Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja poddasza na NASZ DOM

zosik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ech ta zielona przyczepa... widok jakby znajomy:D... tylko, że u nas jak zdejmowali dach na domu padało od rana z małymi przejaśnieniami a potem było juz tylko gorzej... lało przez tydzień tak, że ekipa uciekła, bo nie mogli nic robić... przy remoncie garazu było to samo...

ale to juz chyba tak jest zawsze jeśli ma padać to nie nie chce a jak nie ma to leje:(

• 2 weeks później...

Wiem, że dzisiaj świętno, ale przy remoncie nie ma wybacz - sprzątaliśmy dzisiaj... 1/3 chaty gotowa na nasz powrót, choc podłogę będę myła jeszcze kilka razy :mad: Jutro ogarniam garderobę - graciarnię, sypialnię i łazienkę i wracamy do domu. 3 tygodnie na wygnaniu, a myślałam, że na 1,5 tyg max uciekam ;:cool:

Dach już gotowy, jeszcze podbitka, ale to już inna ekipa, zrobią elewację i będzie pięknie. Nie mam zdjęc całego dachu, pokażę co mam :)

Zdjęcie0557.jpg Zdjęcie0558.jpg Zdjęcie0556.jpg

W środę wzięłam się za ogródek, pograbiłam, wsiałam co miałam, jest pięknie :lol2: A w przyszłym tyg posadzę flancki i bierzemy się za nasz kawałek ogrodu przy domu :)

Jeszcze pokój młodego i łazienka i wrócimy do żywych :) ...

...a co u mamusi ciasno?:p czy raczej wszędzie dobrze ale we własnym domu najlepiej;)

No i musze powiedzieć, że dach wyszedł piknie... dobry pomysł z przedłużeniem nad wejściem:yes:

a jakiego koloru będzie elewacja?

relacji foto za wielkiej nie bedzie ;) zrobie moze pozniej zdjecia calego juz dachu i tyle :)

zaraz maja wpasc panowie od parapetow zewnetrznych, beda kamienne, pokaze jak bedzie co :)

i sobie na nich postawie kwiaty!! nie mam czasu na lezenie z drinem w ogrodku przy kwiatkach, to sobie na parapetach wystawie :)

............przerwa techniczna............. powod: Zuzka

no jestem, młode śpi :) Parapety już się wstawiają, a na dole siwo:eek:

A elewacja hmmm, ciemna będzie, bardzo ciemna. Będą mieli na wsi używkę :lol2:

Daszek miał być w pierwszej opcji 2-spadowy, ale 6 tys. zawołali, no to 2 opcja - przedłużony, ale miał być dłuższy, ale że Panowie blachy nie chcieli/nie mogli ciąć to jest taki dziwny krótki.

A u mamy hmmm, mamy nie było :D Po tygodniu pojechali nad morze, więc byliśy sami do końca. Pewnie, że fajnie, stare kąty poodwiedzałam, znajome twarze zobaczyłam, mogłam "wyjść na miasto" hihihi. No ale sama z dziećmi, tu się rozlezą, że młodego nieraz pół dnia nie widzę :D Tam było ciężej. A że już skończyli z dachem to na długi weekend zamiast się relaksować - mogliśmy posprzątać :D

Edytowane przez zosik

Masz racje, młody skończył 3 lata i jakby mi dziecka ubyło :lol2: Taki jakiś samodzielny :) Pewnie, że jeszcze "głupiutkie" to takie, ale już nie trzeba nad nim skakać. Młoda za to stawia pierwsze kroczki, przedwczoraj PIERWSZY!! A dzisiaj już 7 :D No to poszła przed roczkiem :) Stan uzębienia: sztuk 8 :) i 11,5 kg