Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja poddasza na NASZ DOM

zosik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pszczółka dobrze jest :) Strach ma wielkie oczy :yes:

Witek tak 3maj :) A nóż widelec zima będzie jak ostatnia i śnieg spadnie dopiero w lutym :D Z poddaszami jest więcej roboty, ale za to jakie efekty i możliwości :D

Pasiata toś mnie zasmuciła. Ja nie mam sumienia podrzucać non stop dzieci dziadkom, więc miałam nadzieję, że Ty coś ciekawego tam ustrzelisz.

A to wyślij mi zdjęcia na maila :cool: [email protected] :cool:

Zegary z Jyska, potwierdzam. Wykupiliśmy prawie wszystkie hihihi,

Mam dobre wieści. Dom graniczy z placem zabaw. Teściu załatwił w gminie, że będziemy dzierżawić 50m2 ziemi przy domu, żeby gówniarzeria nie sikała nam na mur. I w ten sposób będziemy mieli jakieś 80m2 własnego podwórka :D Posiejemy trawkę na całości, jakieś iglaczki i kilka donic z kwiatami, grill, a'la altanka ze stołem i krzesłami, jakiś hamaczek, huśtaweczka... lampiony... ehhh :) Płot będzie betonowy, już jest zamówiony, będzie do 3 tygodni. eM właśnie karczuje "haszcze" pod domem :D ah! lecę zrobić fotkę, żeby było porównanie :cool:

• 2 weeks później...

Miło czytać takie słowa :hug: Dzięki dziewczyny!! Też mi się tu podoba :) i dobrze się mieszka, choć widzę pewne niedociągnięcia... ale w którym domu ich nie ma :)

Kilka nowinek. Kuchnia wreszcie skończona :lol2: brakujące fronty dorobione. Zdjęcia będą jak kupię kartę do aparatu, bo telefonem nie ma co robić - źle wychodzą.

Przedpokój się robi :lol2::lol2::lol2: W poniedziałek jedziemy bo farby do niego i po brakujące lampy. Wreszcie będą mogła powiesić kinkiety, lustro, postawić ławeczkę i powiesić nad nią plakat :) Będzie cudnie! :D

Ps. Bożenko, śmiało!! Zapraszam serdecznie :)

Ale wiecie co... dobrze mi tu. Zastanawiałam się jak będę się czuła we wnętrzu w takim stylu, i już wiem - jest idealnie! Wieczór, młode śpią, winko, świece i odlot :D Jeszcze kozę postawimy przy kominie, zawiesimy lampy nad stołem, dodamy światła w podłodze oświetlające zegary i pokój będzie skończony :)

Później dopieścimy resztę pomieszczeń i można żyć :)

Skad ja to znam...mielismy to samo uczucie jak postawili nam kominek i zapalilismy w nim.

Niestety moja przyjemnosc trwala 2 dni i musialam wyjechac juz, tak wiec zazdroszcze Ci tego "czucia" juz na stale :yes:

A tak na marginesie...naobiecywala zdjec i co?

Tu sie czeka Psze Pani.

A tu już po, ten pusty kawałek z betonowym płotem jest dzierżawiony. Widać dokąd był płot, przebiliśmy się i ogrodziliśmy 50m2 wzdłóż domu. Dowieziemy ziemię i posiejemy trawkę. Ale to podejrzewam dopiero na wiosnę, bo teraz ociaplamy dom, w przyszłym roku robimy dach, więc podwórko i tak dostanie po tyłku.

IMG1421.jpg IMG1422.jpg IMG1423.jpg IMG1424.jpg IMG1425.jpg

Dziewczyny ławeczka (tak, z lidla:)) też mnie rozczula :D Już widzę na niej siedzącą młodą :D

Ogródek zapewne ruszymy na wiosnę, bo teraz dom się ociepla, w przyszłym roku malowanie i dach, więc mi zapaskudzą trawnik. I robota głupiego. Nie chcemy za dużo roślinek, jakieś niewielkie iglaczki po bokach, ze 3 donice z sezonowymi kwiatami. Poza tym wszedzie trawa, żadnej kostki itp. Na końcu - od strony ulicy chcę a'la altankę zadaszoną, gdzieś obok grill i jakieś atrakcje dla dzieciaków.

Moniś mieszkam nad rzeką :) i najkrótsza droga do miasta wiedzie przez prom.

Z nowości - młody ma już łóżko, my z młodą śpimy już w jej pokoju a Niku w swoim :) dzielny synek :) Jutro jedzie do babci to będę miała chwilkę żeby obstrykać nowe pomieszczenia :) No i co jeszcze, przedpokój się maluje, ale w związku z jednoczesnym ocieplaniem chałupy - w tempie bardzo żółwim :(