Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja poddasza na NASZ DOM

zosik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chyba często tak jest, że synuś mamusiowy a córcia czysty tatuś :) I u nas tak się podzieliło.

Pszczółka, młody ma biegacza od wiosny, czyli od ledwie skończonych 2 lat. Pamiętam jak ledwo nóżkami sięgał ziemi, a teraz widać jak urósł. A pomyka tak, że strach. Rozpędza się, nogi opiera na bokach i tyle go widział :) Chyba wypadałoby jakiś kask i ochraniacze kupić, bo przy prędkościach jakie rozwija - przy upadku będę zęby z ziemi zbierać ;) Jeździ na nim codziennie więc i praktyki nabrał. Świetna sprawa, myślę że teraz z utrzymaniem równowagi na zwykłym rowerze nie będzie miał problemu :)

A!! Dzień jest - zdjęcia miałam zrobić :) Lecę!

Mam zdjęcia, pewnie że mam! Ale coś się zawsze musi zes... nie mogę przerzucić ich na kompa...

Ale mam coś jeszcze. Łazienka. Wanna i inne osprzęty kupione, czekają na montaż. A że będzie wanna z parawanem i prysznicem :/ to i ścianę trzebabyło jakoś zabezpieczyć. No to kafle. Długie rozmowy, pomysły, rozważania. No i wybraliśmy

Gres szkliwiony TRAVERTINO CZARNY NOWA GALA

gres-szkliwiony-travertino-czarny-nowa-gala,big.jpg

I osiągnęłam co chciałam :) Cała podłoga również będzie w tych kaflach. Ja wiem, dachówki niespotykane, no fajne. Ale ja dziękuję za ich utrzymanie w czystości. Fajne to to jest ale u kogoś na podłodze. A ja cenię swój czas i mam ciekawsze rzeczy do roboty niż polerowanie sidoluxem a później jego zmywanie, żeby na nowo polerować. W nosie! Życie trzeba sobie ułatwiać.

No to zaspokoję Waszą ciekawość :)

Komoda wyglądała tak, była na prawdę w złym stanie, nie miała szuflad, jej blat służył kiedyś to rąbania tasakiem mięsa :sick: więc żeby coś z niej wyłuskać, musiałabym uśmiechnąć się do Alladynki :)

IMG633.jpgIMG634.jpgIMG635.jpg

A teraz wygląda tak :) jest wielka, ocieplona styropianem, a na nim przybite są panele :) hihihi ciekawe czy sierściuch będzie chciał z niej korzystać?

IMG1444.jpg

Edytowane przez zosik

• 3 weeks później...

Też jestem zadowolona z tej ścianki :) A to i Twoja zasługa :) bo to Ty mi podrzuciłaś pomysł z plakatem nad ławeczką i to Ty mi go znalazłaś :hug::hug::hug:

Kolory są strzałem w 10! A że telepatia? Już nam się to zdarzało, więc wcale a wcale mnie to nie dziwi :lol2: Tylko mamusia zasmucona, że czemu nie po polsku? :lol2::lol2::lol2: i nie wierzy, że wiem co tam jest napisane - no poległam ze śmiechu :rotfl: Nie, no powiesiłam sobie w domu coś i nie wiem co :D