tomek6401 12.10.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witam.Pytanie w jakim czasie wasze kotły w trybie lato osiągają zadaną temperaturę C.W.U ,od ziemnej wody do gorącej np.25 st do 50 st .i na jakim biegu pompki .U mnie to trwa ok.3 godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.10.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witaj. Nie sprawdzałem dokładnie ale myślę że około pół godziny.Napisz jak to wygląda tzn. czy cały czas pracuje pompka i tak słabo grzeje czy co trochę się wyłącza i znowu za jakiś włącza zanim nagrzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek6401 12.10.2011 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Posiadam sterownik st 40 i gdy ustawię tryb letni to wtedy pompka C.W.U cały czas pracuje .Gdy zużyjemy wodę do nagrzania potrzeba znów dużo czasu .Czemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 12.10.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 II bieg jakies 25-30min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.10.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Posiadam sterownik st 40 i gdy ustawię tryb letni to wtedy pompka C.W.U cały czas pracuje .Gdy zużyjemy wodę do nagrzania potrzeba znów dużo czasu .Czemu ? A sprawdzałeś czy na pewno pompka pracuje cały czas, czy nie wyłącza się po jakimś czasie i nie załącza ? I jaki masz bojler, wężownica czy płaszcz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 12.10.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witam. Pytanie w jakim czasie wasze kotły w trybie lato osiągają zadaną temperaturę C.W.U ,od ziemnej wody do gorącej np.25 st do 50 st .i na jakim biegu pompki . U mnie to trwa ok.3 godz. A jak stary masz bojler, jaka konstrukcja wężownicy? Stojący, wiszący? Jak wiszący z pojedynczą wężownicą... to jak zalazł kamieniem po kilku latach, to też nagrzewanie może dłużej trwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek6401 12.10.2011 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Pompka na pewno pracuje cały czas, instalacja jest nowa w tamtym roku się wprowadziłem , bojler wisi poziomo 140 l , czujnik włożony jest na środku bojlera .Nie wiem czy to wężownica czy płaszcz bo się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts