lech1 05.04.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam,Ja budowałem dom w technologii szkieletowej. Powierzchnia calkowita 210m2.Budowa miała trwać 4 tygodnie. Zaczęła sie 1 września 2011 i do dzisiaj sie nie skończyła. Przy dokończeniu budowy bedzie mi pomagał teraz Sąd, gdyż firma uważa ze wszystko zrobiła zgodnie z umową. Wiem, że brzmi to dziwnie, ale taka jest prawda. Tylko firma Stollux z Istebnej tak buduje i od wszystkiego umywalki ręce. Budowa trwa juz 8 miesiąc, a dom jaki jest widać na zdjęciach. Wiecej informacji na temat tego jak budują znajdziesz w moim temacie w tym samym dziale. NIE ŻYCZĘ NIKOMU... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia2610 05.04.2012 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam, Ja budowałem dom w technologii szkieletowej. Powierzchnia calkowita 210m2. Budowa miała trwać 4 tygodnie. Zaczęła sie 1 września 2011 i do dzisiaj sie nie skończyła. Przy dokończeniu budowy bedzie mi pomagał teraz Sąd, gdyż firma uważa ze wszystko zrobiła zgodnie z umową. Wiem, że brzmi to dziwnie, ale taka jest prawda. Tylko firma Stollux z Istebnej tak buduje i od wszystkiego umywalki ręce. Budowa trwa juz 8 miesiąc, a dom jaki jest widać na zdjęciach. Wiecej informacji na temat tego jak budują znajdziesz w moim temacie w tym samym dziale. NIE ŻYCZĘ NIKOMU... Do tej pory Stollux kojarzył mi się z dokładnością, w mojej okolicy postawili piękne karczmy z bala, ale dom szkieletowy to co innego. Wielka szkoda że zostawiają takie "kwiatki". No cóż rysa na szkle. Pozostaje współczuć i życzyć pozytywnego rozwiązania sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinki2 26.04.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 My wybraliśmy Budimex Danwood Projekt POINT 127 około 125m2 wydał nam się idealnym konsensusem w stasunku metrów/ ilości pokojów / ceny jutro powinniśmy składać dokumenty o pozwolenie na budowę byliśmy na kilku budowach, byliśmy w kilku domach w środku - wygląda obiecująco ale czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tess1967 26.04.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Mojego "Lolka" szkielet drewniany budować będzie firma Eco-House z Miszewa. W chwili obecnej czekam na ostateczną odpowiedź ze Starostwa w sprawie pozwolenia na budowę. Budowa jeśli wszystko dobrze pójdzie powinna ruszyc w czerwcu, lipcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabiec 01.05.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Ja buduje 72 m2 calosc za 90 tys wykonczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 01.05.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 I za te pieniadze pewnie pobuduja Ci dodatkowo basen na podworku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 01.05.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Ja buduje 72 m2 calosc za 90 tys wykonczony. pochwal sie, gdzie budujesz:) ja do Grodziska mam jakies 7 km. Podjade i moze sie czegos naucze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piosk 04.05.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 czym różni się dom szkieletowy od domu modułowego? który lepiej wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał van Elder 14.06.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Osobiście polecam firmę [ moderowano - reklama ] z Rzeszowa, do chwili obecnej wybudowali dla mnie 2 domy w Belgii. Obecnie zamówiłem 2 następne. Ceny atrakcyjne, wykonanie fachowe, materiał jakościowo bardzo dobry. Poza tym widziałem ich wykonawstwo w Polsce i we Francji - budynki perfekcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolajdresler 02.07.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 sluchajcie , a firma ,MABUDO? Dziwna sprawa,nikt nic nie wie i nigdzie nie ma opinii>>>??? Cos chyba jest nie tak z tą firmą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myown 05.07.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 a ja pisałam o firmie Mabudo... stawiamy dom w ich technologii i nie mam zadnych zastrzezen... domy są ciepłe, konstrukcje solidne, na lata...wszystko precyzyjnie wykonane i szybko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 05.07.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 a ja pisałam o firmie Mabudo... stawiamy dom w ich technologii i nie mam zadnych zastrzezen... domy są ciepłe, konstrukcje solidne, na lata... wszystko precyzyjnie wykonane i szybko! Proszę się zastanowić nad tak bezsensowną reklamą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myown 06.07.2012 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 bezsensowną reklamą? ja niczego nie reklamuje tylko opisuje swoje odczucia jak każdy na forum, a jak Tobie coś nie pasuje, to nie czytaj po prostu ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAGBA 06.07.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Witam,Z mojego doświadczania mogę polecić firmę http://www.drewnar.mazowsze.info/ fachowo podchodzą do tematu. Dodatkowo wprowadzili do swojej oferty izolację z piany PUR, niestety nie załapałem się na to, ponieważ wprowadzili to po mojej budowie, ale wygląda to na dość ciekawą opcję. Jeszcze jedno, realizują tylko projekty indywidualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pientka 06.07.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 @myown - Serio to twoje wypowiedzi wyglądają jak kryptoreklama/marketing szeptany/itp. Sorki ale aż nie naturalnie rozpływasz się nad tą firmą w wszelkich możliwych miejscach Tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myown 06.07.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 skąd te ataki o reklamę? jesteście przeciwni tej technologii? nie rozumiem, każdy może na forum opisywać swoje dobre i złe doświadczenia, każdego kto jest z czegoś zadowolony atakujecie? to może lepiej stwórzcie post o "nieudanych budowach" ;] może wtedy będziecie zadowoleni z tego co czytacie a ja może zbyt zachwalam faktycznie, ale spełniam swoje marzenie o domku i cieszę się z dnia na dzień jak on powstaje, dalej uważamy z mężem, że dokonaliśmy dobrego wyboru, a Wy może z jakiejś konkurencji hmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 06.07.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 (edytowane) myown ....skoro piszesz, ze dopiero startujecie, to skąd wiesz, ze dom jest na lata i ze dom jest ciepły?Zrozum, nie chodzi o to ,ze jesteśmy z konkurencji. Forum ma z założenia pomagać, a nie wprowadzać w błąd , czy zachwalać firmy. Jeśli firma solidna, i buduje domy z drewna, niech sobie wykupi płatny profil . Da linka do SWOICH realizacji i do SWOICH osiągnięć i po bólu.Proste? ano proste Edytowane 6 Lipca 2012 przez zbyszek57 potrzeba chwili :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myown 06.07.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 wystarczy ze przejdziesz do następnego mojego postu w dzienniku budowy to zobaczysz resztę... dziennik budowy nie ma tylko jednego wpisu zanim zdecydowaliśmy się na ten dom oglądaliśmy w okolicy domy kilkuletnie i jak pisałam opinie były dobre, a czy to wszystko prawda oczywiście dowiem się jak tylko się wprowadzimy... skoro twierdzisz, że wprowadzam kogoś w błąd, a znasz się tak dobrze to może wyprowadź z tego błędu ja nie pokazuję osiągnięć tej firmy tylko swoje ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 06.07.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 No to może w ramach informacji zdradzisz, jaki to szkielet. ...skoro w temacie mowa o domach szkieletowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adams3plus 28.07.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Witajcie serdecznie, Od około roku interesuje się tematem postawienia w tej technologii, czytam forum od dłuższego czasu. Trudno mi się jeszcze zdecydować czy wybrać prefabrykat ciężki albo szkielet (też mieliście problem?). Niedawno zacząłem szukać firm ze ŚLĄSKA i wykonałem np. telefony do Firmy Profican (szkielet, inż. wzbudzający duże zaufanie, specjalizujący się w konstrukcjach od fundamentów po dachy w technologii wiązarowej), Tadeks (ciężki prefabrykat niemiecki, odwiedziłem zakład oraz budowę i jest to guru godny polecenia), Ibud (robią z katalogu własnych projektów) mają sporo dostępnych ekspozycji do odwiedzenia. Oprócz tego kontaktowałem się oczywiście z Varioplan, Danwood (domy gotowe), Julstar (prefabrykowane), Arex (szkielet, górale, fajna oferta), Drevobau (prefabrykat niemiecki, ale chyba drogo). I co, oczywiście brakuje mi tu treściwej wymiany doświadczeń ze współpracy z firmami. Jeśli ktoś budował z wymienioną firmą lub ma informacje z pierwszej ręki może się podzieli? pozdrawiam z centrum Górnego ŚląskaAdams Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts