przemek28 11.10.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witam.Na wstepnie witam wszystkich, jestem tu nowy. Rowniez na wstepie dodam, ze w dziedzinie budownictwa nie czuje sie zbyt mocno i poruszony przezemnie temat bedzie dla wielu pewnie blachy.Chodzi mi o wylanie malej plytki przed drzwi wejsciowe od zewnatrz. Plytka bedzie w rogu ograniczona dwoch stron scianami. Wysokoscia musze nawiazac do istniejacej w domu plyty, ale nie wiem jak wykonac zbrojenie, czyli jaki pret, na jakiej glebokosci ma byc zbrojenie od wierzchu plytki, jaka wielkosc oczka czyli gestosc pretow?Znajomy doradzil mi tak:1. Wykopac fundament.2. Powiercic dziury w scianach domu na ok 20cm wprowadzic i powiazac zbrojenie z preta 8 lub 10, przykleic Loksetem.3. Zalac fundament w ktorym osadzone bedzie zbrojenie.Nastepnie wylac plytke.Prosilbym kogos kto ma o tym pojecie o krociutka technologie wylewania plytki:)Z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts