Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom szkieletowy- którą firmę wybraliście?

gosia2610

Recommended Posts

Witam,

Ja budowałem dom w technologii szkieletowej. Powierzchnia calkowita 210m2.

Budowa miała trwać 4 tygodnie. Zaczęła sie 1 września 2011 i do dzisiaj sie nie skończyła. Przy dokończeniu budowy bedzie mi pomagał teraz Sąd, gdyż firma uważa ze wszystko zrobiła zgodnie z umową.

Wiem, że brzmi to dziwnie, ale taka jest prawda. Tylko firma Stollux z Istebnej tak buduje i od wszystkiego umywalki ręce. Budowa trwa juz 8 miesiąc, a dom jaki jest widać na zdjęciach.

Wiecej informacji na temat tego jak budują znajdziesz w moim temacie w tym samym dziale.

NIE ŻYCZĘ NIKOMU...

• Odpowiedzi 140
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Ja budowałem dom w technologii szkieletowej. Powierzchnia calkowita 210m2.

Budowa miała trwać 4 tygodnie. Zaczęła sie 1 września 2011 i do dzisiaj sie nie skończyła. Przy dokończeniu budowy bedzie mi pomagał teraz Sąd, gdyż firma uważa ze wszystko zrobiła zgodnie z umową.

Wiem, że brzmi to dziwnie, ale taka jest prawda. Tylko firma Stollux z Istebnej tak buduje i od wszystkiego umywalki ręce. Budowa trwa juz 8 miesiąc, a dom jaki jest widać na zdjęciach.

Wiecej informacji na temat tego jak budują znajdziesz w moim temacie w tym samym dziale.

NIE ŻYCZĘ NIKOMU...

Do tej pory Stollux kojarzył mi się z dokładnością, w mojej okolicy postawili piękne karczmy z bala, ale dom szkieletowy to co innego. Wielka szkoda że zostawiają takie "kwiatki". No cóż rysa na szkle. Pozostaje współczuć i życzyć pozytywnego rozwiązania sprawy.

• 3 weeks później...

My wybraliśmy Budimex Danwood

Projekt POINT 127 około 125m2 wydał nam się idealnym konsensusem w stasunku metrów/ ilości pokojów / ceny

jutro powinniśmy składać dokumenty o pozwolenie na budowę

byliśmy na kilku budowach, byliśmy w kilku domach w środku - wygląda obiecująco ale czas pokaże

• 1 month później...
Osobiście polecam firmę [ moderowano - reklama ] z Rzeszowa, do chwili obecnej wybudowali dla mnie 2 domy w Belgii. Obecnie zamówiłem 2 następne. Ceny atrakcyjne, wykonanie fachowe, materiał jakościowo bardzo dobry. Poza tym widziałem ich wykonawstwo w Polsce i we Francji - budynki perfekcyjne.

• 3 weeks później...

Witam,

Z mojego doświadczania mogę polecić firmę http://www.drewnar.mazowsze.info/ fachowo podchodzą do tematu. Dodatkowo wprowadzili do swojej oferty izolację z piany PUR, niestety nie załapałem się na to, ponieważ wprowadzili to po mojej budowie, ale wygląda to na dość ciekawą opcję. Jeszcze jedno, realizują tylko projekty indywidualne.

skąd te ataki o reklamę? jesteście przeciwni tej technologii? nie rozumiem, każdy może na forum opisywać swoje dobre i złe doświadczenia, każdego kto jest z czegoś zadowolony atakujecie? to może lepiej stwórzcie post o "nieudanych budowach" ;] może wtedy będziecie zadowoleni z tego co czytacie :)

a ja może zbyt zachwalam faktycznie, ale spełniam swoje marzenie o domku i cieszę się z dnia na dzień jak on powstaje, dalej uważamy z mężem, że dokonaliśmy dobrego wyboru, a Wy może z jakiejś konkurencji hmm?

myown ....skoro piszesz, ze dopiero startujecie, to skąd wiesz, ze dom jest na lata i ze dom jest ciepły?

Zrozum, nie chodzi o to ,ze jesteśmy z konkurencji.

Forum ma z założenia pomagać, a nie wprowadzać w błąd , czy zachwalać firmy.

Jeśli firma solidna, i buduje domy z drewna, niech sobie wykupi płatny profil . Da linka do SWOICH realizacji i do SWOICH osiągnięć i po bólu.

Proste? ano proste

Edytowane przez zbyszek57
potrzeba chwili :P

wystarczy ze przejdziesz do następnego mojego postu w dzienniku budowy to zobaczysz resztę... dziennik budowy nie ma tylko jednego wpisu ;) zanim zdecydowaliśmy się na ten dom oglądaliśmy w okolicy domy kilkuletnie i jak pisałam opinie były dobre, a czy to wszystko prawda oczywiście dowiem się jak tylko się wprowadzimy... skoro twierdzisz, że wprowadzam kogoś w błąd, a znasz się tak dobrze to może wyprowadź z tego błędu

ja nie pokazuję osiągnięć tej firmy tylko swoje ;]

• 3 weeks później...

Witajcie serdecznie,

Od około roku interesuje się tematem postawienia w tej technologii, czytam forum od dłuższego czasu. Trudno mi się jeszcze zdecydować czy wybrać prefabrykat ciężki albo szkielet (też mieliście problem?). Niedawno zacząłem szukać firm ze ŚLĄSKA i wykonałem np. telefony do Firmy Profican (szkielet, inż. wzbudzający duże zaufanie, specjalizujący się w konstrukcjach od fundamentów po dachy w technologii wiązarowej), Tadeks (ciężki prefabrykat niemiecki, odwiedziłem zakład oraz budowę i jest to guru godny polecenia), Ibud (robią z katalogu własnych projektów) mają sporo dostępnych ekspozycji do odwiedzenia. Oprócz tego kontaktowałem się oczywiście z Varioplan, Danwood (domy gotowe), Julstar (prefabrykowane), Arex (szkielet, górale, fajna oferta), Drevobau (prefabrykat niemiecki, ale chyba drogo). I co, oczywiście brakuje mi tu treściwej wymiany doświadczeń ze współpracy z firmami. Jeśli ktoś budował z wymienioną firmą lub ma informacje z pierwszej ręki może się podzieli?

pozdrawiam z centrum Górnego Śląska

Adams