jarekparkiet 14.03.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Witam! Chciałam się zapytać czy ktoś z Was wie co mam zrobić z ogromną rysą w Finish Parkiecie. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że znajduje się ona na samym środku pokoju. Zastanawiam się czy jest w ogóle możliwość wymiany pojedyńczej klepki, jak nie to jaki efekt przyniesie jej zaszpachlowanie. Proszę pomóżcie bo nie mogę na tą ryse patrzeć;/ Pozdrawiam Zdesperowana Parkieciara Można wymienić jedną/kilka klepek i to będzie najbardziej racjonalna naprawa. Możemy również użyć twardych wosków do zaszpachlowania, ale jest to trudniejsze, bo trzeba dobrze dobrać kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 18.03.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Witam Równiez polecam specjalne woski naprawcze "na gorąco", najtrudniejszy etap to dobór koloru (kolorystyka wosków wacha sie w setkach odcieni) Pozdrawiam Przesyłam foto z naprawy rysy na jesionowej finishdesce 3 lamelowej,2warstwowej (po kliknieciu na foto powiekszy sie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela_ap 16.04.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 jestem w trakcie remontu mieszkania, podłogi mam z dębowego finish parkietuniestety po 4 latach użytkowania podłoga nie wygląda zadowalająco - jest mnóstwo rys i wgnieceń producent zaleca do pielęgnacji parkietu produkty firmy Loba i mam coś co się nazywa Parkett Care podstawowym problemem jest to, że nie jestem w stanie oczyścić pomieszczeń ze wszystkich mebli, a ten środek do pielęgnacji zostawia na powierzchni podłogi warstwę ochronną, gdybym chciała kiedyś zrobić przemeblowanie podłoga byłaby "w łaty" czy istnieje jakiś złoty środek w tego typu sytuacjach? wydaje mi się że lepiej zabezpieczyć podłogę chociaż częściowo niż wcale proszę o podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 19.03.2014 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 ja mam finish parkiet bukowy i wcale nie jestem zadowolona lakier na tym parkiecie jest miekki i widac na nim rozne odgniecenia. Praktycznie nie mozna postawic nic bez podklejenia wczesniej. Wystarczy cos nawet niezbyt ciezkiego zeby pozostalo wgniecenie:( ciesze sie tylko ze kiedys bede go mogla wycyklinowac. W zupełności się zgadzam, poza tym powstają wielkie powycierane plamy w miejscu, gdzie siedzisz dłużej np. oglądając TV. Gwarancja jest na 25 lat, ale tym sie proszę nie sugerować, gdyż opinia eksperta (nawet bez oglądania) mówi: reklamacja nie ma uzasadnienia, nie było konserwacji . Ogólnie nie polecam, znać każdą ryskę, wg. mnie szkoda kasy. Po dwóch latach muszę zmienić tę podłogę, ale nie wiem jak to wyrzucić, bo jest na klej. Tymczasowo musiałam kupić 2 dywany, aby zakryć swoją "luksusową" podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 20.03.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 W zupełności się zgadzam, poza tym powstają wielkie powycierane plamy w miejscu, gdzie siedzisz dłużej np. oglądając TV. Gwarancja jest na 25 lat, ale tym sie proszę nie sugerować, gdyż opinia eksperta (nawet bez oglądania) mówi: reklamacja nie ma uzasadnienia, nie było konserwacji . Ogólnie nie polecam, znać każdą ryskę, wg. mnie szkoda kasy. Po dwóch latach muszę zmienić tę podłogę, ale nie wiem jak to wyrzucić, bo jest na klej. Tymczasowo musiałam kupić 2 dywany, aby zakryć swoją "luksusową" podłogę. a cały czas powtarzam nie brac ani lakierowanych ani olejowoskowanych fabrycznych...jeno surowe na to olej typu high solid i byscie zapomnieli o tym ze macie posadki drewniane..wszyscy odemnie tak maja i nie narzekaja... a ten kto polecił buka na ogrzewanie posadzkowe nawet w warstwowce to mistrz swiata i okolic..nie stosuje sie buczyny a juz na ogrzewanie posadzkowe w szczególności.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeszny 18.07.2016 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Z tego co mi wiadomo to możesz użyć finnishparkietu pod ogrzewanie podłogowe. To są wytrzymałe parkiety, z tego co się orientuję to te drewniane podłogi najlepiej się nadają pod ogrzewanie. Mają też kilka warstw zabezpieczających i malują je przed położeniem, jeszcze w fabryce. To tyle ile zapamiętałem z rozmowy z doradcą w Edal Podłogi w Waw, jak chcesz wiedzieć więcej to tam po prostu się udaj i pogadaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts