Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja poddasza na NASZ DOM

zosik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oby, oby :lol2:

Niedawno kupiłam młodemu półeczkę z przegródkami, typowo kolekcjonerska, będzie na autka :lol2::lol2: Wisiała na liście "must have" od dawna i trafiła się za 15 zł, cała drewniana, dość spora. Może trafi się jeszcze jedna - będzie do pracowni na szpulki - drewniane wtedy :lol2:

Czekam aż mąż kupi jakiś rozpuszczalnik, bo chcę pobielić, a szkoda mi pędzla, którego nie będzie w czym umyć. I tak leży biedna i nabiera mocy :D Zrobię jutro fotkę to pokażę.

Mowisz? ksiedza szyjesz...:lol2:

MASZ RACJE...najstarsi gorale sie zdziwili he he :p

Nie lubie Cie!! :mad: -----(zart!!) ---------za ten ogrod!!

DAMN!!! co ja tam u siebie za kawalek trawki pokazuje, az wstyd!!!! normalnie kopara odpada...ale kawal, ale masz pole do sadzenia. No taaaaaakkk...juz zobaczylam tam te klony, jak nic pasuja!

Mania ja nie tam te klony bym widziała, bo tam się nie siedzi :) Chciałabym koło domu na naszym kawałku, ale taki jakiś nieduży, najlepiej doniczkowy :)

Mugatko, szafa i regał (wcześniej jakaś stara szafka w kuchni) były w domu, stały gdzieś w szopie i czekały na czyjąś miłość :D wyszperałam, nakazałam powieźć do wyczyszczenia :) Ja nie, ja w szycie idę, co prawda lubie malować, ale jak ja i to będę robiła to co będzie robił mąż? Nie ma tak dobrze :) Pomaluje na biało, pewnie z jakimiś przetarciami, jak i młodego szafę zrobił. A regał dostanie plecy, tylko się zastanawiam czy ich nie wykleić jakąś tapetą? tylko czy nie będzie za dużo w pokoju? Różowa ściana, na niej drzewko z ptaszkami, zasłonki w motyle, albo kwiaty, albo krata i jeszcze wzór na regale... Pewnie skończy się na pomalowaniu na biało i będzie najlepiej :) A regalik na autka na giełdzie w Zielonej, tam co niedziela są jakieś starocie warte kupienia.

A tu księżulo :D

IMG1010.jpg IMG1016.jpg IMG1018.jpg IMG1028.jpg IMG1032.jpg

Zosik mi też się podoba tapeta na regale i tak myślę że może dobrze by było jakby była w jakiś delikatny wzór w niekontrastowych kolorach. Chyba że znajdziesz jakąś pasującą do zasłonek. Albo np jakbyś miała zasłonkę w motyle to można z tego materiału np 3 motyle wyciąć i nakleić na plecy.

Zosik na twojego bloga wejść nie można.

ach Pszczółko faktycznie! Zmieniłam adres bloga a tu nie zaktualizowałam :D gapa, już zmieniam :)

No ale ja mam 3 zasłonki, i jak będą się miały motylki do kwiatków czy kratki?? biała będzie najbezpieczniejsza chyba. Tak to jest jak się kupuje co wpadnie w oko bez większego zastanowienia co z czym jak będzie wyglądało...

Pszczółko królik Grublik? :) No patrz, a jeszcze nie znalazł swojego właściciela :p Dziękuję :)

Moniś wybaczam :D hihi. Dzisiaj dojdzie nowy wpis :)

A teraz dłuuuuuuuugo oczekiwany plac zabaw naszych smarków :) Lato się kończy... nieważne :D Jeszcze jesień przed nami :D Jeszcze nie skończony, stoi, bawić się można, ale jeszcze domek niezakotwiczony. Dzisiaj wszystko będzie malowane na biało :D I w bliżej nieokreślonej przyszłości piasek nadjedzie, będzie rozsypany po całości. Śmiejemy się, że nad morze to już nie będzie sensu jechać, plaża na miejscu, basen jest... Po co komu morze :p

IMG1053.jpg IMG1054.jpg

Tak ten króliczek jest cudny :)

Na biało? Daj koniecznie zdjęcia jak pomalujecie. Ja też maluję na biało huśtawkę, ale z winy sklepu (bo gdy było komu malować to powiedzieli że farby nie mają, a gdy osoby już nie ma to się okazało że jednak farba jest) musi jeszcze trochę poczekać. Plac zabaw świetny. Dzieci będą szaleć, choć pewnie córę będzie trzeba trochę pilnować.

Zosik, widzialam, podziwialam...slicznosci robisz :rolleyes:

Ja to Cie Zoska podziwiam!

Dwoje dzieci, pies + maz.

Wielka chalupa do ogarniecia a i napewno jeszcze do dokonczenia, wielki ogrod i podworko.

Masa obowiazkow JUZ TU!

Do tego szycie, prowadzenie bloga.

Murator u siebie tu.

I na koniec potrafisz do kazdej z nas wejsc i napisac.

Zawsze mowilam - jak sie chce to sie czas na wszystko znajdzie, a Ty jestes takim wlasnie przykladem :hug:

Tak to Pszczółko jest :) jak nie urok to wiadomo co :rolleyes: Wrzucę fotkę jak tylko się eM. uwinie, może do końca tygodnia - mam cichą nadzieję hihihi. Młody już zaliczył glebę z huśtawki, no bo po co się trzymać sznurków - leciał podobno jak małysz ;) No życie, nic mu całe szczęscie nie jest. Młoda jeszcze gapcia, o własne nogi się nieraz przewraca :) ale zadowolona, ślizga się i huśta przeszczęśliwa :) No niech mają mały raj na swojej małej ziemi.

Dziękuję Martuś :hug: Zawsze miło czytać miłe słowa :D Chciałabym tyle uszyć, tyle mam pomysłów, ale to chyba na emeryturze :D Albo jak mi się dzieci z domu wyprowadzą :D hihihihih

Moniś, a pewnie że czas znajdzie się na wszystko tylko nie zawsze się chce :D Ja to pikuś, a kobitki które pracują?? :jawdrop: Nie, Marta? :) te to dopiero podziwiać, jak one to robią?! I domy mają przepiękne i zawsze coś nowego do nich uszyte. I kiedy?? Ja szyję po nocach, a one?? No chyba ich doba nie ma 24h tylko 30 :) Czasem tak sobie marzę, że chciałabym jak te wampiry ze Zmierzchu - nie spać :D Lubię spać, ojjj bardzo lubię, ale albo spanie, albo szycie, albo szycie, albo sprzątanie i tak zawsze coś :) Ale dobrze jest jak jest :)

Młody od przyszłego tyg. idzie do przedszkola i nie u nas na wsi, tylko w moim rodzinnym mieście 12 km od nas. Ale mam stresa :o Nie okazuję mu tego, ale im bliżej godz. 0 tym bardziej mnie ściska w żołądku. On wygadany bardzo i radzi sobie, ale zawsze był ze mną. Pewnie będzie wył. Jak było u Was dziewczyny?

zosik masz duzo miejsca...postawilas basen, myslalas o obudowaniu go?

spojrz tutaj:

https://www.google.ca/search?rlz=1C5CHFA_enCA544CA544&biw=1767&bih=860&sout=0&tbm=isch&sa=1&q=deck+around+above+ground+pool&oq=deck+around+above+ground+pool&gs_l=img.3...26782.31452.0.31602.13.13.0.0.0.0.323.2245.2j4j5j1.12.0....0...1c.1.25.img..13.0.0.zxDKld-W67U

taki sam chcielismy postawic jak masz i wlasnie go obudowac ale chyba nici z tego skoro chcemy patio dorobic, za malo miejsca, ale Ty masz pole do popisu. I mozna go latwo wtdy bramkami zabezpieczyc przed dziecmi zeby nie wpadly jak sie bawia.