gosia2610 14.10.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Witam, chciałabym dla 3 osobowej rodziny wybudować mały dom ok. 75m. na śląsku kto z was budował w podobnym metrażu i kogo wybraliście? Proszę o szczerość, można pisać na [email protected] lub na forum.PS tylko bez cukierkowej reklamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter4x5 14.10.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 sprobuj z INEZ zadnych powiazan, nie znam ich , opieram sie tylko na zdjeciachwszystko wyglada ok, czysto i dokladnie, dobre drewienka, framing wyglada solidniewyglada ze dbaja o jakosc wykonania, a to 90 % sukcesu w szkieleciewiem co mowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia2610 14.10.2011 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 sprobuj z INEZ zadnych powiazan, nie znam ich , opieram sie tylko na zdjeciach wszystko wyglada ok, czysto i dokladnie, dobre drewienka, framing wyglada solidnie wyglada ze dbaja o jakosc wykonania, a to 90 % sukcesu w szkielecie wiem co mowie Znalazłam pewną firmę, dom całoroczny z blachą na dachu, oknami, drzwiami, schodami, tarasem o pow. 80 m można miec za niecałe 60 tyś. I tu moje pytanie w czym jest haczyk? Na pewno jakiś jest... firma z Ustronia... Opis domu: Cała konstrukcja domu strugana 4-stronnie o gr.15cm impregnowana Pełne ocieplenie wełną ISOVER o grubości 15cm (podłogi, ściany, dach) Membrany paroprzepuszczalne i paroizolacyjne Okładzina elewacji zewnętrznej drewniana 20mm lub w płycie OSB 20mm Wnętrze w drewnie 15mm lub płycie OSB 15mm przygotowanej pod położenie płyt K/G Stolarka okienna „EURO” malowana 4 krotnie z szybą zespoloną + klamki. Okiennice na parterze Stolarka drzwiowa Aneks kuchenny Podłogi drewniane parter i piętro o gr. 28mm Schody Pokrycie dachu blachodachówką lub blachą trapezową, kolor do wyboru Ściany działowe na parterze Taras wraz ze schodkami oraz ozdobną balustradą Impregnacja podwalin + belki konstrukcyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter4x5 14.10.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Znalazłam pewną firmę, dom całoroczny z blachą na dachu, oknami, drzwiami, schodami, tarasem o pow. 80 m można miec za niecałe 60 tyś. I tu moje pytanie w czym jest haczyk? Na pewno jakiś jest... firma z Ustronia... Opis domu: Cała konstrukcja domu strugana 4-stronnie o gr.15cm impregnowana Pełne ocieplenie wełną ISOVER o grubości 15cm (podłogi, ściany, dach) Membrany paroprzepuszczalne i paroizolacyjne Okładzina elewacji zewnętrznej drewniana 20mm lub w płycie OSB 20mm Wnętrze w drewnie 15mm lub płycie OSB 15mm przygotowanej pod położenie płyt K/G Stolarka okienna „EURO” malowana 4 krotnie z szybą zespoloną + klamki. Okiennice na parterze Stolarka drzwiowa Aneks kuchenny Podłogi drewniane parter i piętro o gr. 28mm Schody Pokrycie dachu blachodachówką lub blachą trapezową, kolor do wyboru Ściany działowe na parterze Taras wraz ze schodkami oraz ozdobną balustradą Impregnacja podwalin + belki konstrukcyjne dostajesz goly domek bral wykonczenia scian na zewnatrz, brak gk, instalacji, ogrzewania itd. moze dlatego wykonczenie moze przyprawic o bol glowy i pusty portfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia2610 31.10.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Czy jest szansa na 70m dom w stanie developerskim z fundamentem za 150 tyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
placebo 01.11.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Gosia, my mieszkamy w takim domku. Zaczęliśmy budowę we wrześniu 2009r., mieszkamy od lutego 2010r. Dolicz ok 15%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 01.11.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 (edytowane) Nie. Szkielet wbrew pozorom jest droższy w budowie od murowanego. A juz na pewno zarowno w szkielecie, jak i w murowanym nie da sie zbudowac domu o takim metrazu do stanu deweloperskiego za 150 tys. chyba, ze postapisz tak, jak w tym dzienniku budowy.. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?183175-Domek-w-cenie-mieszkania-w-5-miesiecy-zobaczymy...-) Edytowane 1 Listopada 2011 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia2610 03.11.2011 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 No tak, wpisy robią wrażenie.. ale obecnie mieszkam w murowanym i nie ma on takiego uroku jak drewniany, technologia murowana juz mnie nie przekonuje, ale szanuje to, że nadal ludzie tak budują. Każdy buduje to co chce. stereotypy na temat budownictwa drewnianego są nadal, znajomi pukają sie w czoło gdy słyszą co chcemy miec postawione na działce:) Nas ogranicza tylko sprawa funduszy, puki co, ale znalazłam już wykonawcę który postawił kilkadziesiąt ładnych domków na terenie całego kraju za przystepną cenę. Firm jest bardzo dużo, ale forumowicze na szczęście potrafią się podzielić i wiedza i radą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kaina 19.12.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 http://www.euro-tech.pl/?name=kontakt&lang=pl mnie budowali mogę dać zdjęcia i opowiedzieć o nich. Jestem zadowolona chociaż czasem zawalali terminy:)) szkieleciak:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek777 19.12.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 A ja mogę polecić firme MUSTER ze Zduńskiej Woli naprawde szybko i solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escone 30.01.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ja znalazłem firme, która postawi mi dom 87mkw za 140 000zł (konstrukcja, ocieplenie, tynk, okna, drzwi zew, instalacje, podłogówka bez pieca, ściany działowe bez płyt KG) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heeld 31.01.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Piszesz że domek 80m za 60 tyś? Buduję domy z drewna i z doświadczenia wiem że na dom o takim metrażu sam materiał to ok 70-80 tyś jeśli chodzi o dobre materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy61 31.01.2012 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Czy jest szansa na 70m dom w stanie developerskim z fundamentem za 150 tyś? Myślę że przy niezbyt wygórowanym standardzie, jest możliwe postawienie domu w takiej kwocie. Właśnie budujemy nasz domek, cena około 2000 za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia2610 04.02.2012 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 My własnie też trafiliśmy na firmę w okolicach 2 tyś zł. co jest dla nas do zaakceptowania. Domek miał z załozenia miec ok. 70m a będzie miał 88, zawsze jakieś dodatkowe metry...jakie ocieplenie daje wasza firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy61 06.02.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Jeśli chodzi o ocieplenie to standardowo 15cm wełny w konstrukcji, 10 cm styropianu na zewnątrz i dodatkowo 5cm wełny w ruszcie wewnętrznym. To jeśli chodzi o ściany, dach 20cm + 5cm i + 5cm wełny na mijankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulka_101 01.03.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Inez - wycena dla mnie kosmiczna w stosunku do tego, co proponowal inny wykonawca za cene mniejsza ( technologicznie to samo, doswiadczenie duze, oczyszczalnia, wentylacja mechaniczna z rekuperatorem i gwc). Nazwy jeszcze nie podam. Zamierzam dziennik poprowadzic, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 02.03.2012 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Dla nie rownież INEZ cena kosmiczna. Moze i znaja sie troche na rzeczy ale z cena przesadzaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InezDomyKanadyjskie 02.03.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Przykładowa wycena budowanego przez nas domu:Dom 134m2 - koszt budowy pod klucz 316.800 PLN brutto (I kwartał 2012) = 2.358 PLN brutto / 1m2. Zakres prac: fundament, konstrukcja, pokrycie dachu, okna, drzwi drewniane, docieplenie wełną i tynk jako elewacja (U=0,19), instalacje, ocieplenie, suche tynki, malowanie, podłogi, glazury, osprzęt elektryczny, uzbrojenie tablicy elektrycznej, ogrzewanie z grzejnikami, ceramika łazienkowa, drzwi i schody wewnętrzne, transport materiałów, adaptacja projektu, kierownik budowy, geodeta, WC na placu budowy. Wliczony koszt wszystkich materiałów, materiałów pomocniczych, sprzętu budowlanego i całkowitej robocizny. Nie ma żadnych dopłat za zakwaterowanie lub wyżywienie pracowników. http://http://www.inez.com.pl/zakres-prac/http://http://www.projektydomowkanadyjskich.pl/show/1142 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia2610 04.03.2012 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Inez - wycena dla mnie kosmiczna w stosunku do tego, co proponowal inny wykonawca za cene mniejsza ( technologicznie to samo, doswiadczenie duze, oczyszczalnia, wentylacja mechaniczna z rekuperatorem i gwc). Nazwy jeszcze nie podam. Zamierzam dziennik poprowadzic, zobaczymy. Czekam z niecierpliwością na dziennik, poczytam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanek4 02.04.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Inez - wycena dla mnie kosmiczna w stosunku do tego, co proponowal inny wykonawca za cene mniejsza ( technologicznie to samo, doswiadczenie duze, oczyszczalnia, wentylacja mechaniczna z rekuperatorem i gwc). Nazwy jeszcze nie podam. Zamierzam dziennik poprowadzic, zobaczymy. My również mieliśmy wycenę od Inez, rzeczywiście nie są tani, ale wyglądali na solidną firmę, sądząc po opisach robót i stosowabych materiałach, myślę że wartyo jeszcze zastanowić sienad Danmarem z Szymbarku, mają filie w kilku miejscach w Polsce, stosują generalnie "swoje" gotowe projekty, ale kiedy pytaliśmy "co jeśli" chcielibyśmy "swój" projekt, pan z Danmaru nie robił wielkich problemów, widzieliśmy również 2 domy przez nich zbudowane (właśnie ich projekty, nie pamiętam już które) nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń jak i ich właściciele. Wydawali se poza tym niedrodzy, ale dopytujcie o szczegóły, w jednym z nich ponoć wycena była z deską elewacyjną cieńszą-prezeznaczoną na domki letniskowe a dla domu całorocznego trzeba było zastosować grubszą (czyt. droższą deskę) W poznańskim jest jeszcze-dobra myślę firma- Mefra-bau z Szamotuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts