/img647.jpg

http://img443.imageshack.us/img443/1309/img651m.jpg

http://img528.imageshack.us/img528/4916/img653.jpg

Jeszcze listwy (ale trzeba je najpierw kupić :D) Kinkiety powiesić i lampę teściu zrobi i pokój gotowy :D

Prosze jak szybko, cisza ... cisza a tu pokoj gotowy, aaah te belki ... :)

zosik, chodz przytule, nie mam swojej synowej to bedzie pozyczona :D

Tak patrze i patrze na te zdjatka i zastanawiam sie dlaczego B. nie wstawil ponownie tych malych okien przy podlodze co sa u ciebie z tym, hmmm ... calkiem o nich zapomnialam, az sie zapytam.

Etta a przytulaj, przytulaj :D

A okienka to luksfery wstawione w miejsce małych, starych okienek. Pomysł świetny :) Niedrogi a jak doświetla pomieszczenie :)

W sumie zdjęcie powinnam zrobić teraz, jak już wysprzątane ;) ale nie mogłam się powstrzymać :D

Wstawię "wysprzątane" jak listwy będą. Chyba w sobotę po drodze po psa zajedziemy obejrzeć te listwy, bo czas najwyższy na nie :)

A że też ktoś nie wymyślił białych wysokich listew, które by można przykręcić do ściany i wsadzić w nie kable, nawet plastikowych, ale wysokich!! No cholera - wymyślę i opatentuję!! :mad: Bo eM. mówi, że ściany krzywe, i będą szpary, będą odstawać. No trudno, przeżyję, byleby były białe i wysokie.

Cieszę się, że Wam się podoba :) Zdjęcia oczywiście nie oddają rzeczywistości (szczególnie te, robione komórką;)), ale to pewnie wiecie :) Niewyraźne takie i kolory ciut przekłamane. Ale jaka radość :D:D:D

http://img62.imageshack.us/img62/1328/img650l.jpg

http://img822.imageshack.us/img822/453/img649j.jpg

zosik, co bedziesz tworzyc z tej ramy co jest oparta o drzwi?

swietne sa te doswietlenia z luksferow, na naszym poddaszu rowniez byly takie okienka ale po zmianie dachu B. juz nie zamontowal ponownie :(

Czy dobrze czytam, ze masz psine?! O rany! Nie miala baba klopotu kupila sobie koze. :D