minuszka 15.03.2004 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Moze ktoś z Was ma finish parkiet, to jest parkiet który nadaje sie pod ogrzewanie podłogowe. Chciałabym wiedziec jak się sprawuje i czy oddaje cieplo. Polecano mi go zamiast np. gresu do salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ElaB 16.03.2004 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Nie wiem co rozumiesz przez Finish parkiet. Z tego co ja wiem parkietu drewnianego (jezeli o tym mowa) nie kladzie sie na ogrzewanie podlogowe. W to miejsce mozna polozyc podloge z laminatu, ktora wyglada jak parkiet (np. typu Pergo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 16.03.2004 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Poczytaj posty o finish parkiecie. Właśnie przywiozłam mężowi dwie klepki do pokazania, bo bardzo mi sie podoba i odchodzi to całe cyklinowanie i lakierowanie. Konstrukcja własnie pod ogrzewanie podłogowe (cyrkulacja powietrza i oddawanie ciepła). jestem jak najbardziej za - nie wyobrażam sobie "kamiennej" podłogi w sezonie wiosna - jesień. Jestem ciepłolubna. Cena - jak normalnego parkietu + lakier. Jesion jest piękny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Jutrzenka 17.03.2004 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Jezeli myslisz o parkiecie na ogrzwanie podłogowe to musisz wziąc pod uwagę kilka czynników. Po pierwsze: czy ogrzewanie podłogowe jest to jedyna ogrzewanie w pomieszczeniu, czy tez mam za zadanie tylko nadac ciepło podłodze, a nie ogrzeć cały dom.?Bo jezeli jest to jedyne ogrzewanie to bez wzgledu jaki parkiet zastosujesz, to powstana szpary. Poprostu temp. takiego ogrzewania jest za wysoka.Na podłoge najlepiej jest połozyc parkiet dwuwarstwowy (ze względu na właściwości techniczne) i bez róznicy czy to jest "finish parkiet" czy nie.Wazne żeby byl to parkiet ja najcieńszy (sa produkty o grubosci 10 mm) i ze spodnia warstwą z drewna liściastego. pozdrawiam Maciek Jutrzenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 17.03.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 I właśnie taki jest finish parkiet!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 17.03.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Witam. To jeszcze przy okazji zapytam o Duo-Parkiet. To odpowiednik Finish Parkietu tylko ponoć lepszy? Nie wiem na czym ma polegac ta lepszość? Może w dokładności wykonania? Nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Jutrzenka 19.03.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Witam. To jeszcze przy okazji zapytam o Duo-Parkiet. To odpowiednik Finish Parkietu tylko ponoć lepszy? Nie wiem na czym ma polegac ta lepszość? Może w dokładności wykonania? Nie wiem? Z tego ci sie orientuje to przy klejeniu parkietu dou-parkiet jest zastosowany inny klej (ale czy lepszy czy nie to tego nie wiem). Co do jakości wykonania, to obie firmy wykonujące te produkty maja park maszynowy na podobnym poziomie. pozdrawiam Maciek Jutrzenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Aga Zet 19.03.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Mam do sprzedania ok 50-60 m kw. nielakierowanego finish parkietu. Pozostało mi z budowy, bo w trakcie prac nastapiły jeszcze zmiany co do wykończenia wnętrz.Jest to parkiet debowy, klasa mieszana selekt i natur. Wymiary 14x70x490 mm.Towar jest fabrycznie zapakowany i nieotwierany. Sparedam za ok. 50 zł za metr kw. Jeżeli jest ktoś zainteresowany prosze o kontakt [email protected] pozd. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ElaB 19.03.2004 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Czy chcecie mi powiedziec, ze finish parkiet, ktory jest drzewem mozna uzyc do ogrzewania podlogowego i nie rozeschnie sie? (Dodatkowo bede miala kaloryfery no i kominek). Ogrzewanie podlogowe chce uzyc przy wejsciu do domu, w kuchni.Prosze o odpowiedz. Do tej pory bylam przekonana, ze mozna uzyc tylko podlogi z laminatu (imitacja drzewa) albo kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Jutrzenka 20.03.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Czy chcecie mi powiedziec, ze finish parkiet, ktory jest drzewem mozna uzyc do ogrzewania podlogowego i nie rozeschnie sie? (Dodatkowo bede miala kaloryfery no i kominek). Ogrzewanie podlogowe chce uzyc przy wejsciu do domu, w kuchni. Prosze o odpowiedz. Do tej pory bylam przekonana, ze mozna uzyc tylko podlogi z laminatu (imitacja drzewa) albo kamienia. Jeżeli jest to ogrzewnie podłogowe przeznaczone tylko po to aby nadać ciepło podłodze to można położyc na nie cienki dwuwarstwowy parkiet np, taki jaki poleca wyżej Aga Zet, ale powinien być cieńszy 10-11 mm i warstwa spodnia z drewna liściastego. Gatunki raczej polskie bo nie wszystkie egzotyki sie nadają. pozdrawiam Maciek Jutrzenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaia 23.03.2004 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 ja mam finish parkiet bukowy i wcale nie jestem zadowolona lakier na tym parkiecie jest miekki i widac na nim rozne odgniecenia. Praktycznie nie mozna postawic nic bez podklejenia wczesniej. Wystarczy cos nawet niezbyt ciezkiego zeby pozostalo wgniecenie:( ciesze sie tylko ze kiedys bede go mogla wycyklinowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Jutrzenka 18.04.2004 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 ja mam finish parkiet bukowy i wcale nie jestem zadowolona lakier na tym parkiecie jest miekki i widac na nim rozne odgniecenia. Praktycznie nie mozna postawic nic bez podklejenia wczesniej. Wystarczy cos nawet niezbyt ciezkiego zeby pozostalo wgniecenie:( ciesze sie tylko ze kiedys bede go mogla wycyklinowac. jak rozumiem chodzi o lakier a nie o drewno, bo buk jest jednym z jatwardszych gatunków krajowych pozdrawiam mj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izba 18.04.2004 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 A listewki juz macie do finishparkietu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luki99 31.05.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Witam jestem nowym forumowiczem i potrzebuję porady odnośnie finish parkietu. Czy ktoś z forumowiczów już go u siebie układał? A może ma dopiero zamiar? Chętnie coś się na ten temat dowiem. Jak się sprawuje, na co zwrócić uwagę przy układanie? Proszę o porady lub podanie linka pod którym będą jakieś przydatne wiadomości na ten temat. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 31.05.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 ja mam jeden z tych parkietów gotowych czyli klepki polakierowane. Ułożyli i poszli. Zwracać tu uwagi niezbyt jest na co. To najprostsza rzecz do układania. Podłoże ma być równe i oczyszczone (np z gipsu, pyłów), żeby klej dobrze łapał . No i mają układać tak, żeby nie upaćkać tego, co ułożyli klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luki99 01.06.2005 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 dzięki za odzew. jeśli można to proszę jeszcze o informacje jak się urzytkuje czy jest trwały lakier itp. dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 01.06.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 po pół roku nic się nie dzieje, użtkuje się normalnie - chodzi się po tym i nic nie czuć niezwykłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 01.06.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Mój finish dodatkowo został pomalowany jakimś impregnatem (nie nabłyszcza) i faktycznie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 01.06.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Finishparkiet awansuje do II ligi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbies 04.09.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Finishparkiet awansuje do II ligi a możesz to omóić szerzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts