hektor80 08.01.2016 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Moim zdaniem dla podlogowki takie "wzniesienie" to zaden problem. Niektorzy maja kilka razy wieksze roznice poziomow przed wylaniem posadzki. Wszystko potem dziala. Izolacja to tym bardziej nie problem. Najwyzej podlogowka bedzie podgrzewac powietrze w rurze o te setne czesci stopnia rob smialo. Dzięki sebcio, tak zrobię Ewentualnie mogę jeszcze dodać ten centymetr do podłogi i będę miał 8cm styro + 6cm wylewki +1cm panel. Łącznie 15cm. I ostatni stopień będzie miał 19cm a nie 18,5 tak jak reszta.... Edytowane 8 Stycznia 2016 przez hektor80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matkor 08.01.2016 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 120 m2 / 3 sypialnie ,salon kuchnia ,2 łazienki pomieszczenie gospodarcze ,spiżarka i garderoba(...) ,jak zaplanować WM ,dla 4 czy 2 osób. Mając 2 łazienki i kuchnie do wentylacji (nie wspominając o innych pomieszczeniach) raczej nie da rady WM dla mniej niż 4 osób. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łosiu 14.01.2016 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Przepraszam za zaśmiecanie wątku, ale mam pilną potrzebę Zagląda tu paru instalatorów i samorobów którzy mogliby moze pomóc... Zabrakło mi 2,5m sonodeca 127 i 2,5m sonodeca 100mm. M oże zostały Wam takie kawałki? Nie chciałbym kupować całych 10m rolek dla takich kawałków. Mi zostało trochę uniflexa+ (oryginalny), też nie wiem co zrobić, może jest jakiś potrzebujący samorób któremu zabrakło? I dodatkowe pytanie Jak montujecie sonodeki pod jętkami? Ocynki montowałem do stropu betonowego oryginalnymi obejmami, do drewna taśmą aluminiową która mi została po elektryce, ale do tych flaków się nie nadaje bo za wąskie i naciskiem zniekształcają przewód. Na razie robie to tak, że te ocynki co mi zostały tnę na ok 30cm kawałki, puszczam przez to przewód i dopiero to taśmą do jętek mocuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekweb 01.03.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Jestem na etapie adaptacji projektu i chciałbym na tym etapie przygotować się pod instalację wentylacji mechanicznej - dom o powierzchni użytkowej 130 m2. Zgodniej z projektem w stropie nad parterem jest 4 cm styropianu i 6cm wylewki. Myślałem, że najlepiej będzie umieścić kanały wentylacyjne w styropianie, tylko 4 cm to za mało. Do ilu cm powinienem zwiększyć grubość styropianu aby potem nie okazało się, że kanały się nie zmieszczą 6-7-8? Na chwilę obecną wolałbym nie decydować się na konkretnego producenta i jednocześnie nie planować zbyt grubej warstwy ocieplenia "na zapas". Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 01.03.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 8 cm min, wypada zapodać . Chyba że kombinuj niższymi kanałami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekweb 01.03.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 8 cm min, wypada zapodać . Chyba że kombinuj niższymi kanałami Dzięki, czyli 8 + 6... jeśli ktoś ma inne zdanie proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 04.03.2016 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Jak montujecie sonodeki pod jętkami? Ocynki montowałem do stropu betonowego oryginalnymi obejmami, do drewna taśmą aluminiową która mi została po elektryce, ale do tych flaków się nie nadaje bo za wąskie i naciskiem zniekształcają przewód. Na razie robie to tak, że te ocynki co mi zostały tnę na ok 30cm kawałki, puszczam przez to przewód i dopiero to taśmą do jętek mocuje. opaskami nylonowymi albo łańsuszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavosnop44 05.03.2016 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Witam. Taki mały odkop co do skrzynek i przewodow firmy Termokontrol. Miale juz jakis czas temu zakupiony prawie cały system ale dopiero teraz przymierzam sie do zakladania, i do dego w zamieszkanym juz domu. Jesli chodzi o kanały to jestem pozytywnie zaskoczony. Natomiast skrzynki rozprezne( dodam ze sa tylko na wywiewie) nie sa zbyt szczelne. Trzeba je samemu doszczelniac okolo 5 minut pracy na skrzynke. Ale jesli chodzi o polaczenie kanalu ze skrzynka to jest to bardzo dobre polaczenie. Nie potrafie wstawic zdj. Sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 06.03.2016 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Rzeczywiscie, ich skrzynki nie sa zbyt szczelne. W szczeliny pchają klej z pistoletu. Jestem przed zakupem ale je juz widzialem. Dlatego wlasnie sie zastanawiam czy nie pojść w plastik. Szczelność wydaje sie lepsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 06.03.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Rzeczywiscie, ich skrzynki nie sa zbyt szczelne. W szczeliny pchają klej z pistoletu. Jestem przed zakupem ale je juz widzialem. Dlatego wlasnie sie zastanawiam czy nie pojść w plastik. Szczelność wydaje sie lepsza... Ja ostatnio robilem na plastiku i wedlug mnie lepiej i taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 06.03.2016 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Ja ostatnio robilem na plastiku i wedlug mnie lepiej i taniej. Skrzynki PVC zawsze będą szczelniejsze niż ocynkowane, ale także troszkę droższe. Jeśli ktoś buduje dla siebie warto jednak dopłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukaj 06.03.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Fajne skrzynki.Jaki producent jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 06.03.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Fajne skrzynki. Jaki producent jeśli można wiedzieć? http://www.wioldar.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 06.03.2016 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Skrzynki PVC zawsze będą szczelniejsze niż ocynkowane, ale także troszkę droższe. Jeśli ktoś buduje dla siebie warto jednak dopłacić. Z PVC to se można zrobić wywietrznik do kanalizacji a nie do dostarczania powietrza ludziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 06.03.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Z pcv to racja ale z PP (polipropylen) to juz powinny sie nadawac. Gdyby wlasnie nie rozterki natury higienicznej to juz dawno bym sie zdecydowal na plastik. A tak caly czas dumam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 06.03.2016 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 (edytowane) Z PVC to se można zrobić wywietrznik do kanalizacji a nie do dostarczania powietrza ludziom. To się popisałeś... ! Uściślając masz racje. Niemniej jednak, nie wiem czy wiesz, że obecnie produkuje się ponad 700 rodzajów tworzyw sztucznych. Dlatego łatwiej było napisać PVC Edytowane 6 Marca 2016 przez kerado28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 06.03.2016 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Dlatego łatwiej było napisać PVC Dla mnie jak ktoś pisze poprawnie PVC to wie co pisze. Ty napisałeś myląco poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 06.03.2016 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 (edytowane) http://www.wioldar.pl nawet na ich stronie nic o tych skrzynkach nie ma, chyba im nie zależy na sprzedaży indywidualnej , pisze tylko ,że to "system rozdzielaczowy PE EKO-FLEX" Edytowane 6 Marca 2016 przez rk80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 06.03.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Skrzynki Termokontrol zaczyna robić z poliwęglanu, jest to zdrowsze na pewno niż PVC z innych firm, ale dalej zostawiają w ofercie skrzynki z nierdzewki. Sam mam dylemat co do siebie wstawić, chyba jednak zostanie nierdzewka, mimo iż poliwęglan jest szczelniejszy i tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.03.2016 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Oj gdyby zamki w moich były takie jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts