miklamer 14.10.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Witam, Proste pytanie. Krokwie maja wysokosc 18cm. Czy taka welne powinienem zakupic? A moze 20cm i 'upchnac' ja? z gory thx za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 14.10.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 upychanie raczej nie jest wskazane. Za mało szczegółów napisałeś. Jeśli masz deskowanie i papę musisz jeszcze zostawić pustkę powietrza od strony desek aby była wentylacja. Tak więc wełna 15 cm i druga warstwa na stelażu, najlepiej drugie 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miklamer 14.10.2011 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Pokrycie dachowe- dachowka. Tak wiec na krokwiach folia, listwy i dachowka. Jesli dobrze zrozumialem to tak jak na obrazku. do szczytow klade welne 18cm (miedzy krokwie) + dodatkowo ponizej (ok 1m obnizony sufit) na stelazu welna 15cm. Tak? http://michalmagiera.pl/files/dach.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 14.10.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 W przypadku membrany większość producentów nie nakazuje robienia tej wentylacji. Czyli możesz dać między krokwie wełnę 18 cm. A z ta 15 cm chodziło mi o drugą warstwę. Czyli na te krokwie mocujesz stelaż i dokładasz kolejną warstwę wełny. Bo chyba nie zamierzasz poprzestać na tych 18 cm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miklamer 14.10.2011 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Hmmm.... caly problem w tym, ze stelaz jest opuszczony od krokwi (70cm). Wobec tego jak na rysunku, z ta ruznica ze welna 15cm przy narysowanym stelazu powinna znalesc sie bezposrednio pod welna 20cm. Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 14.10.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Chyba się nie rozumiemy. ja piszę o docieplaniu połaci dachowych - skosów a ty chyba mówisz o podwieszonym suficie. Bo nie wiem jakbyś stelaż odsunął od krokwi skośnych o 70 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 14.10.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 upychanie raczej nie jest wskazane. Za mało szczegółów napisałeś. Jeśli masz deskowanie i papę musisz jeszcze zostawić pustkę powietrza od strony desek aby była wentylacja. Tak więc wełna 15 cm i druga warstwa na stelażu, najlepiej drugie 15 cm Ja nie zostawiałem szczeliny. Nic się nie będzie działo. Po to jest folia wysokoparoprzepuszczalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miklamer 14.10.2011 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 No tak, tyle ze "Tak więc wełna 15 cm i druga warstwa na stelażu, najlepiej drugie 15 cm". Dla mnie stelaz jest obnizony-sufit podwieszany. Jak na schemacie, choc troszke przesadzilem, bo szara linia (stelaz) powinien byc w polowie spadow a nie na samym jego dole) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 14.10.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ja nie zostawiałem szczeliny. Nic się nie będzie działo. Po to jest folia wysokoparoprzepuszczalna. Kolego przeczytaj dobrze co napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 14.10.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 No tak, tyle ze "Tak więc wełna 15 cm i druga warstwa na stelażu, najlepiej drugie 15 cm". Dla mnie stelaz jest obnizony-sufit podwieszany. Jak na schemacie, choc troszke przesadzilem, bo szara linia (stelaz) powinien byc w polowie spadow a nie na samym jego dole) No i to mocno przesadziłes bo nie skapnałem się ze to jest ten opuszczony sufit. Więc uściślijmy o co pytasz o ocieplenie między krokwiami czy ocieplenie tego opuszczonego sufitu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 14.10.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 (edytowane) Flash na początku było ponoć słowo a tych tu nie brakuje więc nie zaczynajmy od początku. Kolego miklamer zapraszamy do wątku "krotkie pytania" tam praktycznie jest wszystko i to parę razy opisane http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania... Edytowane 14 Października 2011 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts