Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja poddasza na NASZ DOM

zosik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pysiaczku a czemu wzięłaś białą? Bo praktyczniejsza? Nie żałujesz, że nie zaszalałaś? Ja nadal mam małe obawy, bo też do końca się motaliśmy, ale serducho przechyliło szalę na zieloną :)

Zosik przepraszam, że dopiero teraz zajrzałam i odpisuję :oops:

Zmienilismy zdanie bo za dużo czasu zaczęłam spędzać na muratorze i mnie w stronę bieli zaczęło ciągnąć. Poza tym te fronty, które chcieliśmy w zieleni były chwilowo wstrzymane w produkcji. A z innych okazało się, że zieleni nie ma. To nas utwierdziło w fakcie, że widocznie nam ta zieleń nie pisana. Aczkolwiek nie powiem - nadal mi się ona bardzo podoba :yes: Biały jednak okazał się bezpieczniejszy i lepiej wpisujący się w nasze wnętrza (jak w planach była zielona kuchnia to i salon miał być zupełnie inny tzn. kolonialny...ahhh ten murator :D)

Trzymam kciuki żebyście dojechali z psinką i w dwupaku no bo chyba rodzić gdzieś po drodze to nie za fajnie :p

Etta elementy są 2 :D z jednego zrobię wieszak na kurtki do przedpokoju, a z drugiego tablicę korkową dla młodego :)

A psinka będzie jutro :D jedziemy po nią :) ciekawe czy dojadę tam i spowrotem jeszcze 2w1 :D

A co, jak szalec to szalec!

Etta elementy są 2 :D z jednego zrobię wieszak na kurtki do przedpokoju, a z drugiego tablicę korkową dla młodego :)

no kurde... ja nie wiem skąd Ty te pomysły bierzesz :D:D:D widzisz jakąś rzecz i już wiesz co z tego możesz zrobić do domku :D

EttaA psinka będzie jutro :D jedziemy po nią :) ciekawe czy dojadę tam i spowrotem jeszcze 2w1 :D

A co, jak szalec to szalec!

Nasza już u nas tydzień i chyba się przyzwyczaiła do nas :D:D Jedynie na teściową się drze i doskakuje... teścia ledwo toleruje :p.... ale pies ponoć wyczuje dobrych ludzi :D

Etta - Chciałabym tak mieć, że wszystko co zobaczę od razu ma swoje przeznaczenie :) te elementy oswajam już dobrych kilka miesięcy, a że nie da się ich znieść na dół w 1 kawałku - pozostało coś wymyślić.

Kasik - Nasza psinka też świetnie się przyjęła :) Noc spokojna, poza lataniem co 1,5-2 godz. na dwór. Ale że ciepło to nie ma tragedii. Młoda mądra, piszczy jak chce siku :) i póki co jeszcze w domu nie narobiła :D pewnie jeszcze się nieraz zdaży, ale początki są bardzo zachęcające :) Do 4 spała, później zebrało jej się na zabawę, spałam z ręką w koszyku a paskuda mnie kąsała - nie pytajcie czy jestem wyspana :cool: ale przetrwam :lol2: Jej mordka wynagradza wszystko :) Młody lata dookoła i krzyczy pesiek pesiek :) głaszcze, śmieje się jak go poliże. Dobrze jest :)

A co do imienia - miała być Leti - ale gdy ją zobaczyłam, stwierdziłam, że nie pasuje. Jest Gumi - od Gumisia rzecz jasna :)

Mówisz, że teściów nie pokochała? CÓŻ:lol2::lol2::lol2: Pies ZAWSZE pozna się na człowieku :)

Pysiaczku to tak jak ze mną, wsiąknęłam w Muratora i białej mi się zachciało :) Pewnie do każdej można się przyzwyczaić, oswoić ją i nie żałować wyboru :) Będziemy się starać, ale i tak muszę napisać, że Twoja jest BOSKA :D Jak i reszta mieszkania zresztą :D

Gniazdka i kontakty u młodego założone. Ale jest problem z listwami... Znaleźliśmy piękne z mdfu 8 cm (co prawda) w Castoramie za 28 zł/2,60 m, eM. już część zapakował do koszyka i okazało się, że kolejne jakieś odrapane są. Pyta gościa, który po pół godz. raczył się zjawić na dziale, czy można je malować. Odp. Nie! Bo one mają taką jakby tapetę na wierzchu i może odłazić :mad: No i kiszka. Pozostaje kupić inne i malować, czego chcieliśmy uniknąć, albo poliuretanowe, też do małowania. ehh

A nie lepiej będzie się troszkę wstzrymać lub poszperać jeszcze po innych sklepach za listwami - a nie kupować coś, co Wam dziś niezbyt pasuje i później męczyć tym oczy? Przynajmniej ja bym tak zrobiła - po prostu wstrzymała bym się troszkę i poczekała za takimi listwami jakie by mi najbardziej odpowiadały, a nie...

Dziewczyny, mam problem. W kwietniu/maju chcemy kupić buldoga francuskiego. Nie dam za psa z rodowodem 2 tys. bo nie jest mi on do niczego potrzebny. Chcę normalnego psiaka za ok. 1 tys. (też nie mało zresztą). Ale przez tę durną ustawę nie da rady. Jak przed nowym rokiem na allegro było kilka stron z buldożkami, tak teraz jedna - same rodowodowe :/ Cholera i weź tu teraz człowieku znajdź psa!

Pogięło ich tam na górze. Przecież nikt nie mnoży psa jeśli wie, że go nie sprzeda! Psy takie wychowują się w domach ze swoją matką - najczęściej pupilem całej rodziny. Krzywda im się nie dzieje żadna. A tu zonk.

Pewnie będzie ciężko :( Macie jakiś pomysł?

Wbrew pozorom mnoza na potege i trzymaja w tragicznych warunkach, co niektorzy oczywiscie. Zapraszam na portal dogomania.pl - sie przekonasz!

Pysiaczku to tak jak ze mną, wsiąknęłam w Muratora i białej mi się zachciało :) Pewnie do każdej można się przyzwyczaić, oswoić ją i nie żałować wyboru :) Będziemy się starać, ale i tak muszę napisać, że Twoja jest BOSKA :D Jak i reszta mieszkania zresztą :D

Dziękuję Zosiku ale ja już jej tak nie czuję. Jak ją wybierałam to jeszcze tych wszystkich frontów rzeźnionych nie znałam. Teraz pewnie wzięłabym inne. A już na pewno blat wybrałabym drewniany. Nasz niestety kosztował majątek mimo, że to zwykły blat laminowany, ale miał niestandardową głębokość. Więc teraz pewnie szybko nie zmienimy ;)

Zosik robi się pięknie , podłoga super , czekam na kuchnię ... a zresztą na wszystko czekam , na maleństwa zdjęcie też , no przecież ciociom forumowym musisz pokazać :D. Pewnie Ci ciężko teraz co ?

Jak miło Cię tu widzieć :)

Pewnie, że ciotkom pokażę córcię :D Trzeba ją wciągnąć w te kręgi od maleńkości :D Niech się uczy :D Póki co jeszcze siedzi spokojnie, ale jutro odstawiam tabletki, więc mały stresik jest ;) Ciężko bo temperatury dobijają. Ale że ja zwierzę domowe to i mi to na rękę. Tylko wolałabym siedzieć na swojej kanapie przed swoim tv. Ale pocieszam się, że jeszcze 3 tyg i będzie kuchnia... i już na dole nie zasiądę.

Dziękuję Zosiku ale ja już jej tak nie czuję. Jak ją wybierałam to jeszcze tych wszystkich frontów rzeźnionych nie znałam. Teraz pewnie wzięłabym inne. A już na pewno blat wybrałabym drewniany. Nasz niestety kosztował majątek mimo, że to zwykły blat laminowany, ale miał niestandardową głębokość. Więc teraz pewnie szybko nie zmienimy ;)

Aj, bo już Ci się opatrzyła :) Ale pasuje perfekcyjnie do reszty :) No drewniany blat by pasował idealnie, ale co zrobisz :)

Też wzięliśmy laminat, choć opcji i pomysłów po drodze było wiele. Zobaczymy jak szybko zacznę go przeklinać :lol2: Też zapłaciliśmy za niego ogromne pieniądze, bo ma 2 głębokości (przez belki)

hahaha kochana! pies śpi jak niemowlę :) pobawi się z pół godz. i zasypia na godzinę - 1,5 :) W nocy budzi się co 2-3 godz na siku i śpi dalej :) Żaden problem więc - młoda będzie spała a ja fik z psiną na sikanie, daleko nie mam :) A jak się zesiura czy zkupka w domu to co? Wytrze się i po sprawie :) A jest boski!! I nie zmieniłabym decyzji, będą się razem chowac :D