autorus 20.05.2015 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 metalowe skrzynki termokontrol mam. Fajne jest to, że robią na zamówienie czyli mówisz gdzie jakie wyjście ma być, na jakim boku. I ci zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 20.05.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 nawet nie trzeba mówić, łatwo je zaprojektować w boxmakerze na stronce termokontrolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 21.05.2015 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 nawet nie trzeba mówić, łatwo je zaprojektować w boxmakerze na stronce termokontrolu Potwierdzam w całej rozciągłości:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Zygfryd_ 21.05.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Pytanie odnośnie wentylacji mechanicznej na rurach zielonych termokontrolu: Jak ugryźć ten temat jeśli planuję w przyszłości małą saunę fińską. W termokontrolu powiedziano mi że muszę sobie inaczej ten temat rozwiązać i oni tego nie tykają Co zrobić z gorącym powietrzem z sauny i czy trzeba jakiś dodatkowy nawiew poza normalna wentylacją mechaniczną zapewnić? Domek z poddaszem użytkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarszcz 22.05.2015 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 http://muratordom.pl/lazienka/sauny-i-laznie-parowe/budowa-sauny-nie-zapomnij-o-dobrej-izolacji-i-wlasciwej-wentylacji,51_7517.html Zobacz temat, może pomoże. Ze swojego doświadczenia dodam, że robimy wyciąg za drzwiami od sauny, od zewnątrz. Poczytaj sobie o saunach bazujących na podczerwieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Zygfryd_ 22.05.2015 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Zobacz temat, może pomoże. Ze swojego doświadczenia dodam, że robimy wyciąg za drzwiami od sauny, od zewnątrz. Poczytaj sobie o saunach bazujących na podczerwieni. od zewnątrz rozumiesz poza komorą sauny ale jeszcze w tym samym pomieszczeniu ? też tak myślałem zrobić. Normalnie sauna ma ten szyber w suficie i się zastanawiam gdzie i jak to podłączyć. Z sauny podczerwonej korzystałem, ale jakoś wolę wyższe temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarszcz 22.05.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 od zewnątrz rozumiesz poza komorą sauny ale jeszcze w tym samym pomieszczeniu ? też tak myślałem zrobić. Tak, zgadza się. Z sauny podczerwonej korzystałem, ale jakoś wolę wyższe temperatury Znajomy lekarz mówi, że nie ma większej różnicy dla organizmu czy jest to sauna fińska czy podczerwona - przy czym z podczerwieni mogą korzystaćosoby mające problemy z sercem i układem oddechowym, alergiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 30.05.2015 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) Odnośnie termokontrolu, skrzynki rozprężne macie metal czy plastik i jakie przewody: antystatyczne czy z powłoką "antygrzybiczna, antystatyczna i antybakteryjna"? Tak pytam ponieważ sam chcę robić WM i szukam czegoś "prostego na klik" - jest jeszcze coś ciekawego?.....Miał Ktoś może od nich projekt??? Edytowane 30 Maja 2015 przez Hanss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.05.2015 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 (edytowane) Odnośnie termokontrolu, skrzynki rozprężne macie metal czy plastik i jakie przewody: antystatyczne czy z powłoką "antygrzybiczna, antystatyczna i antybakteryjna"? Tak pytam ponieważ sam chcę robić WM i szukam czegoś "prostego na klik" - jest jeszcze coś ciekawego?.....Miał Ktoś może od nich projekt??? Hanss,widzę,że jesteś bardzo podatny na typową ściemę handlarzy czy to kablarskich czy to wentylacyjnych Uruchom opcję "myślenie" a będzie na pewno łatwiej i taniej termokontrol mial skrzynki metalowe z tego co pamiętam.Czy powlekane czymś to zależy od inwestora,jak bardzo podatny jest na bajeczki Ze swojego doświadczenia,u mnie od 3 lat śmiga WM z reku na typowej chińszczyźnie jeśli chodzi o kanały,nie sądzę,żeby ta chińszczyzna była antyczegokolwiek. Jak mogę teraz pisać to znaczy,że żyję i że ani bakterie ani grzyby mnie nie zjadły A wentylacja od 3 lat sprawuje się bez zarzutu. Edytowane 31 Maja 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 31.05.2015 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Odnośnie termokontrolu, skrzynki rozprężne macie metal czy plastik i jakie przewody: antystatyczne czy z powłoką "antygrzybiczna, antystatyczna i antybakteryjna"? Tak pytam ponieważ sam chcę robić WM i szukam czegoś "prostego na klik" - jest jeszcze coś ciekawego?.....Miał Ktoś może od nich projekt??? wystarczą antystatyczne ale jeśli chcesz to zamontuj te droższe, w termokontrolu kupisz jedne i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 31.05.2015 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Hanss,widzę,że jesteś bardzo podatny na typową ściemę handlarzy czy to kablarskich czy to wentylacyjnych Uruchom opcję "myślenie" a będzie na pewno łatwiej i taniej termokontrol mial skrzynki metalowe z tego co pamiętam.Czy powlekane czymś to zależy od inwestora,jak bardzo podatny jest na bajeczki Ze swojego doświadczenia,u mnie od 3 lat śmiga WM z reku na typowej chińszczyźnie jeśli chodzi o kanały,nie sądzę,żeby ta chińszczyzna była antyczegokolwiek. Jak mogę teraz pisać to znaczy,że żyję i że ani bakterie ani grzyby mnie nie zjadły A wentylacja od 3 lat sprawuje się bez zarzutu. ta chińszczyzna jest z bhopalu, robi ją union carbide Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 31.05.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Odnośnie termokontrolu, skrzynki rozprężne macie metal czy plastik i jakie przewody: antystatyczne czy z powłoką "antygrzybiczna, antystatyczna i antybakteryjna"? Tak pytam ponieważ sam chcę robić WM i szukam czegoś "prostego na klik" - jest jeszcze coś ciekawego?.....Miał Ktoś może od nich projekt??? Za około 2 tygodnie na rynek wejdzie nowy system PE wraz ze skrzynkami rozprężnymi z PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 02.06.2015 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Za około 2 tygodnie na rynek wejdzie nowy system PE wraz ze skrzynkami rozprężnymi z PCV. Ale z TC czy jakiejś innej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łosiu 11.06.2015 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Coś wiadomo o tych nowych kanałach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 12.06.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Coś wiadomo o tych nowych kanałach? W poniedziałek będzie akcja na wentylacja.biz. Tam się one pokażą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 16.06.2015 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 E, oprócz miliona reklam to niewiele więcej widać na tej stronie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 16.06.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Przewód... jak przewód, najlepiej z atestem . Skrzynka najlepiej dopasowana z jednej strony do króćca centrali z drugiej do ilości nawiewów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek_A 16.06.2015 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Witam, uffff przebrnąłem przez 100 stron tego wątku Podziękowania dla tych, którzy wnieśli w ten wątek dużo merytorycznych treści. Oczywiście , były też treści mocno emocjonalne, ale co tam, trzeba to traktować jako koszt alternatywny demokracji Jestem jak wielu z nowo czytających ten wątek na etapie wyboru - SPIRO (którą wciąż 4 na 5 instalatorów poleca w moim mieście i się zarzeka , że to jedyna słuszna słuszność) czy PE-FLEX. Inne systemu ze względu na cenę raczej odpuszczam. Postanowiłem napisać tego posta wraz z prośbą o opinię osób, które są już po zainstalowaniu i mieszkaniu w domu z instalacją opartą na systemie PE-FLEX ? Jesteście z niej zadowoleni ? Czy faktycznie w praktyce jest tak malinowo, jak to da się przeczytać w tym wątku? Pytam, bo można tu znaleźć tonę informacji, ale głównie takich od wykonawców , albo tych, którzy wypowiadają się PRZED lub w trakcie instalacji, a rzadko od kogoś kto z taką wentylacją mieszka z rok, czy dwa. Pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 17.06.2015 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Inne systemu ze względu na cenę raczej odpuszczam. Za tanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrakazek 23.06.2015 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Proszę o ocenę. Reku AirPack 300V. Reku 300m3/h z zapasem (w późniejszym czasie rozbudowa o poddasze). Kanały Vents 75 Silver. 3 osoby w domu. Parter: * Nawiew:- pokoj 12m2 - 1 osoba (dziecko) - 1kanał 75/63mm- pokoj 12m2 - 2 osoby - 2kanały 75/63mm- salon 40m2 - 4kanały 75/63mm * Wywiew:- łazienka - 2kanały 75/63mm (7m2)- toaleta - 1kanały 75/63mm (2m2)- kuchnia - 2kanały 75/63mm (12m2)- spiżarka - 1 kanał 75/63mm (3m2)- garderoba 7m2 - 1kanał 75/63mm (5m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts