Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja poddasza na NASZ DOM

zosik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam się serdecznie!

Czytam czytam i oczopląsu juz dostaję, cięzko przebrnąc przez tyle stron w jeden dzień- a popracowac by jeszcze wypadało, także niestety, czytać muszę wybiórczo;).

Pytanko się tyczy dachówki na podlodze- ja zakochałam się w terakocie, płytkach ceglanych na podłoge ale cena ponad 200 zł za m2 skutecznie mnie zniechęciła. wczoraj dostałam próbki kafli z elkaminodom, ale one sa porowate . CzyWasza dachówka była jakoś specjalistycznie traktoiwana, konserwowana? czy można o nią ranić stopy i targać rajstopy czy jest raczej gładka? Bardzo wdzięczna będę za info bo mało na ten temat się znajduje;)

Pozdrawiam, życząc dużó zdrówka:)!:):)

Dzięki dziewczyny! Przyda się! :)

Witam Cię Patysiu! :) No te ceny... każde marzenie potrafią rozgnieść w sekundę. Nasze dachówki były pociągnięte zwykłym spożywczym olejem, a później sidoluxem do kamienia, i co jakiś czas lecimy po nich sidoluxem. Pewnie są lepsze środki niż zwykły olej :) ale ten jakże tani :) A swoją rolę spełnia doskonale, wydobył kolor i zabezpieczył powłokę przed wchłanianiem. Powierzchnia nie jest całkowicie gładka, zależy od dachówki, większe nierówności nie znikają pod sidoluxem. Ale rajstop nie drą :) stóp też jeszcze nie pokaleczyłam i 3 letni już syn biegający na bosaka również nie. Są więc bezpieczne wg mnie, a do przedpokoju naprawdę idealne :)

Dzięki dziewczyny za życzenia świąteczne, ojjj wesoło było, młody znowu miał ponad 40 stopni gorączki :bash: zapalenie gardła. No masakra jakaś z tymi chorobami, dzisiaj już lepiej, pyszczy tzn. zdrowieje :cool: ale żeby za miło nie było to teraz młoda zasmarkana. Niech szlag trafi tę pogodę! Podobno od poniedziałku już ma być ponad 8 st. Doczekać się nie mogę!